Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Képzeljétek mi történt velem :
A neten 100 helyen olvastam az M.n.c SUB BOX-ról, élőben is hallottam, és úgy gondolom, ennyi pénzt meg is ér a láda. A neten található adatok között ott van, hogy 4ohmos. Az mns hivatalos honlapján is 4ohm szerepel, 8 ohmosról még említést sem tesznek... Elmentem egy forgalmazó boltba, és mondtam, hogy sub boxot szeretnék vásárolni. Hozták is pár percen belül. Míg vártam, érdeklődtem, hogy egyre gondolunk-e: 200/400wattos, 25centis mélyhangszóró, stb... A srác kijavított ,hogy ez 300/600-as hangszórót tartalmaz (ennek ellenére a dobozon 200/400 áll...na mindegy, nem kötekedtem...) . Az impedanciáját nem kérdeztem, mert egyértelmű volt, hogy egy autós mélyláda 4ohmos maximum... Hazaértem, és jobban megnézve kiderült, hogy 8ohmos (!!!). Mondom tök jó, már az erősítő is meg van (150watt/4ohm), így "csak" 75watt fog szólni maximum... Pedig mikor hazaértem, és kibontottam direkt felhívtam a csávót, hogy van-e 4ohmos, mert akkor egyből vittem volna vissza cserélni. Erre mondta, hogy nincs, és hogy amit vettem, az (szerinte) duplatekercses, tehát 2*8ohmos. Gondoltam, hogy ez nem is akkora probléma, párhuzamosan kötöm, és lesz 4ohmom... nagy izgalomban kibontottam a dobozt, de kiderült, hogy ez 100%-osan csak 8ohmos.. Pénteken vettem, hétfőn viszem vissza, hogy hátha tudunk csinálni vele valamit... Csak az aggaszt, hogy kibontottam (szétszaggattam a nagy izgalomban a dobozát ), így már "sérült" a láda (doboza). Nehogy az legyen, hogy elküldenek a fenébe... Csak azt nem értem, hogy ha mindehol 4 ohmosnak írják ezt a terméket, akkor hogyan tudtam 8 ohmosat venni? Ha egy bolt rendel az mnc-től mélyládát, akkor nem csak 8 ohmosat tud rendelni, így talán van esélyem arra, hogy kapok helyette 4 ohmosat... Szerintetek van jogom reklamációra, esetleg pénzvisszafizetésre? Igaz, hogy figyelmetlenség volt részemről, de álmomban sem fordult volna meg, hogy 8 ohmosat kapok, és nem is említették az eladók sem... (sehol, ismétlem: SEHOL nem láttam/hallottam olyat, hogy 4-8ohmos, vagy 8 ohmos...) Érdekes egy helyzet... Szerintetek? Köszi! Bocs a hosszú regényért, de nem árt ismerni az egész történetet, ha valaki véleményt szeretne alkotni... Idézet: „Igaz, hogy figyelmetlenség volt részemről” A leírtak alapján viszont az eladó félrevezetett, valószínűleg szándékosan, hogy minél gyorsabban eladhassa neked a hangfalat...
Ne hagyd magad 3 napig jogod van kicseréltetni és nem kérhetik az eredeti csomagolást sem!!! Ezt egy fogyasztóvédőtől tudom. Ha nem akarja kicserélni vagy valami számodra elfogadható megoldást találni akkor vetess fel jegyzőkönyvet!
A panaszkönybe is írj bele annak nyoma marad.
Köszönöm szépen mindenki hozzászólását, ide fogok utalni, ha valami gond lesz (na jó, nem... )
Megnyugtattatok teljes mértékben! Remélem a boltnak sem okozok sok "kárt", és mindenki jól jár! Ezek után figyelmesebb leszek! Szép estét Mindenkinek!
Sziasztok, tudja valaki, hogy milyen hangfal beceneve a "Bébi mega"
Már mint a márka? Mert az Reflex szerintem.
Igen!
Mert van egy srácnak pár ilyen eladó és meg akarok rólla tudni pár dolgot.
Asszem megtaláltam!
Köszi sound.man! 10.000/ db szerinted jó ár érte?
Ez sok mindentől függ pl.:gyári hangszór, javított hangszórók, milyen állapot.
Még nem néztem meg. De, ha külsőleg elfogadható állapotban van, a hangszórók eredetiek és meghajtva sem rossz akkor megéri?
Olcsóbban szerintem nem nagyon kapsz. Én megvenném.
Értem. Én is eben reménykedtem!
Egyébként ismered ezt a ládát? Annyit tudok róla, hogy kb. 100-150W, 30cm-es mély és hangosítási feladatokra szánták. Szerinted ha ST151-el hajtanám, házibuli célokra megfelelő lenne?
Jah, nem hanem az egyik rokonom szólt, hogy tud egy gyereket aki ilyeneket elad. És onnan.
Még nem nagyon találkoztam vele csak egy másik baby-val az kicsit másabb volt de az nagyon szólt ST151-el tuti jól szólna.
Ha esetleg akadékoskodik az eladó, (biztos fog ) arra az esetre itt a fogyasztóvédelem száma.0680201205
Már több havert kihúzott a csávából. Mzolee: Nekem az első "ipari" dobozom Reflex R150 Baby volt. Ő a legkisebb a szériából a 90'-évek eleje. Érzékeny doboz, nagyot szól, de a méretéből is adódóan kevés a mélye.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Szerencsére nem volt gond, a pénzemet vissza is adták volna, mert 3napon belül voltunk, de inkább megkérdezett valakit az eladó, hogy van-e náluk 4ohmos láda, mert akkor holnapra elhozzák, és volt a megkérdezettnek (csak nehogy használt ládát hozzon...)! Mondjuk benzinben meg parkolási díjban már eleve bukó a mélyláda, de ez van...
Sziasztok!
Van itthon egy ilyen hasonló hidraulikus emelőm. Bővebben: Link Viszont fogalmam sincs hogy hogy kell használni az oké hogy pumpálni kell de a tetejét ki is lehet csavarni (nem teljesen csak hogy magasabban legyen) meg az alján is van egy csavar azt nem szedtem ki mert úgytudom hogy akkor kifolyik az olaj. Ha valaki tudja hogy kell használni az írja le nekem. Előre is köszönöm. Üdv!
Szia!
Közben találtam mégeggyet az valamennyire működik. Az kijön teljesen de lehet rajta rugozni (talán levegő van benne) és az rugózik. A levegő helyére lehet valahogy olajat tenni? Üdv!
Sziasztok!
Ma délelőtt minden vonat késett kb 20 percet a Budapest-Lökösházai vonalon. Nem volt kellemes, melegben álltam az állomáson erre bemondják h késik 20 percet a vonat. Nem tudja valaki hogy miért késtek?
Ezt nem hiszem el, már 5 alkalommal kaptam ilyen sms-t az OTP-től:
....Számla Kamat jóváírás: +1,-HUF; Egyenleg:xxxx1-HUF OTP Direkt. A poén ebben az, hogy kaptam 1Ft kamatjóváírást, amit lefelé kerekítünk tehát 0Ft, továbbá ez az értesítő sms küldése 10Ft-omba került....
Mivel jo az idö de télen se vagyok rest biciklizni igy bringával járok a melo helyre.
van kiépitett bicikli ut de sosem használtam egészen addig mig le nem vizsgáztam kresszböl igy mostmár szabályosan közleked és használom a bicikli utat is na de ami ma történt velem azt nem tudom hova tenni. mentem hazafelé de egy keresztezödésnél megkellett állnom mert táblám volt(elsöbségadás kötelezö) lásd elsö kép.aztán az auto is megállt mert neki is táblája volt.(elsöbbségadás kötelezö) lásd 2. kép. aztán végülis közös megegyezéssel én mentem tovább erre csak azt tudom mondani hogy tiszta hü**e az aki nem normális
Köszönöm szépen a segítséget holnap kipróbálom :yes:
Üdv!
Ez jó. Írnak a számládra 1 Ft-ot, meg levesznek tizet, mert kiküldték az SMS-t.
Amúgy tényleg jók ezek a bankok. Pénteken voltam anyámmal bent az OTP-nél, mert telót vennék és át kellett utalni a pénzt. Bemegyünk, minden elintézi a csaj az utalást. Megkérdezzük tőle, hogy mikorra kapja meg az illető a pénzt, erre mondja, hogy hétfőre. Na mondom jó lesz az így is. Viszont még most sem jött SMS anyámnak, hogy átutalták volna a pénzt. Na ezt jól megcsinálták. Én meg itt várom már mióta, hogy utalják át felé és megkaphassam a telómat.
Na vazzeg, ezt nézzétek meg. Az ilyenek miatt az ember a főemlős: Bővebben: Link
Jah, főleg mikor a saját számlámra utalok, hogy aztán a neten fizessek a káryámmal, kedden utaltam el magamnak, szerdán 20 órakor már rajta volt az összeg... pénteken kaptam az értesítő sms-t.
Alényeg: ügyfélnek vigyor, hátamögött meg ahol tudjuk meglopjuk....
Az igazság az, hogy csak a fizikai pénz kezelésben számít a kerekítés. Tehát a banki műveletekben, átutalásokban, levonásokban, jóváírásokban, mint a Te estedben, megmarad az egy forintod. Tudom-tudom, az SMS meg 10 forint De legalább tudod, hogy fontos vagy a bankodnak
Szerződéskötéskor megkérdezték hogy mekkora összegnél kapjak értesítő SMS-t!Ha van időd állítasd át nagyobb összegre és kész!mondjuk a számlakivonatodon látszódni fog de az ő tintájuk fogy amit viszont te fizetsz(nekem pl 500 FT-ra van állítva így tökéletesen jó).
Hát jó, én sem azon a 10Ft-on akadtam ki
De akkor is milyen szemétség már...
Sziasztok!
ötleteket szeretnék kapni, hogy lehet 2-3 huszonéves ház döngető (tipikus bu..zi zene) zajongását megszüntetni. 3 emelettel lejjebb laknak, a földszinten, de katasztrófának tekintem a helyzetet itt fönn is. Gondolkodtam, hogy a kilincsüket bekenem párszor sza...rral, vagy a kulcslyukba rendszeresen, módszeresen egy tubus pillanatragasztót belenyomok, vagy hasonlókat,...dehát ez erőszak, és annak nincs jó vége. De akkor is azt gondoltam, hátha megunják egyszer (vagy én), mert ez így nem jó ahogy van. Szóval több lakó szólt már nekik, de abszolút eredménytelenül, volt akivel szinte verekedésig fajult a dolog. Lehet -e esetleg valami jogi fityfenét tenni az ilyenek ellen? vagy várok bármilyen kivitelezhető és mindenképpen használható ötletet. üdv.: Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |