Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a törődést!
Nem rettenek el attól, ha valamit kicsit bonyolultabbá kell tenni azért, hogy jobb legyen. Minden megoldás érdekel. Ma már nem tudok vele foglalkozni, de holnap már igen. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2020
Üdv.
Előerősítő kapcsolást keresek, PWM végfok elé. Egyszerűt és megbízhatót. Lényeg hogy tudjon 1,5 Volt körüli kimenő jelet adni. Bemenet szabványos 0,7 Voltos jel lenne.
Ilyenre én is vevő lennék?
Idézet: „Ilyenre én is vevő lennék?” Szerintem ezt csak Te tudod.
A vevőt azt csak rajzra értettem.
Megoldottam és még pénzbe sem került. R2-R1 hányadosa adja meg az erősítés értékét. Jelen esetben 100k / 1K = 100 szoros.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2021
Hello! Valóságban, vagy csak elvben oldottad meg?
Mert a 0,7V-ról 1,5V-ra történő erősítés nem 100-at jelnet, hanem csak 2.1-szeres. Ennek a bemeneti ellenállása 1kohm. Az megfelel? A .1µF az 100nF-lenne, amivel az alsó határfrekvencia 1,6kHz-re adódna. De ha 1µF-ot használsz, akkor is 160Hz. A tápfeszről meg nem volt szó, mert az 1.5V kimeneti jelnek bele kellene férni a tápba, az IC maradék feszültségével együtt. De némi dinamikai tartalék sem ártana..
Helo.
Kicsit módosítottam,de működik. Kettős táppal ( 2x16V ) Meg más ellenállás értékekkel. Bemenetre 4,7k , viszacstolást pedig csökkentettem 27k ra. Most így erősebb a kimenő, de ebből még birok lefaragni.
De ha van valami konkrét ennél jobb megoldásod-ötleted, szivesen fogadom.
Szevasz!
Nem néztem, de ez elég elegáns. Az NE ic jobb mint a társai.?
Kinek mi a jó, az a szempontokon múlik. Zaj, torzítás, áramfelvétel, ár, ilyenekre gondolok. Egy végfok előtt, ilyen kis erősítéssel szinte bármi megfelel. Használj foglalatot, abban minden 8 lábú dual opamp kipróbálható.
Rendben.
Most ezt próbálom, és megvan a kívánt erősítés.
Ami a rajzon szerepel az nem működik, de sejtem mit építettél.
Az NE 5532 és társai nem igazán jók a valóságban, én már csak próbáltam.
Megengedem. Pillanatnyilag működik. Ezt próbaként csináltam. Kísérletezés, mert hogy kell egy előfok. Másképp nem tudom kivezérelni a végfokot.
Semmi baj nincs a NE5532-vel. Százszor rosszabb paraméterekkel rendelkező műveleti erősítővel is gyártottak jó hangú erősítőket.
Ezt tudom, de soha nem fog tudni 1,5V kimenetet adni, torzítás nélkül, bármit is írnak. Vagy nekem nincs jó kapcsolási rajzom?
Helló, esetleg vannak már hosszabb távú tapasztalataid a kapcsolással?
El lehet kérni a vasalható nyáktervet pdf-ben? Autóba szeretném az aux bemenethez használni mert a telefonnal nem tudom rendesen kivezérelni. Itt gondot okozhat a 12V szükséges lehet változtatnom szerinted valamit? Köszönöm.
Szia! Ezt ajánlom autófejegység és telefon közé Bővebben: Link
Köszönöm szépen, esetleg neked már van hozzá nyákterved? Megtudom csinálni csak ha már lenne nem dolgoznék vele.
Hozzám csak a rajz fűződik. Többen megépítették, hátha valaki kisegít.
Próba NYÁK-on is elkészíthető.
Megcsinálom akkor a sajátomat, legalább újra előveszem az Eagle-t, annyiban még segítenél kérlek, hogy a bipolárisnak jelölt kondik fólia kondik legyenek?
Az 1-10-100 µF kondenzátor elektrolit, 16-25 V feszültségtűréssel, a 100 nF fólia, vagy kerámia.
Hello!
Néhány észrevételem van e-kapcsolásról, ne szidjon meg érte senki sem.
1. ez a kapcsolás invertál, azaz, a bemeneti jel és a kimeneti jel ellenkező fázisban van. 2. alacsony a bemeneti impedancia, ami terheli-terhelheti az előző áramkört. 3. ehhez a kapcsoláshoz a csatolókondenzátorok értékei kicsik, ami gyenge mélyhang-átvitelt eredményez. 4. R9 helyett egy soros diódát építenék be és a C5 legalább 220µF/25V, a C6 pedig 220nF fólia, C7 47µF/25V-párhuzamosan 100nF/63V kerámia kondenzátorral, legyen legalább. 5. a bemeneti ellenállást (R2, R6) 10kOhm-ra választva, tízszeres erősítés mellett a visszacsatoló ellenállás értéke 100kOhm legyen(R3, R7). Ha nem szükséges a 10-szeres erősítés, akkor az R3, R7 lehet kisebb, 47kOhm esetén kb. 4,5-szeres lesz az erősítés. 6. a bemeneti és a kimeneti csatolókondenzátor legalább 22uF(47uF)/25V legyen. - Üdv!
Miért jobb a soros dióda a soros 100 Ohm -nál? Miért kell legalább 220µF tápszűrő kondi két műverősítőnek? Csak kérdezem, mert ezek nincsenek megmagyarázva az észrevételben.
Hello! Ha lehet ne nekem. Én csak a nyákot rajzoltam meg hozzá..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |