Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom hogy ez fedi e az 1 kiloohm-ot..
Az egyik lábat forraszd ki, mert a "környezet" beleszólhat ...
délután megcsinálom, de kicsit utána olvasva, ez lehetséges hogy 1 kiloohm
Szia!
Én barna, fekete, ezüst, ezüst csíkokat látok, eszerint 0,1 ohm. A pozíciója szerint (emitter ellenállások) is ez lehet a végfokban. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
Ha barna, fekete, barna jelölésű lenne, abból hogy jött ki az 1 kΩ?
Ez 100 Ω-ot jelöl. A negyedik viszont fehér nem lehet, ebben a pozícióban, az ezüst stimmel, az 10% tűrést jelent.
Közben kiforrasztottam és úgy is rámértem, valóban 0,1 ohm. Szerencsére más nem ment el mert a védelem leoldott az erősítőben szóval, ha szerencsém van, akkor csak azt az egy ellenállást kell cserélnem. Köszönöm a segítséget!
Mi pedig köszönnénk, ha jobban odafigyelnél a külalakra és a helyesírásra. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
Moderátor által szerkesztve
A képről itélve ez egy emitter-ellenállás lesz, a párhuzamosan kapcsolt tranzisztorokhoz a "kiegyenlítéshez"
barna - 1 fekete - 0 ezüst - *0,01 ezüst - 10% Valahol 0.1Ω körüli értéket kell, hogy mérj. Ja, és olyan 2 - 5W -os ellenállás dukál a helyére ... A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
Sziasztok!
Ennek a tranzisztornak mi lehet a típusa? Az van ráírva baloldalt 12W, jobb oldalt 75, kilencven fokkal elforgatva.
Köszi szépen!
Esetleg azt meg lehet tudni, mi alapján lehet azonosítani őket? Van valami kódtáblázat?
Sziasztok.
Van egy Corsair RM850-es tápom. Van a panelon egy alkatrész amit le szeretnék cserélni, mert nagyon forrósodik, de nem tudom beazonosítani. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez? Csatolom a képet. Köszi
Azért nehéz megtalálni, mert ahány gyártó annyi jelölés.
A12W a jelzett katalógus szerint 2n7002, a 702 Motorola gyártmány jelzése és ki tudja gyártók szerint milyen további jelzései vannak.
Szia!
Ragassz rá egy kis hűtőbordát, ha egyébként rendben működik a szerkezet. Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
Hali!
Szerintem LM358, de az nem szokott melegedni... Kicsit rajzold vissza a bekötést.
Üdv Mesterek ! Egy kis segítséget szeretnék kérni. A képen jelölt alkatrész mi akar lenni ,és hogyan kell mérni ? Talán smd ellenállás ?
Ott van fajtája a pozició jelölésnél. C akármennyi. Mérni macerásabb, ha egyáltalán kell. Kiforrasztva, kapacitásmérővel.
Pihenés képen nekem is van egy beazonosítatlan alkatrészem. Műanyagtokos 3 v A -re emlékeztet.
Száma RK90 utána egy kisebb 6-os. Van találat a Google-n, de még véletlenül sem az.
Köszönöm a választ. Akkor multiméterrel ezeket nem lehet mérni ?
Multimétere válogatja. Van olyan, amelyik tudja, és van olyan, amelyik nem.
Kondenzátorokat beépítve nehéz tesztelni, csak ha ismerjük a pontos környezetét.
Hány lába van, milyen tokozás, milyen szín? A legjobb egy fotó.
Nem akarok okoskodni de az egyik helyen ezt írják a kondenzátor vizsgálatáról. ,,Első körben egy szimpla multiméterrel csak azt tudod eldöteni, hogy kuka e teljesen a kondi vagy nem. A kondenzátor működőképes állapotban egyenáramú szempontból szakadás. Tehát ha ohm mérővel rámérsz, illetve a szakadás vizsgálóval megvizsgálod akkor szakadást kell érzeklned ( tehát bazi nagy - végtelen - ellenállást kell látnod és/vagy nem sípol a folytonosság mérő ) Sajnos a fegyverzetek állapotát ebből nem tudod meg, ahhoz kapacitás mérő szükséges." Ha sípol = rövidzár a fegyverzetek között, azaz rossz.
Idézet: „Tehát ha ohm mérővel rámérsz, illetve a szakadás vizsgálóval megvizsgálod akkor szakadást kell érzeklned” Jól írják, de hozzá kell tenned, hogy "teljesen kisütött kondenzátoron" és "egy idő után". Ez az idő a kondenzátor kapacitásától függ, ha kicsi a kapacitás akkor akár ns nagyságrendű, amit egy multiméterrel nyilván nem fogsz érzékelni, de ha µF, akkor már akár több másodperc is lehet, amit jól érzékelhetsz, láthatod ahogy töltődik. Az idő teltével csökken a töltőáram. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2021
Az SMD kondit is így kell vizsgálni ? Ezeknek az SMD kondiknak miből állapítható meg a kapacitása ? Nekem a panelen 1 db sípol, és van rajta egy Z betű, vagy az N betű ?
Későn vettem észre. Bocsi. Az eredeti szöveg: 3 ... 5 A-es dióda. Műanyag tokban.
Megesküdtem volna, hogy nem probléma, de aztán még is. Egy hi-fi torony erősítőjében volt 2 db . |
Bejelentkezés
Hirdetés |