Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Segitséget kérnék. egy SAECO kávéfőzőgép. minden működik szépen. de lefőzésnél még a tálcába megy kb egy dcl víz honnan folyik vajon bele ?
Megvan a hiba.
a gőzszelep eltömődött és teljesnyitáson kengedte a többi vizet a tálcába. akinek hasonló probléma adódik
Cpéci szerrel ki lehet vízkőteleníteni. De ha nincs tömény citromsavas vizet átnyomatsz rajta és jó lesz. Időnként amúgy is el kell végezni rajtuk. Nekem Incanto Rapid steam és egy Sirius S-class van. Félévente végighajtom a vízkőtelenítést vagy a szerével, vagy ha nincs akkor citromsavval és kiviszi a retket a vízvezeték rendszeréből. Nincsenek agyon hajtva, keveset kévézunk. Mással ne csináld, főleg ecettel, mert tönkreteszi a műanyagot, fémeket, de a legfontosabb, hogy kétszeresére dagad minden nagynyomású tömítés és vége a gépnek.
Sziasztok!Tisztelt kávészemet kérdezném a jura rajzon ki lehet mérni az egyes opto hibáját mert ugy veszem észre nem kapcsolja a triakot a darálónak. csak feltételezem. kérlek válszolj.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Én úgy mérném ki, hogy a MOC3062 4-es és 6-os lábát rövidre zárnám, ekkora triaknak be kellene kapcsolnia. Ha nem kapcsolt be, akkor a triak rossz. Ha bekapcsolt, akkor a MOC3062 2-es lábáról a táp negatív felé tennék egy ugyanakkora ellenállást, mint az R13. (Biztosabb megoldás, ha az R13 logika felé menő lábát kiforrasztod, és azt csatlakoztatod a táp negatívra.) Ha ekkor nem kapcsol be, akkor rossz az opto. Ha ekkor bekapcsol, akkor tovább kell nyomozni a logika panelen.
Végig figyelembe kell venni, hogy bekapcsolt állapotban a triakon veszélyes hálózati feszültség van!
Szia . moc rövidzár a 4-6 lábnál nem reagált semmit .a triakot kicseréltem igy sem indul az ellenállás -tápra még nem próbáltam. csk a zöld lámpa villog hogy kész a kávé.
a 13 ellenllást a alsó dioda párhoz kell? mert három is van.
Szia! Látom eléggé vágod a Delonghi gépeket. Van nálam egy ESAM2803.SB, de kifogott rajtam. Nem indul. Áram alá helyezve alul egyből az első 4 led sorban futófényszerűen villog. Gombokra nem reagál. Teszt módban elindul, minden működik: kpf fel-le, daráló, szivattyú, fűtés. Számlálók is kiolvashatók. Az encoder reset funkció nem működik, nem is tudom mit csinálna. Teszt módban műszerrel rámérve jónak tűnik az átfolyásmérő és a motor forgását érzékelő jeladó is. Változik a jel a kimenetükön. Mi lehet a hiba? PIC progi? Ebben PIC 18LF2520 van. PICkit 3-am van, azzal programozható? Van ebbe tartalmad? Másik ilyen panelom nincs, csak a régebbi fajta trafós tápos.
Üdv! Tomi
Ha a MOC3062-es 4 és 6 lábaira adott rövidzárra nem reagál, akkor az opto után (R1, triak, vezetékek, feszültség, graetz, motor) kell keresni a hibát.
Az R13-as ellenállás a nem MOC-hoz csatlakozó lábát az 5V-os táp negatívval kellene összekötni (pl. az IC6 7805CT középső lába, vagy a CM41 csatlakozó 7. lába, vagy D1-D4 negatívja). De ezt csak akkor van értelme megnézni, ha a MOC 4-6 lábra adott rövidzárra már működik, csak a programra nem.
Szia Aramis! Kendre fórumtárs leírása alapján ,ha a MOC 4-es, és 6-os rövidrezárásával nem indul a daráló, akkor a MOC 6-os és a triac közti 100 ohmos ellenállást is ellenőrizd . Ha úgy sem, zárd össze a triac A1- A2 lábait, és dugd a konnektorba. Ha még ígysem... Ellenőrizd a triac utáni 4db diódából álló graetzet, és az NTC60 feliratú alkatrészt. Kb 60-80 ohm körüli az ellenállása hidegen. Ez korlátozza a daráló indulási áramfelvételét. És ne feledd, életveszélyes a hálózati feszültség! Sok sikert!
Ez arra vall, hogy nincs benne a pároló, legalább is a hibaleírás szerint:"A párolót a tisztítás után
valószínűleg nem tette vissza a készülékbe. A szervizelő zárólapját tartsa csukva és a pároló ne legyen a készülékben. Addig tartsa együtt lenyomva az 1CSÉSZE és 2 CSÉSZE gombot, amíg a négy fényjel ki nem alszik. Csak amikor mind a négy fényjel kialudt lehet kinyitni a szervizelő zárólapját és betenni a párolót " De nálam panelhiba esetén is ugyanezt csinálta, ha benne van minden, akkor valószínűleg nálad is ez van. Ha így lenne azért van annyi jó hírem, hogy a program újratöltése után használható lesz. Megkeresem a programot, mert valahol megvan, mert szerencsére nem védett a PIC-ben a progi. Egy képet a panelról tegyél fel, a biztonság kedvéért. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Szia! Megköszönném a PIC tartalmat, ha találsz. Képet előbb tettem fel, de majd estefelé tudok olyat, amin nem takarnak a vezetékek. A leírás szerint próbáltam, de nem reagál semmit, hiába nyomom a gombokat. Hogy kell programozni? A panelen felül vannak érintkezők, gondolom ott. Táp ilyenkor nem kell neki, csak a Pickit-től, ugye?
Én kiveszem a gépből, a panelra ráforrasztom a megfelelő helyre a drótokat, és áttöltöm a korábban lementett progit.
A kép jó, amit már feltettél. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Van még kép. Ezek a szóban forgó gépről készültek még tegnap. A korábban feltett kép a netről van.
Szia Kávészem.! Mindent végig játszottam ahogy leírtad . ugyanegy semmi csak a kávé kész zöld led villog ás most már plusz a tisztítás piros led is , az NTC 60 ohm . a graetz rendben . daráló motort kiszedtem működik 220 egyen áram. és itt feladtam jöhet Uri Geller
És a pumpa is működik a sűrítő is beindul és helyre áll az átfolyó is gőz van mint a mozdony és fűtés minden de kávét azt nem főz és nem is lehet megkérni hogy akár kövesedés progi vagy valami , tisztelettel A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Szia! kávészem. azt szeretném kérdezni a rajzon látható viz pumpa nyomó oldalán a kis könyökcső alatt kell lenni valami nyomás csökkentőnek? uyan itt a bemenetén volt egy kis vizfolyás .meglehet ezt javitani?
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni a köv.hibánál. Saeco Royal Capp. gép bekapcsol,teszt stb.kijelzőn "Warming Up" de a kazán / "J" kazános / nem melegszik. Betét jó, hővédelmek jók nincs kiugorva nem szakadt. Panelon a triak jónak tünik,de csere . Bekapcsol,fűt a kazán ,örülünk, teszt,főzés ,minden jó.Összerak, próba, Warming up .......sokáig. Szétszed,kazán meleg, de nem tünik el a fűtés felirat/ és ugye addig nem csinál semmit / szenzor lehúz panelról,rádug egy másik amelyik a levegőben lóg.Kontról lámpa a kazánra,hogy lássam mikor fűt.Levegőben lévő szenzor pákával melegít,lámpa elalszik,majd ahogy kell rá-rá fűtöget,de a warming up nem tűnik el. A pákával kicsit túl fűtöm /már gőz jön /de a felirat marad.Kazán ki, vadi új szenzor ,semmi változás.Van másik panel,csere, ugyan az ! Seduxen / kettő ! /!Nem értem,amig rá nem raktam a burkolatot jó volt,mi változott meg ? A "J" kazánon két betét van,egy külső és ami a kazán testben van.Ahogy megfigyeltem a külső nem fűt egyik panellal sem, de akkor minek van ? Megőrülök !! Köszönöm,hogy végig olvastátok,és megköszönök minden jó tanácsot,ötletet,és ha valaki elmagyarázná hogyan működik a fűtési rendszer az jó lenne.Mind a két panelnak nem lehet ugyan az a hibája /ráadásul a próba panel egy működő gépből való. Köszönettel : István
Ebben azért van két betét, mert az egyik a cappucino miatt gőzt csinálna. Tippen az, hogy a gőzért felelős jó, a "sima" melegvízes meg nem, és ezért nem akarj a gép továbblépni? Cserélgesd meg a szenzorokat, de ne a kábelt dugd át, hanem a melegvízoldali szenzort tedd át a gőzhöz, hogy érezze a meleget. Szerintem ezen 4nek kell lenni. (Kettő a melegvíznek, kettő a gőznek)
Köszönöm a tanácsot,de sajnos ebben a gépben külön van a gőzkazán /két kazános / külön szenzor stb. A J kazánon csak egy szenzor van, meg persze a hőkioldók,és ráadásul a jó betétet fűti /amelyik benne van a kazán testben/elvileg ha eléri a kazán a megfelelő hőmérségletet átvál impulz fűtésre,ezt meg is csinálja,és ezt nem értem akkor miért nem tünik el a warming up felirat ? A kazán az elektronika szerint is felfűtött, mert átvált impulzra ami ugye azt jelenti,hogy ok a hőmérséglet.Ennek ellenére nem lép tovább a fűtés üzemmódból,pedig a panel érzékeli a szenzor jelét,hiszen átvált impulzra mintha minden jó lenne.Mint említettem már túl is fűtöttem /gőzig /hátha túl hamar vált le a szenzor,de ez sem használt.Totál tanácstalan vagyok.!
Szia!. A fent nevezett gép először a melegvizeskazánt fűti. Amikor ez eléri a kb 6o fokot, akkor elkezdi fűteni a gőzkazánt is!! Ezután mindkettőt fűti, és HA MINDKETTŐ eléri a szükséges hőmérsékletet, akkor láthatod a READY FOR USE feliratot. Tehát nézz körül a gőzkazán fűtésáramkörében. Nagyon leegyszerűsíti a dolgod, hogy van egy JÓ paneled. A "j" kazánhoz használatos hőérzékelő is szokott kontakthibás lenni, meg a patkókazánon használatos is.. És a csatlakozódugók is.. Értékük 20c fokon 2000 ohm, 95c fokon kb 3500, 120c fokon kb 4300 ohm. Talán tudtam segíteni, sok sikert, üdv!
Szia ! Nagyon sokat segítettél,végre látom a fényt az alagút végén/remélem nem a vonat jön ! /Holnap ezzel a szemlélettel neki ugrok ! Köszönöm szépen a segítségeteket !
Sziasztok, egy KRUPS EA815E típusú készülékkel lenne problémám.
A készülék egy néhány napja a következő hibajelenséget produkálja: a kávé főzés kezdetekor, kb a 2.-3. másodpercben,a gőz fúvókából elkezd jönni a víz/gőz. Ez kb 1-2 másodpercig tart, majd megfőzi rendesen a kávét. Próbáltam vízkőtelenítést de sajnos nem segített, de lehet, hogy nem jó módszerrel csináltam. Feltöltöttem a víz tartályt vízkőoldóval és kávé szemek nélkül, főztem pár kévét, némi állásidővel. Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek, mi lehet a gond a készülékkel. Köszi előre is!
Tisztelt Kávészem !Meghajlok tudásod előtt,valóban a patkókazán volt a ludas, a hőbiztosíték halt meg. Itt van az amikor a legkézenfekvőbb hibára nem gondolsz,hanem túlbonyolítod .A lényeg,hogy működig a dög,remélem így is marad,és még egyszer köszönöm a segítséget !!
Sziasztok! Adott egy SENCOR SES 4040 kávéfőző. A gép jelzi, hogy vízköves a rendszer. Már tettem bele ecetet, citromsavat, hagytam egy éjszakára is állni benne és már több litert átforgattam rajta mind az ecetből, mind a citromsavból. De a gép szentül állítja, hogy vízköves és ezt jelzi is a LED. A kávét gond nélkül lefőzi, nem érezni rajta, hogy nem tudná áttolni a vizet. Valakinek esetleg van ötlete, hogy miért jelzi, hogy vízköves? Esetleg érzékelő merre van, ami a vízkövesedést figyeli? Már szétszedtem a gépet a csöveket is kiszedtem, hogy hátha dugulás van, de semmi, ugyanúgy vízkövesedést jelez.
Szia! Bizonyos mennyiségű, általában beállítható mennyiségű átfolyt víz után jelez. A konkrét gépet nem ismerem, keress hozzá egy felhasználói kézikönyvet, abban lesz a segítség. Üdv.
Annyi van benne,hogy 2:1es arányban citromsavval vagy ecettel kell átmosni. Eddig havonta egyszer átlett mosva. Viszont most nem hajlandó levenni a jelzést.
Hi!
A használartiban lévő vízkőtelenítési gomb megnyomása után engedted át rajta a vízkőtelenítő folyadékot? Vagy csak úgy natúr. Ha a leírás alapján, akkor amig a gép nem kéri a következő lépést, addig hagyd menni, mert nem fogja törölni a vízkőtelenítést. Üdv. M.
Van egy tisztító funkciója, körülbelül már 5 litert áthajtottam rajta ecetből meg vagy 3 litert a citromsavból a tisztító gomb nyomkodásával, azóta próbáltam már töményen is. Ugyanezt próbáltam sima kávé főzés, latte, hosszúkávé gomb nyomkodással is. Sőt hagytam benne éjszakára és reggel szerencsémre ecettel főztem le a kávémat egyből fel is keltem tőle . A kávét is gond nélkül lefőzi, az ecet is átmegy rajta, nem okoz neki gondot, nem érezni, hogy erölködne a pumpa. Azért nem értem, mert eddig egyszer-kétszer lefőztem vele és a LED el is aludt. Már reseteltem is a gépet, de akkor is ez a helyzet. Csak a legroszabb az egészben, hogy a garancia lejárta után 2 héttel kezdte el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |