Fórum témák
» Több friss téma |
Meg az egyenirányított feszültség is alacsonyabb lesz. Hogy másképp gondolkozunk, az még rendben is lenne, hiszen van javítási tapasztalat. Ha neked is lenne, nem kérdeznél, de ez rendben is van.
Kifejtenéd miért gondolkozok(unk) rosszul?
Úgy értettem én gondolkodom rosszul...
Azt még nem is írtam, hogy a kiégett biztosíték helyén áramot akartam mérni, erre a másik is leoldott. Sajnos a 12 órás műszak mellett még további vizsgálatokat nem volt energiám végezni. Ezek még a hétvégi tapasztalatok. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
Egy eredetileg 220V-ra készült villanymotor 235V-ot kap. Nem lehet probléma ebből leégés szempontjábol? Egy Unitra magnó motorja nagyon forrósodik.
Ezek amúgy is eléggé forrósodnak...
Elvileg bírnia kell, az enyém sem égett még le.
Arra gondoltam mivel eléggé hangos, ezért nincs megfelelő kenés és nagypbb áramtot vesz fel..
Üdv kaptam egy Kashtan magnót s jól gondolom hogy hiányzik a filc a fotón?
Szia!
Igen, az én KASHTAN-omban az árnyékoló fém papucsban van egy vékony rugózó bronz lemezke és annak a közepén egy kis darab, kb 2 mm vastag filc van.
Belenéztem a Kashtanba... szíjak kuka a fej a hiányzó filccel így néz ki és akkor csak a filc hiányzik?
Üdv tennél fel ide képet a magnódban lévő filcről, hogy néz ki meg hogy van az a rugó alatta? Köszi
Az nem elég. Itt hiányzik az a bizonyos rugózó bronz lemez is, amelyikre ragasztva van a filc. A hétvégén megpróbálom lefényképezni.
Itt a kért fotó. Remélem látszik a "papucs" felépítése.
Sziasztok
Csatolok egy szép nagy BRG SHR-116 képet a gyűjteményemből, van valakinek hasonlója csak ML-ben ? Gyula
Sziasztok.
Egy Philips n4500 tip. magnó, a motor ellenkező irányba forog.Tudnátok segíteni hogyan változtassam meg a forgásirányt?
A motor volt kiszerelve? Ha igen akkor fel lett cserélve két kivezetés beszereléskor.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2020
Nem lett kiszerelve,és alaposan megnéztem a motor bekötést,mert én is arra gondoltam,hogy fel lett cserélve,de szerintem eredeti a forrasztás,nagyon úgy néz ki,hogy nem piszkálták.
Előfordult egyik kollégám lemezjátszójánál hogy visszafele forgott a motor. Volt a motornál egy kondenzátor az volt a lúdas.
Ha nézted a rajzot, ebben nincs kondenzátor.
Meg kell próbálni az egyik tekercs kivezetéseit megcserélni.
Nézd meg a hálózati feszültségválasztó dugó környékét is. Hátha ott piszkálták. Valószinűtlennek tartom, hogy csak úgy magától megfordul.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
Szia!
Biztos, hogy a motor forog ellenkező irányban? Nem ismerem ezt a típust, de volt már rá példa, hogy nem megfelelő szíjazás, mechanika javítás hibája okozott fordított capstan irányt. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
Igaza lehet Zolinak!
Lehet, hogy beletettek egy nyolcast az egyik ékszíjba, mert "csak így adta ki" a "mesternek"... Egy fénykép lehet, hogy sokat segítene.
Megvan a rajz,jól van az ékszíj,minden fordítva forog,lejátszás,gyor előre,és vissza,és a hangtengely is.A hangtengelyt
más szíj hajt.Évekig a szekrényben állt. A motor vezetéke is párhuzamosak nem úgy néz ki,hogy megcserélték. Lehet megcserélem az 1-es,és 6 kivezetést.
Nem csak a motorról lehet leforrasztani a vezetéket, a másik oldal is lehet hibásan beforrasztva.
Megoldódott,nagyon köszönöm a segítséget,a trafónál volt fordítva bekötve.
Hogy a bociba tudott megcserélődni egy vezeték a szekrényben?
Ha ilyen van, akkor soha többet nem teszek semmit a szekrénybe!
Sziasztok!
Adott egy Akai GX-4000D magnó. A gond vele az hogy nem ad ki magából hangot. Biztik jók, motor forog, szalag megy. A mutatók csak akkor moccannak meg egy picit mikor kikapcsolom. Amúgy állnak egy helyben. Tudnátok nekem segíteni a hibakeresésben ? Hol kellene elkezdeni a méricskélést.
A line inputra ha adsz jelet és a source/monitor átkapcsolót benyomod, akkor sem szól? Input potikat feltekerve természetesen.
Kipróbáltam de sajna nem szól. A mutatók sem mozogna. Illetve ha csatlakoztatom a telefonra a bemenetet akkor egy nagyon picit megmozdul a mutató, de csak a csatlakozás pillanatában. Ezt is csak akkor lehet látni ha nagyon koncentrál az ember.
Természetesen a telefonon maxra vettem a kimeneti jelet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |