Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha már ezt megtervezted valaki megépíti ennek a szókeresős változatát ahol nem csak egyenesen mutatja?
![]()
Ha már van hanglejátszás, akkor két dolgot javasolok:
1. Lehet, hogy praktikus lenne kikapcsolhatóvá tenni az órnákénti "Big Ben hangot", hogy el hehessen csendesíteni, ha szükséges. ![]() 2. Nem tudom, hogy mennyire lenne bonylult, de egy nyomásra záró nyomógombbal meg lehetne oldani, hogy gombnyomáskor fel is olvassa a kiírt időt...
Ajánlom figyelmedbe a fejlécben található szövegből:
Idézet: „Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, ...”
Igen tudok feldobni rajzot, de ez nem a DS3231 RTC-s. A program meg elégegyszerű és szintén nem az RTC-s.
Amennyiben megérkezik az RTC feldobom ide Óra szavakbol, vagy WordClock ![]()
Szia!
Az 1. kérdésre a válasz: Van! ![]() Az 2. kérdésre a válasz: Lehetne még sok minden mást is és nem bonyolult, illetve nem is tartom rossz ötletnek, de nekem ez a falon lesz és nem érzem szükségét. ![]()
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Csináltam még egy kockát. Ez egy kicsit nagyobb, mint az előző, és gyors rgb (szivárvány) ledekkel működik. Itt látható egy kis videó. Sajnos a képeken, és a videón is a led-ek színe nagyon gyatra (a piros csak amolyan borostyán színű). Derűs estét kívánok! manolo A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
Még képek:
Nekem durván zavaró ez a sok villogás. Ameddig "kever", addig rendben van, de amikor már kitalálta a számot, akkor én egy rezzenéstelen, és lehetőleg egyszínű értéket látnék jónak. Éppen ez a nyugalom jelezné, hogy vége a dobásnak.
Egy kis 100nF kondenzátor szerintem még elférne az IC tápfeszültség lábaira. Különben tetszik.
![]()
A szivárvány LED beépített elektronikás, két lábú LED. Mindig váltja a színét, megállítani nem lehet.
Szokatlan elképzelés színváltós LED-eket elektronikus dobókockában alkalmazni, de vajon bírni fogják-e a színváltós LED-ek, hogy folyton kapcsolgatva vannak? (...)
![]()
Igen. De ha lehet dönteni másmilyen LED mellett. Ez utóbbira próbáltam célozni.
Üdv!
Megépítettem sonajkniz LCD kijelzős szövegkiírós óráját. Ezúton is megköszönöm neki a segítséget. Infra távirányítóval kiegészítettem. Egy pici videó működés közben.
Megint elkészült egy TTL nixie óra.
Tőled, asztalos munkából, láttam már sokkal igényesebbet is.
Így kérte a megrendelő ...
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
Nekem is volt, hogy feltépte a belső oldalt a fúró...
Tőled, asztalosilag, volt már szebb is...
A gomboknál? Oda még lesz egy pici burkolat. Tegnap nem sikerült befejeznem.
![]()
Szia,
Mit takar az infrás kiegészítés?
Bármilyen távirányító bármelyik gombjára elindul a kijelzés, ha hosszabban vagy sűrűn nyomkodjuk.
Egy-egy rövid nyomásra (pl. TV csatornaváltás) nem reagál. Ugyanaz mintha a saját gombját nyomnánk, de nem kell odamenni. Azt nem is írtam, hogy minden egész órakor önmagától megmutatja az időt. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2021
Sziasztok!
Megmutatom az elmúlt évek gondolatainak, ötleteinek megvalósulását ![]() változtatható katódmérgezés elleni szám-pörgetés programmal (egész órakor kétszer gyorsan vagy éjjel 1 és 2 között lassan, vagy mindkettő vagy egyiksem), választható dátum megjelenítés programmal (egészkor, félóránként, negyedóránkét, vagy dátum megjelenítés nélkül). Utóbbi két opciót EEPROM területen tárolja, így áramtalanítás után is megjegyezi a beállított értéket ![]() Remélem nektek is tetszik. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Nagyon szép munka, gratulálok!
![]() ![]() Szívesen megnézném működés közben is.
Köszönöm! Továbbra is elismerésem, nagyon szép!
Szia!
Milyen csőbe tetted bele a glimmeket ? És hol lehet beszerezni ?
Szia!
Igen. 10x75mm-es üveg cső. Próbáltam itthon beszerezni de nem sikerült így aliexpress lett belőle.
Most akkor megerősítetted ezzel, hogy miért nem sikerült?
![]() Idézet: „Sajnos már nem kapható! Kifutás dátuma: 2018-02-14 ” |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...