Fórum témák
» Több friss téma |
Wirelles internet antennához szeretnék egy erősitőt építeni lehetséges ez valahogyan! Előre is köszönöm válaszaitok!
Ezért a topik nyitásért szerintem hátsó feleden fognak billenteni...
itt nézz körül..http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_177.html
a topic ami elvileg ezzel "foglalkozik" az ár lassan offtopic itt végre lehetőség van hogy tegyetek valamit érdemben is
én is csatlakozok SANYO-hoz mert nekem is kéne egy ilyen erősítő thx
Nem lassan...
Köze nincs az erősítő építéshez, inkább csak egy vitafórum, hogy mi legális, és mi nem. Egyébként most tervezem megépíteni a max2247 ic adatlapjában ajánlott kapcsolást. Csak az a probléma, hogy ez elvileg csak egy irányú, szóval adni nem tud, csak venni... vagy fordítva... ![]() ![]() ![]() ![]() és avízbőő vonja ki a zoxygént ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "hogy ez elvileg csak egy irányú, szóval adni nem tud, csak venni... vagy fordítva..." ![]() ![]() No most akó hovamegyazamidejön?! ![]() ![]() ![]() Értem én hogy gőzgép , de mi hajtja ?! ![]() ![]()
Még szerencse,hogy ilyen okos emberek is látogatják ezt a fórumot, mint Kera Will. Így biztos pikk-pakk sikerül összehozni egyet...
Ő úgylátszik keni-vágja ezt a témát, így szerintem, ha kérdésetek van, neki bátran feltehetitek... ![]() ![]() ![]()
t-mobil internetem van de nagyon lassú mit lehetne csinálni hogy gyorsabb legyen a letöltés kéne valami erősitő
AZ A BAJ HOGY TÁVOL VAGYOK A TORONYTOL ÉS LASSÚ AZ INTERNETEM NEM AZ ELŐFIZETÉSSEL VAN BAJ MIT LEHETNE CSINÁLNI HOGY ERŐSEBB LEGYEN A JEL?
Üsd be a Googl-ba, hogy "cantenna". Egy konzervdobozból egész jó antennát lehet csinálni (ha esetleg ez a probléma), nekem is ez "nézi" a tornyot.
Ne beszéljünk hülyeséget kérem! Ő mobil internet előfizető. Tehát nem sebességet vett, hanem adatmennyiséget. A letöltési sebesség attól függ, hogy milyen lefedettség van ott, ahol éppen tartózkodik. Ezen antennával sem lehet vagyon váétoztatni. Jelen pillanatban valószínű azért lassú, mert csak GPRS kapcsolat van és nem EDGE vagy 3G vagy HSDPA. Ez a GPRS kb olyan gyors mint a régi analog modemes kapcsolatok, vagy az ISDN.
Látom nem érted.... Ilyen előfizetéssel mondjuk kapsz 5Gbyte adatforgalmat és nem pl. 128/96kbit/s-os le és feltöltési sebességet! Azért a pénzért amit te fizetsz 5Gbyte-nyi adatot tölthetsz le vagy fel. És teljesen mindegy, hogy ezt 64kbit/s-on vagy 7Mbit/s-on teszed. A kapcsolat sebesség pedig a lefedettségtől függ. Kisebb falvakban vagy kint a pusztán marad a GPRS vagy az EDGE, de ha bemész egy városba ott nagy valószínűséggel átvált 3G-re vagy még jobb esetben HSDPA-ra a modem.
Mindenhol ugyan annyit fizetsz és nem vagy átverve! Mert még mindíg azt az 5Gbyte-ot fizeted ki és nem mást. Itt a lényeg az 5Gbyte-on van és nem a le/feltöltési sebességen.
rendben. örülök, hogy felcsillant a fény!
![]()
Hát nem... úgyhogy ne offoljunk tovább. 1 esetben segítene az antenna! Ha a torony tud nagy sebességű elérést, de ő már kiesik a hatóköréből...
HSDPA mobilinternet vodafon módra:
"csak dugd be és használd!" Én inkább úgy fogalmaznék, hogy: Adott magyarország harmadik legnagyobb városa, külterület, a lefedetségi térkép szerint HSDPA lefedetséggel. Tehát akkor" Fogj egy 25 méter magas árbócot! tegyél rá egy 60 Cm es parabolát, bele egy mértezett "antennát" 2,1 Ghz re! Ha ez megvan, vedd le a REKLÁM címkét a modemről (ott van rajta az antennacsatlakozó, de milyen jóül néz ki marketigszempontból, hogy le van takarva....) szerezz hozzá csatlakozót, illeszd le a kábelhez és máris internetezhetsz!" Azt a képet kénje reklámozni ahogy Kásás Tamás egy ilyen építményre mászik fel kezében egy laptoppal meg egy modemmel, hogy beállítsa az antennát...!!! ![]() ![]() ![]() Na de komolyra fordítva: Amit ez a 3 rabló művel az felháborító: sok pénzért NULLA szolgáltatást! Nállam tényleg csak így megy a net, máshogy nem lehet befogni. Ennek persze megvannak a maga hátrányai, pl ha ezen a tornyom amire állítva van nincs szabad csatorna nem nagyon tud máshova feljelentkezni a modem, feltételezve azt hogy tökéletes az árnyékolás és nem szed a kábel jelet máshonnan. Mondjuk nállam csak ebből az egy irányból sikerült HDSPA-t fogni. Ezt az "építményt" egy kicsit elk**tam, egy picit ferde lett, de működik. ha elmúlik ez a nagy hőség korrigálom a hibát. Mondjuk ezt is nehéz volt TELJESEN EGYEDÜL felállítani! Moderálva--vicsys
Amúgy személyes tapasztalat...
Nagybátyámnak ilyen, vodafone-os internete van, kb légvonalban 5-10km-re lakik a helységtől, ahol van 3G-s lefedettség és ott sokkal gyorsabb az internet, sokkal nagyobb a sávszélesség mint otthon, náluk... Ha otthon van és simán csatlakozik akkor ilyen 5-10kb/s-ummal tud letölteni ![]() Tehát, igen a sávszélesség a lefedettségen múlik. Persze azzal érvelnek a vodafone-osok, hogy próblják az egész országban elérhetővé tenni a 3G-s szolgáltatást, ami az ilyen internet kapcsolatoknak sokat jelentene
Azt ne felejtsük el, hogy az Ericson és a Nokia eszközöket kínai huawei - re cseréli egyedül az ára miatt a Voda ( most zajlik a swap ). Én ettől semmi jót nem várok. Bár elfut rajtuk a Nokia szoftvere, úgyhogy a vasban nagy különbség nem lehet....;-P
szerintem ennek az oka az lehet, hogy a jelminőség is romlik, reflexiós, zavaros, zajos lesz a jel, így a modem és a "torony" közti kommunkikáció a hibajavítás miatt lelassúl. Ez az oka annak is, hogy a modem jobban melegszik gyengébb jelszintbél. (na meg persze az, hogy ilyenkor egy "mobiltelefon" nagyobb kimenő kakival ad).
Emellett az is bejátszik, hogy instabillá válik a kapcsolat. Ez is lasítja a sebeséget.
Pécstől légvonalban 5km-re lakom akkor nálam is lehetséges ez a megoldás ?
Menyibe kerül ez az antenna? De nekem t-mobilos intrnetem van és én szerintem nincs antenna csatlakozás vagy mindegyik fajta modemen van csatlakozó?
Szia! Légy oly jó és tedd fel légyszi azt a méretezett antennát, mármint az építési leírását. Én is ilyen gondokkal küzdök. Milyen modemet használsz? A Huawei E220ról azt olvastam több helyen is, hogy az csak egy mérőpont. Köszi!
Látom voltál itt pár órája. Emil-t is küldtem. Azt hiszem másokat is érdekelne ez az ügyes megoldás
![]()
Sziasztok.
Olyan problémám van,hogy van egy fujitsu-siemens amilo L1310G típusú gépem. Új windows lett rá téve,és nem tudom azóta bekapcsolni rajta a wirelles-t. Ez a probléma már egyszer jelentkezett amikor a gépre frissítések kerültek,de akkor tudtam orvosolni a visszaállításra kattintva. De mivel most nincs mire visszaállítani,így nem jutok előrrébb. A gépen elvileg minden működik,de ha elindítom a wireless tesztjét akkor a rádió tesztnél hibát észlel.De hiába nyomom a gombot nem kapcsol be. Előre is köszi a segítségeket.
Sziasztok én már csináltam ilyen erösitőt és a mai napig müxik.Elvileg az a szabály hogy 100mW-nál nem szabad többel sugározni de ha szerencséd van és nem dob fel senki akkor használd.De... ha valaki feldob akkor igen kemény büntetésre számithatsz. Nagyon nehezen szerezhetö be a hozzá valo ic ami 150mW-tol akár 1W-ig is erösiti a jelet de nem csak eggy irányba hanem oda vissza.Az élesztése nem problémás mert nagyon egyszerü a rajza hála topi bácsinak minden SMD cuccot be lehet szerezni nálla.Késöbb felteszem a rajzot meg a nyák tervet is.Jo munkát mindenkinek hozzá
![]() ![]() ![]() ![]()
nem lehet hogy egy wireless manager progit is fel kell tenni?
billentyűzet felső sorában (FN gommbal nyomva) nincs wifi ki/bekapcs? esetleg a gép oldalán kapcsoló?
Helló.
Van egy gomb,de pont erre nem reagál semmit a gép. Tehát a program fut rajta,de nem tudom bekapcsoli sehogy .
Saca!
Tedd fel légyszi azt a rajzot,vagy küld el, mert megőrülök! ![]() Üdv:Á.
Sziasztok!!
Multhéten vásároltam a Pannon-tól egy Modemet{korlátlant} Noshát Felsőmocsoládon elég Lassacskán tölt le ezt meg azt. {Kb olyan 10KB/s :S de van mikor 15-28 közötti ingadozással szedi le a cuccost. Noshát a lényegre térek.. Segítségeteket szeretném kérni hogy megoldható lenne az hogy a Pannon-os Modemhez valamilyen anternát hozzákötni,vagy valamilyen speciális eszközt.( Nem is tudom melyik oldalon olvastam ilyenekről.hogy a modemhez kötnek egy ilyen cuccost és,valamilyest gyorsabb lessz. Nekem nagy szükségem lenne hogy valamilyest gyorsabb legyen a nett{egyszerűen kiakaszt ![]() kérdezném hogy mennyivel hatásosabb?? Megéri vele küzködnöm vagy haggyam a csudába?? ![]() ![]() MárQsz |
Bejelentkezés
Hirdetés |