Fórum témák
» Több friss téma |
Én is a polyfuse-ra szavazok: 60V 3,75A
Például: ITT
Köszi szépen, valóban annak tűnik és annak jól is működik
Keresem e FET-ek adatlapját: IRF9440, IR846G, F4203L
Már minden általam ismert módon kerestem, de semmi.
Ezek egy meglévő készülékben vannak? Ha igen, lehet hogy egyedi, gyári jelölések (Siemens kedvenc módszere).
Ezek régi, bontottak, nem tudom miből. Mondjuk, még nem mértem rájuk, hogy érdemes-e adatlapra vadászni. Amúgy a Datasheet Archíve megváltozott, de nem vált javára.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021
Igazából csak azért raktam ki ide, mert hátha látott már valaki pont ilyet és tudja, hogy mire jó.
De majd kicsit utána nézek hátha megfejtem eredeti funkcióját.
A másik oldala is publikus? Dobozban volt? Mi az a fekete rúd alatta? A túloldalán van, vagy csak alátét a fotózáshoz? A vezetékek végén van csatlakozó?
A fekete rúd, az szerintem egy nyomógombnak a tengelye, ami nem alatta van, hanem a fehéres kockából nő ki.
Lehet. De az biztos, hogy nem kaptunk elég információt.
Üdv!
Adott egy mosogatógép panel. A rajta látható piros alkatrész mi lehet? Két lábára rámérve diódaként viselkedik. Valami relének gyanítjuk. Lehet ilyet valahol venni? Előre is köszi.
Én ezt egy reed relének látom: a piros tekercsbe dugva egy reed-cső.
Mi is annak gyanítottuk. Lehet ilyet kapni szerinted? Szám alapján nem találtam semmit.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
Ilyet biztosan csak a gyártónál, de mi baja lehet? A tekercs kimérhető, reed-csövet lehet kapni, ha kontathibás, vagy összehegedt.
A tekercs két lábán diódát mértünk, gyanús hogy szakadt. Én arra gondoltam hogy egy védő dióda bele van szerelve és azt mérjük.
Ritkán, de előfordulhat szakadás, de inkább a kivezetések környékén. A közepén biztosan nem érte olyan inzultus, ami ezt indokolná. Meg kell nézni hány voltról járt és betenni egy sima kis relét, vagy újra is lehet tekercselni, ha nem találsz hibát a kivezetések körül.
Letekered egy kézi fúrógéppel egy cérna-spulnira, aztán ugyanazt vissza is tekerheted ugyanígy - belül biztosan ép.
Diódaként viselkedik? Kiforrasztottad az áramköről?
Akkor nem biztos, hogy megfelelően mértél.
Relé tekerccsel párhuzamosan szokott előfordulni egy dióda. Valószínű "belemérted".
Átmérős a láb igy szerintem valami régi triak estleg tirisztor.
Amiben volt lekövethető a kapcsolás jellegéből hogy mi lehetett , a paramétereket is meg lehet jósolni. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2021
Én is arra gyanakszom, mert van ilyen fazonú tirisztorom. Ennek a nevét semmilyen szögből vagy nagyítással nem sikerült leolvasni. A 296-os szám után mintha 400 lenne. A gyártónévre sincs tippem (felső sor).
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2021
Tipp: TESLA KT206/400
A 400 a feszültség nem biztos, nehéz bármit is kivenni, de a 206 az szerintem stimmel.
Akkor ez egy egy 400Voltos Triac, lesz, To-220.tokban
Van ám Neked jóféle alkatrész vizsgálód, mellesleg...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |