Fórum témák
» Több friss téma |
Meg hogyha a rezonátor nincsen jól visszatéve/sérült, akkor nem rezonál annyira -> halkabb lehet.
Illetve csak lapka, vagy oszcillátor is van benne (ezt ugye cserénél/próbánál el kell dönteni). A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2020
Nem biztos, hogy piezo.
Még mindig nem láttuk, hogy is néz ki a kérdezőjé...
Ha nem piezo, akkor hihető a 15 Ohm-os nagyságrend.
Szia!
ahogy nézem a fűtés csatlakozóinak kiolvadása lesz a következő szétszedés oka. Feltétlen nézd meg! Végső esetben fix beforrasztás. A relé is szokott beégni/kiolvadni. Piezo: egy régebbi PC piezója is jó lehet (alaplapi csipogó). Üdv Szabi
Általában az sem piezo, tekercs és vaslemez membrán.
Üdv!
MOULINEX OW3000 üstben szétment a tömítés, és a felső zégergyűrű valahogy megszűnt létezni, így a tengely lefele kiesik. A tengely nincs nagyon megkopva, így felújítanám, van valaki, aki tud linkeket adni az alkatrészek beszerzéséhez? (Budapest előnyben)Illetve gondolom le kell fúrni a 3 szegecset, azt mivel lehetne pótolni? Nem nagyon tudok forrást süllyesztett rozsdamentes csavarokra. Ahogy nézem csapágy nincs benne, csak szimering, a zégergyűrű és a teflon tömítő lap cserélendő, de ezeket hol lehet kapni? Szimeringet Orczy honlapján láttam, de a mérete kérdéses. Köszönöm
Idézet: „Nem nagyon tudok forrást süllyesztett rozsdamentes csavarokra.” Ez mondjuk nagyker, de szerintem kis telefonálással/netes kereséssel lehet találni. Én tutira ide bandukolnék el.
"Nyócker", Fecske u., Bérkocsis u. sarok: A Csavarbolt! Szinte mindenük van, és jók az áraik.
Szia!
Az a baj, hogy elég nagy erőnek vannak kitéve és nem csak a felső része megy tönkre, hanem amikor a persely megkopik, akkor alul a műanyag fogaskerék se a helyén fut, fogakat elrágja, úgy-hogy előbb-utóbb kerregni fog ! Egyszer vettem hozzá másik komplett üstöt de kb. 1 év múlva megadta magát ( és már addig is sokkal hangosabb volt!). Ezért elvettem a motor áramellátását, a kenyér összetevőket külön összekavarom robotgéppel és csak a kelesztést-sütést bízom rá ( így az időzített funkciót nem szoktam használni, de lehet, hogy az is menne még...!)..
Itt a keverés+ kelesztés funkció a fontosabb. Sütni kb. sosem ebben sütünk, pizzát és kiflit nehéz is lenne. Az üst van elkopva, az alsó résznek érzésre semmi kotyogása nincs.
Gafly, granpa: a csavar meg van oldva, igazából nem akarok 3-4 alkatrész miatt egy tucat boltba elmenni, de az nyilván beszerezhető. Inkább a teflon lappal és a kör alakú zeger gyűrűvel vagyok gondban. 10 ezer eg yúj üst, de ha millió helyre kell menni és utána még szerelni is, akkor a végén nem fogja megérni. Ha minden kéznél lenne, anyagköltséggel nem lenne 3 ezer és 1,5 óra megcsinálni.
Köszönöm a tippet és hogy fáradságot nem kímélve szépen és részletesen válaszoltál!
Köszönöm a címet !
Jólesett, hogy ennyien segítettetek egy ilyen kis problémában. Mindenkinek Kívánok Jó Egészséget és Kellemes Ünnepeket az összes Fórumozónak!
Szívesen, azért vagyunk hogy minél kevesebb elektronikai hulladék legyen, és mentsük meg ami még használható.
BUÉK!
2 éve vettem egy használt kenyérsütőt alkatrésznek (üst miatt). Se kép, se hang. A panelen még mérhető a 220, tovább nem tudom. Tegnap elővettem, mert másik géphez kellett volna ékszíj és szétszedés előtt kipróbáltam hogy működik-e. Annyira működöt (ez a korábban halott gép), hogy egy kenyeret meg is sütöttem vele. Ma megint se kép, se hang. Tudnátok segíteni a hiba megtalálásban? Mit érdemes először megnézni rajta? üdv B00
BÚÉK szintén!
Tegyél fel pár jó képet a paneledről, felül és alulnézetben és a sütőről is általában. Jelöld ( ha tudod ) a 230 bemenetet, ahol még mérhető, valamint a tovább menő kábeleket is ( hová mennek ). A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2021
Köszi!
Akkor hamarosan szétszedem és megpróbálok képeket csinálni.
Szia
Trafó (kicsi) szokott szakadozni, de elsősorban a csatlakozókat nézném meg és a kapcsolót(ha van) az oldalán. Üdv Szabi
Kérdés, hogy be tudod-e úgy üzemelni, hogy esetleges motor megindulás ne tekerjen fel mindent.
Ellenőrizd le a trafó szekundert ( AC volt ), majd a graetz után a dc-t, hány volt. Mi az a se kép, se hang egyáltalán? A motort le lehetne ellenőrizni külön, ha értesz hozzá. A reléket feszültség nélkül csak az alapban zárt érintkezőknél ellenőrizheted, illetve a tekercseket, nem szakadtak-e. Ezek pl. 24...30 voltot kaphatnak, ha minden oké. Méricskélni feszültség alatt nem javasolom, melyik miért nem húz meg, stb. Milyen "biztosító" elemek lehetnek a dobozon.
Feltekeréstől én is tartottam, falapra raktam.
Nem nagyon értek a dolgokhoz, de gyanús, hogy a (különálló) trafó kap 220-at, de a kimenetén 0v-ot mérek. Akkor gondolom szakadt a trafó. Hány voltot kéne leadjon?
Mérd meg áramtalanított állapotban a transzformátor primer (itt a 230V-os bejövő) tekercsének ellenállását! Ha szakadt, akkor ott a baj. Olyan párszáz Ω-tól 1kΩ-ig lesz szerintem, ha jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
A primer tekercsen szakadás van.
Rákerestem, jól látom, hogy 9v-ot adna le a szekunderen? Megnézem, hátha van ilyesmi trafóm.
A két relén 24 volt dc-t látok ( nem a kapcsolhatót nézem ! ), azoknak is kell tápfesz. 9 volt AC kevés lesz oda.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
A net 12 voltos relét mutat, akkor a 9 V AC jó.
Köszi!
Úgy néz ki ez volt a baja. Van egy második gép is (mechanika probléma), de az hm-1300 típusú gép elfekvőben. Abból kivettem és azzal működik. De van egy harmadik ugyanilyen se kép-se hang, szóval még lehet hogy jövök segítségért. Ha úgy lóg a megajtó tengely, hogy amiatt ledobja az ékszíjet az javítható? Érdemes vele foglalkozni?
Az ékszíj szokott tönkremenni, általában lehet kapni hozzávalót. Hogy megéri-e azt majd te döntöd el az árak alapján.
Válaszadáskor használd a válasz gombot, köszi!
Érdemes/lehet szilikkonnal lefújni az ékszíjakat?
Kenyérsütő 2.0 .
Hausmaister BM-800 szerkezetileg ugyanúgy néz ki, mint az előző. Szintén se kép-se hang. Ennél már a trafó primer tekercséhez se jutott el a feszültség. Kimértem azt a két cuccot, ami a főtőszál tartókonzolához van erősítve. Mindkettő szakadást mutat. Ezen keresztül megy a fesz a trafóhoz. /Vagyis most nem ment./ Az ugyanilyen "donor gépemen" mindkettő néhány ohmos. Ez valami hőkioldó cuss lenne? 125°C 10A van ráírva. Megpróbálom kicserélni őket. . . Átraktam a donorból, most úgy néz ki, hogy működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |