Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kis infó még erről a lámpáról, hátha hasznos másnak is.
Felteszek egy közeli képet a nyákról. A LED-ek sorba vannak kötve, tehát step-up konverter van a nyákon (smd kód 340L). Piros: 0.1Ohm sönt az áram érzékeléséhez, narancssárga: /EN láb (invertált engedélyező), ezzel kapcsolja be- és ki a konvertert a 8 lábú mikrokontroller, lila: 5.1V-os zener és az ellenállása, kék: feszültség osztó az 5-8.4V tápról. Nekem a narancssárga a fontos, mert azt akarom, hogy mikor tápot adok a lámpának, azonnal világítsanak a LED-ek, max. fényerővel. Alapból úgy működik, táp ráadásakor nem világít semmi, gombnyomásra alacsony fényerő, majd közepes, majd magas, hosszú gombnyomásra villog. Erre a funkcióra nem lesz szükségem. Ha valakit érdekel: Bővebben: Ebay A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
12000 Lumen.
Úgy szoktam elkezdeni a számolást, hogy a régebbi izzólámpákból a 40W-os 400-410 lument ad ki. Eszerint a ~5 wattos biciklilámpád ~1200 W-os "hagyományos" izzónak megfelelő fényerejű. Van még elfekvőben 2000 W-os izzólámpám. Elhozhatnád a biciklilámpádat, hasonlítsuk össze! Akár kettőt is egymás mellé állíthatsz. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
Nem kell sokat várni. Irányított fény, kb. 15fokos lehet, messzire világít. Kipróbálhatod, a sima 1W-os LED-ekből hajts meg 3db-ot, na kb. annyi fényt ad a lámpa. Kettőt vettem, felszerelem egy e-rollerra, mint kiegészítő fény.
A Lumen és a Candela két kissé eltérő mértékegység.
Nekem olyan lámpa kellett, aminek jó a hűtése, kormányra szerelhető, és nem akksis. Készítek a roller akksijából 8V-ot, és ezzel táplálom a lámpákat. Ne kelljen se töltögetni, se mindet külön-külön kapcsolgatni!
Régebben, sátorvilágítást csináltam 1W-os LED-ekkel. 3db sorba kötve. Kínai pici oco, de szigetelt a talpától. Ráragasztottam egy hűtőbordára elé egy üveg. Nem fókuszált, de nem is kell. Csak 250 mA árammal hajtom. Alig melegszik és a sátrat bevilágítja. Lámpának precízebb megoldás kell és mehet a 330 mA áram. Igaz akkumulátoros, de még töltve sem volt az első beüzemelés óta és most sufni világításként szolgál.
Szívesebben hiszek a gyártónak, mint a forgalmazónak.
![]()
Nem tudom, hogy mi az összefüggés a hozzászólásaid és az én hsz-aim között. Korábban lumen/candeláról beszéltél, amit nem is említettem, most meg gyártó/forgalmazó kerül szóba. Nincs ok-okozat, nem követhető a "párbeszéd", már ha ez az akarna lenni a részedről.
Meg kell különböztetni, hogy hova kell a világítás. Fix helyre (sátor), ami nem mozog, teljes sötétségben a szemnek elegendő akár 1W is, hogy tökéletesen lásson, megszokja a fényerőt, ezt én is tapasztaltam. Pl. teljes sötétségben, ahol távol sincs közvilágítás, oda az e-rollerra sokkal kevesebb fény is elég volt, mint pl. az átmeneti időszakban, amikor már világítanak a közvilágítás lámpái, és az én lámpám fénye ilyenkor annyit ér, mintha nem is lenne bekapcsolva.
![]()
Ez gk-nál is lehet igaz. Az a kérdés, mekkora sötétségnél kezdjen el fényt adni. Tök fénytelenségben kevés fény is biztosítja a jól látást, mert a környezet nem kavar be. Na meg az is számít, milyen távolságra akarsz ellátni. 30-as tempónál már húsz méter bőven elég, mert kevesebb út alatt meg tudsz állni. Arra is kell gondolni, hogy szemben is jöhetnek.
Bemutattál egy adatlapot, amin 12000 Lumen szerepel, amire a lámpába szerelt LED nem képes. Aztán magyarázod, hogy szűk sávban nagy a fényereje. A Lument megvilágított négyzetméteren mérik, a fényességet meg Candelában.
Senki nem mondta (én meg főleg nem!), hogy az adatlapban ami nincs/termékleírásban közölt értéknek bármi köze is lenne a valósághoz... Elnèzést, hogy nem mértem meg, hány lument/candelát tud a lámpa, hanem csak a személyes tapasztalom írtam le (irónia)!
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2020
Sziasztok !
Van egy O..I-ban vásárolt, távirányítós LED-es mennyezeti lámpa, aminek elpukkant a tápegysége. Erről van szó. Viszont led drivert még a külföldi oldalakon sem találtam. Van-e valamilyen megoldás, vagy csak egy új lámpa ? Annyi még, hogy a tulajdonos ragaszkodna a távirányítós lehetőséghez. A lámpa típusa: Briloner Leuchten 3399-016, a LED driver: GLD-24W2.4G1 LIGHTSOLAR.
A tápegység és a vezérlő/vevő két különálló egység?
Sajna nem, egyben van egy kör alakú panelen.
Akkor ez nagy valószínűséggel bukta. Lehetséges, hogy a panel szerepel más lámpában is de nagy valószínűséggel a gyártó cég készíttette magának, kereskedelmi forgalomban nem kapható. Esetleg újraépíteni az egészet, "kicsit" több pénzért, mint amennyibe az egész lámpatest kerül.
A panel nem javítható?
Igen, sajna én is erre tippeltem. Több SMD alkatrész is szinte felrobbant, szóval a javítást meg sem kísérelem.
Vetess vele másikat, ezt meg lejmold el barkácsanyagnak. Távirányitó nélkül még egész cuki lámpát lehet belőle faragni.
![]()
Jó ötlet,köszi !...
![]()
Az egy univerzálisan használható driver...nem pont ugyanazon funkciókkal!
]Használtat kapsz esetleg, de még a posta hozzájön. €34.00 + €19.99 shipping A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2020
A link egy komplett lámpára mutat... De ez már a tulaj gondja, hogy honnan vesz újat.
"ennyiért új lámpát lehet kapni"...írtad, (de linket nem mutattál, hogy hol!?), én meg írtam, hogy használtat talán...
Sziasztok!
LED reflektorokat szeretnék venni több helyre (kapu-autóbejáró/bejárati ajtó/garázsajtó), véleményekre lenne szükségem hogy mekkora teljesítményűeket érdemes felszerelni a különböző helyekre. Kapubejáróba szeretnék távkapcsolósat, oda mi ajánlott, vannak ezek a távos dimmes RGB-sek, viszont csak 1 távval láttam és 2 kellene belőle, lehet hozzá külön venni másikat? Köszönöm szépen!
Idézet: „vannak ezek a távos dimmes RGB-sek” Ezeknek több előnyük is van: - Kell bele elem (Varta szerintem még fizet is érte). - Kocsmából hazafelé, ha éppen hánysz a bejáratnál, akkor mondhatod azt, hogy azért volt zöld a fejem, mert vacakolt a távirányitó. ![]() Teljesitményben kicsit, méretben nagyot vegyél, és ne a legolcsóbbat. 10 W szerintem pont elég, hogy ne ess hasra az ajtó előtt.
Hajónapló kiegészités: Ha az eredeti lámpatest nincsen átgondoltan felszerelve, akkor kicsi kiegészités is elég, hogy pont az ajtó elé is jusson fény.
Nálam például három "pót" LED lámpa kellett hozzá. ![]()
Bejárat felett 7W-os lámpa van. Foglalat eltérés volt, ezért a normál foglalatba forrasztottam rövid vezetékkel a minyon lámpát. Az ajtó előtt jobb a megvilágítás mint a szomszéd 60W-os izzójánál, mert a LED lámpa majdnem az ajtó elé világit egy-két méterrel. Főleg, nem az eget világítja.
És ez a 2 távirányítós dolog kivitelezhető valahogy?
Attól függ, amitól lóg. Megkérdezed a boltban. Megnézed a doksit, állítható-e valahogy a kisugárzott kód. Ha ugrókódos, akkor valószinűleg felejtős. Próba csresznye alapon veszel 2 komplett cuccot, a távirányítók vagy működnek keresztbe, vagy nem, vagy ha állíthatók, akkor az egyiket átállítod. Én kapucsengót vettem így 2db-ot, a boltban feltűnt a dobozon hogy valami eltérő kód is van, ezért egyforma kódszámosat vettem (valószinűleg frekvencia kód volt), a nyomógombban és a csengőben állítható volt a kisugárzott kód, azonosra állítottam, így egy kapu nyomógombbal szól a csengő a szobában, és a másik a konyhában. (és van egy tartalék nyomógombom). Ha szétszeded a tívirányítókat az egyszerűbbek akár forrpöttyökkel, vagy dip kapcsolóval konfigurálhatók. Ha ilyesmit nem látsz akkor csak a doksiból tudhatod meg(vagy nem) hogyan lehet összetanítani az adót a vevővel
Nem igazán értem az RGB szerepét, attól eltekintve egy Osram Ledvance Floodlight egy távirányítós kis kínai, de itthon is beszerezhető relémodullal nem lenne logikusabb? Sokkal tovább bírja a lámpa,és ha mégis meghalna az egyik, nem kell a távirányítók cseréjével is szórakozni.
A 20W-os verzióból raktam fel párat, 1700lumen körül van, van hideg és meleg fehérben is, és akciótól függően 4500 körül van, de rendes garancia van rá a Lumenetnél, habár ahogy nézem, most pont nincs náluk, elég változó az árazásuk és a készletük... A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |