Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Fel nem tudom fogni az ipari megoldásoknál mivel tud jobb lenni az 5G, amikor komplett rendszerek elmennek RS232-vel is, a 100Mbit profinet meg már maga az űrtechnika.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2021
Hangsúllyal első ipari 5G hálózat. Most örülni kellene nekünk is?
A kérdéses linearizációs ciklus kétféle képpen oldható meg.
Az alap megoldás a következő: Y=(( Ymax - Ymin ) / ( Xmax -Xmin ))*( X - Xmin ) + Ymin Ennél a megoldásnál lebegőpontos számítások vannak, amik fordítás után hosszabbak, lassabb lefutásúak. Viszont 32 biten baromi nagy számokkal tud dolgozni. Ez volt eredetileg a képletben. Jelenleg ennek a kifordított változata van benne, azaz: Y=(( Ymax - Ymin )*( X - Xmin )) / ( Xmax - Xmin ) + Ymin Ez a megoldás fordítás után jóval rövidebb, gyorsabb lefutású. Csakhogy 32 biten nem tud 16 bitesnél nagyobb számokkal dolgozni. Ahhoz, hogy jó legyen 32 bitre, a szorzó és az osztó rutin is 64 bites kell hogy legyen. Egy ilyen szintű módosítás a linearizációs ciklusban nem véletlen áldozat, hanem tudatos belenyúlás a következmények figyelembe vétele nélkül.
A magyar helyesírás szabályai szerint mondatokat nagybetűvel kell kezdeni. De mi van abban az esetben, ha az első szó egy név (nikk), ami kisbetűvel van írva (például nedudgi)? Erre van szabály?
A nickév nem név, nem létezik név formájában. Nagybetűvel kell írni kezdéskor, mint mindent.
Nyugi, majdnem minden helyesírási szabályra van kivétel.
Szerintem nicknevek egyértelműen kivételek.
Azt ugye pont azért válaszja az ember, hogy igy nevezzék. Meg a keresést is neheziti, hogy valami racionálist is mondjak.
Idézőjelek közé tesszük. Találkoztál már ilyennel, csak most nem jutott eszedbe.
Így: "nedudki" azt mondta, hogy... ...de úgy látom, másoknak sem A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Nem mindegy, hogy:
A jelszavam gg123. Vagy: Gg123 a jelszavam. A magyar helyesírás jelenlegi szabályai szerint. Egyébként a leírással a gondolat nem kifejezést, hanem befejezést nyer.
"nedudgi" mint egyedi azonosító, úgy, ahogy a felhasználó kiválasztotta magának. Nekem ez tűnik logikusnak, még ha nem is helyes.
Ami számomra zavaróbb, az a névmások nagybetűvel történő írása. Pl.: Azt már Neked kell eldöntened... Ha valaki hozzászólására válaszolok, miért kell külön kiemelni? Ami külön érdekesség, hogy céges levelezésekben is kezd hódítani a dolog.
Az ilyen, amikor mondat közben, indokolatlanul nagybetűvel írják, hogy: Neked, vagy hogy: Te, az csak zavaró modorosság, pici műveletlenség. De mikor saját magát írja valaki Én-nek (így, nagybetűvel), na az a műveletlenségbe forduló önimádat...
Az is nagyon zavaró, ha ezt látom: Német, Magyar, Amerikai... nem, nem tisztelet, butaság. Ha valami német, magyar, amerikai, azt így kell írni, kisbetűvel. A magyar nyelvet kell megtisztelni azzal, hogy helyesen használjuk, nem vélekedni. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Én úgy tudom, hogyha meg akarod tisztelni a másikat, akkor nagybetűvel kell írni.
Egyszerű, a nikkneveket egységesen nagybetűvel kellene írni, így gond probléma sincs belőle.
Tényleg van olyan a magyar nyelvben, hogy "nikknév nagy nick név".
Szerintem nem. Én a nikknevemnek a "mateatekot" választottam. Kis kezdőbetűvel. Mondat elejére persze nagybetűvel kell írni, de egyébként szerintem nem. Pláne, ha valaki beregel a fórumba "Mateatek" nikknévvel, amit megtehet és a fórummotor is engedi.
Szerintem a nick név az sokkal inkább azonosító, és nem név, így úgy kell(ene) írni, ahogy a gazdája írta.
Esetleg ha a mondat elején van, akkor idézőjelbe tenni, nedudki szerint.
Még régebben volt a televízióban nyelvhelyességi műsor, talán néhányan emlékeztek rá, ismételték is. A címe az Álljunk meg egy szóra! nyelvhelyességi műsor volt. Kíváncsi lennék mit mondanának a témáról abban.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Érdekesség, nem is tudtam, hogy van ilyen nevű község Vas megyében. Ennek a községnek vagyon mi lenne az interneten a neve, ha nickneve, nem a Nick neve lenne?
Bevennék az újbeszél (newspeak) nyelvbe.
Mondat elején a milliohmból megaohm ( mΩ - MΩ ) lesz, ami nyelvtanilag helyes, és ez az egyedüli kritérium.
Ugyanígy nanométerből mondat elején newtonméter ( nm - Nm ), és ez így helyes. Hasonlóan femtométerből faradméter ( fm - Fm ), és látám, hogy ez jó vala. Csodálatosképp hektoliterből henryliter ( hl - Hl ) válik mondat elején, hiszen így helyes magyar grammatikailag.
Ha a gonosz sors egyszer arra kárhoztatna -esetleg tudatmódosító hatása alatt állnék-, hogy egy mondatot édes anyanyelvemen fizikai mennyiséggel kelljen kezdenem, én bizony kiírnám nagybetűvel, hosszan. A billentyűkopásból keletkező károkat csak csapjátok hozzá a számlámhoz.
Ja, vagy tennék eléje egy névelőt. Jobban foglalkoztat a csuklik ige felszólító alakja. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2021
Idézet: „De mikor saját magát írja valaki Én-nek (így, nagybetűvel), na az a műveletlenségbe forduló önimádat...” Én ha imádni akarom magam, akkor mondat elejére teszem. Mert a közepén már kilóg a lóláb. Idézet: „Jobban foglalkoztat a csuklik ige felszólító alakja.” Szerintem: csukdlik.
Talán mégsem akkor botorság ha valaki a tisztelet oltárán áldoz ennyivel, mégha éppen magát tiszteli is meg. De a tudományos igazságból is ki lehet indulni, ahol szintén a tisztelet jelének tartják ezt, sőt az üzleti élet "ön-özése" (kisbetűvel) kifejezetten sértő a címzettre nézve.
Mivel akaratlan tevékenység ezért csak kerülő úton lehet célt érni. Pl. Azonnal kezd meg a csuklást!
Van szabály és kivétel mindenre is: MTA Nyelvtudományi Intézet.
Idézet: „"nedudki" azt mondta, hogy...” Ezt is lehet sértően használni, például: "nedudki" persze jobban tudja... |
Bejelentkezés
Hirdetés |