Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Itt a gerberek.
Idézet: „második réteg létrehozása árnyékolásként” Ez mi ? Vevö_2 kétoldalas tehát furatgalvános padek vannak. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2021
Nagyon köszönöm. A következőt értem ezalatt: A PTS 100 esetében a másik oldalon teli fólia, ahol logikusan adódik (esetleg még több helyen is) furatgalvánon keresztüli GND átvezetésekkel. Ezzel a vezetékdarabos átkötés kiesne, ott is furatgalván lenne. A PTS 200-nál nem kell telifólia az alkatrészoldalra. Ebből a megvalósításból gondolom adódik, hogy a nem felületszerelt alkatrészek lábainak mindkét oldalra kell pad és belül furatgalván. Leírtam, mert kérdezted. Kérlek csak akkor fáradj vele, ha egyáltalán nem gond.
Az ékezeteket távolítsd el a fájlnevekből mielőtt elküldöd.
Gerber nézegetőn nézd meg, hogy erre gondoltál-e Online néző A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2021
Sziasztok! A hosszúkás furatot hogy kell tervezni hogy a nyák gyártó elfogadja? Ha esetleg valakinek lenne macro megköszönném.
A kontúr rétegen, nulla vastagságú vonallal rajzold körbe a kívánt üregeket. Az ebből készített kontúr-gerbert a gyártó megérti. Mellékeltem nekem milyet készítettek.
DE!!!, ilyen vékony hornyot 1,5 mm vastag panelbe csak problémásan lehet kimarni, ezért jó eséllyel feláras lesz. Idézet: „Vevö_2 kétoldalas tehát furatgalvános padek vannak.” Ugyanilyen szemlélettel helyezem fel az smd-ket, de nem tudom, miért 2 oldalas a huzalozás. Mit néztem el? Miért kellene furatgalván? Egyébként nekem tetszik a huzalozás, én elfogadom jónak.
Köszönöm. Ha forrasztani szeretném, tegyek rá SMS-padot mind a 2 oldalról? Furatgalván lesz így?
Közben rájöttem, van tippem. Ha a másik oldal telifóliás lesz, akkor értem. Alapból nem látszik szükségesnek.
Ha csak rezet akarsz a nyílás köré, azt biztosan oda tudod rajzolni (akár mindkét oldalra is). De a furatgalvánt nem tudom hogyan lehetne hivatalosan megadni egy ilyen "nem-PAD" szerű objektumra. Az SL ilyet szerintem nem tud alapból. Én már évek óta nem használom a programot, de talán van valami trükk, amivel elérhető a kívánt eredmény. Illetve ilyenkor szóba jöhet egy kis szöveges kiegészítés a rendeléshez, ahol leírhatod mit is szeretnél, aztán ha szót értetek, akkor le is gyártják.
Ezt a NYÁK gyártóval kell tisztázni. Amennyiben a marás a furatgalvánok előtt történik, akkor a nyílások falára is rakódik a fémréteg. Nálam volt, hogy a gyártó kérdezett rá, hogy kell-e hogy legyen furatgalván (átmérő 25mm-es körkivágás).
Leteszel egy kétoldalas PAD-t (though) aztán az O rétegen ezen a PAD-n beül rajzolsz egy kisebb ovált. Ha megvan a munkafájl, a zip-be tegyél egy "important.txt" -t és abba írd bele, hogy melyik csatlakozó mechanikai rögzítéséről van szó. Egyébként a rögzítéshez elég a sima b pad is.
De megcsinálják természetesen ha igény van rá. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2021
Nagyon köszönöm. A vevőnél lehetne, hogy az SMD alkatrészoldal nincs kitöltve telifóliával? (Attól tartok kapacitásként vagy induktivitásként viselkedhet és elhangolja a vevőt.) Illetve kérdés, hogy az adónál a jobb oldalon a feliratnál a három függőleges irányú furat közül a középső megszakítja a vezető réteget? Ott eredetileg is volt furat?
Az eredeti ado rajza a képen, hasonlitsd össze.
vavönek csak a top oldalán van most GND.
Nagyon köszönöm. Az adónál a "k1" és "szakad.v." "üzem" feliratok között a három kis vízszintes fehér vonal jobb oldalán lévő kör alakú felfestéseknél nincsenek furatok. (Tudom, hogy az eredeti rajzon vannak, de utánakérdeztem a fórumtársnál.)
Sziasztok!
Van valami olyan funkció valahol ami összeadja a vezetősáv hosszúságát? Kerestem, de nem találtam sehol... Igen, padlófűtés
Így nem, de ha a köríveket egy kicsit szögletes vezetősávval közelíted, az már összekapcsolható az egyenes vonalakkal, így egy vonalat kapsz, aminek már mutatja a hosszát.
Csak egy megszakítatlan vonal hosszát tudja, ha két vagy több vonalat kapcsolsz össze, a hosszúság mérés megszünik.
Persze a darabok hosszát összeadhatod. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
Nem. Ha összekapcsolod, egy vezetősávnak fogja mérni, akárhány darabból lett összekapcsolva.
Hol írja ki az összekapcsolt vezetősávok hosszát? Nekem csak annyit ír ki, hány darab van összekapcsolva...
Igy nézd, nem elég folytatni, én is ott botlottam meg
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2021
Van erre ingyenes méretező program, Danfloor néven letölhető. Van hozzá jó leírás is meg minden.
Az nem réz réteg, ezért nincsenek furatok.
Sziasztok!
JLCPCB-vel szeretnék gyártatni, összeraktam a nyákokat egymás mellé, O=PCB Outline fehérrel 0 vastagsággal körbe rajzoltam őket. Ez alapján ők megcsinálják azt, hogy a körbemaráson kívül ahol a nyákok összeérnek, ott megkarcolják a felületet, hogy törhető legyen? Vagy ezt valahogy még külön kell jelölni?
Nem tudom mi a cél pontosan, de ha egyforma panelből kell több darab, és azok ráadásul viszonylag kis méretűek, akkor a gyártók ezt szeretik maguk "beosztani", az éppen aktuális egyéb panelek közé, mellé, stb. Tehát majd ők eldöntik mi a leginkább célszerű számukra, te pedig megkapod a sok kis panelt eleve körbemunkálva. Esetleg ez ügyben célszerű egyeztetni velük.
Náluk így lehet olcsón rendelni. 100X100mm-es panel 2 dollár. A cél az lenne, hogy ahol a nyákok összeérnek, ott végig karcolja a marófej, hogy simán törhető legyen a nyák. Meg ugye nem is mind egyformák...
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
Nézz utána. A JLCPCB nem készít alapból tördelhető karcolást. Erre ők a körbemarást ajánlják -legalábbis nekem ezt írták mikor érdeklődtem-.
Fontos részlet, hogy a 100x100 mm az nem azt jelenti, hogy te szépen telepakolod a felületet panelocskákkal, és hajrá. Persze ezt is lehet, csak akkor már szó sincs 2$-ról. |
Bejelentkezés
Hirdetés |