Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Biztos kevesebben, mint 50 éve, de van remény. Épp a minap adtam egy 20 éves srácnak kezdő rádióépítéshez dolgokat.
Filozófiai kérdésről csak ennyi:
Idézet: „A Halál kopogtat az ajtón, a férj nyitja az ajtót: - Jó estét, segíthetek? - Én vagyok a halál, és az életedért jöttem! A férfi erre hátraszól a feleségének: - Életem, téged keresnek!”
Akkor nem is akartad igazán, vagy beláttad, hogy értelmetlen.
A kecskepörköltnek is megvan a maga helye, pont itt ebben a topikban (egyébként én szeretem)
![]() Egyébként kíváncsi vagyok a moderátorok véleményére ezügyben.
Jó, de mineral fórumtárs csak egy lehetőséget ajánlott fel. Aki akar él vele.
![]()
Már nem, mert letörölte a csoportot. Hogy a qr kód hova vezet, fogalmam sincs. De elvileg már sehova.
A következő évben már az volt a kérdés , csókolom ez milyen palánta .....
A segédprogramokban lévő ellenállás érték számoló csak nekem nem megy, vagy valami hibája van?
Megszűnt a flash támogatása és ez még flash alapú alkalmazás.
Az itteni segédprogramot nem ismerem, de ha van androidos készüléked, akkor ajánlom az eletrodoc nevű appot (lánykori nevén electrodroid), annak van ilyen funkciója (is).
Kimenő transzformátor freki átvitel meresehez kernek segítséget egy kapcsolási rajz javaslatot. Pc s meres es generatorost is kernem ha tudtok segíteni...... Elore is koszonom
![]()
Ez egy ablakos laptop. De az Elektrotanyán van olyan program amit használni is lehet így megoldottam Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
Több mint 13 éve vagyok itt fórumtag. Az elmúlt 13 évben szinte minden nap itt vagyok. Olvasgatok egy kicsit. Sok hozzászólásom valóban nincs. Mert amihez nem értek vagy nem vagyok biztos a tudásomban abba nem szólok bele. Sok fórumtagot megismertem személyesen. A személyes találkozások , beszélgetések mindig is azt erősítették bennem, hogy ez egy jó csapat. Jó ide tartozni. Több fórumtaggal tartom a kapcsolatot akár személyesen, Email-en, URH rádión, vagy éppen Zellón. A HE csapata már nem szervez találkozókat. Alternatív találkozók vannak. Amikre eddig sajnos nem jutottam el. De ami késik nem múlik. De a jelenlegi vírus helyzetben sajnos nincs is lehetőség ilyen találkozók, börzék szervezésére. Otthon kell, hogy ülj. Rettegned kell a kaszástól. Mert a híradások másról sem szólnak. Szerettem volna egy olyan teret létrehozni ahol az emberek találkoznak. Ahol nem csak szakmai dolgokról lehet beszélgetni. Hanem minden egyéb másról is. Ahol nem a billentyűt kell kopogtatni. Nem kell a kijelző előtt a szemeteket fárasztani. Hanem egy gomb nyomással eljut a hangod 10-20-100 emberhez akár föld túloldalán élő fórum társakhoz.
"Képzeljétek megszületett a 3. unokám. Mindenki jól van. Nagyon boldogok vagyunk. Erre most iszok a frissen főzött pálinkámból. Egészségetekre." Ilyen beszélgetések miért vinné el az embereket a fórumról kérdem én? Én igenis akartam, szerettem volna egy ilyen beszélgetős csoportot. Ahol ismeretlen ismerősök váltanak pár szót reggelente a kávé, tea közben. Megvitatják, hogy a meggy fát hogyan kell metszeni. Pár éve rádiózom. CB, URH. Jó társaságok jönnek össze. Jó beszélgetéseket lehet hallani, hallgatni., beszélgetni. Ez a Zelló is egy ilyen lett volna. Csak éppen nem kell hozzá rádió, rádió engedély meg semmi kutyafüle. Csak egy telefon és internet. De úgy tűnik nincs rá igén.
Ha igaz akkor költözés lesz az idén. Ha elég nagy lesz az udvar akkor várni fogok mindenkit. Zalaapátiban néztem házat.
Olyat nem lehet csinálni, ami mindenkinek tetszik és az emberek nagy része leginkább a nemtetszését fejezi ki, azt ritkábban, ha valamivel egyetért, vagy tetszik neki. Ez szerintem az a kategória, hogy, akinek nem jön be az nem használja, akinek jó, az meg miért ne csatlakozhatna.
Értem.
Akkor miért törölted a csoportot? Akkor hozz létre egy újat. Azért lemondani valamiről, mert két ember kifejezte a nemtetszését (egy több ezres fórumon)? Az már csak az én véleményem, hogy ezek a rögzített hangüzenetek általában úgy hangzanak: "Öö... Veszi már? Hello mindenkinek, jóreggelt. Szünet. Szeretném elmondani, hogy -szünet- megszületett az unokám. -szünet- Mindenki egészséges. Legyetek jók, szép napot mindenkinek. -szünet- Hello!" Ezt 4-10percben meghallgatni... Elolvasni kb. 15mp. Persze alanya válogatja, de ha nekem valaki hangüzenetet küld whatsapp-on, meg sem hallgatom.
Messzebb nem volt?
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Jóvanazúgy.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Viszont át tud biciklivel tekerni Györökre a kolléga, ha kell mondjuk sürgősen egy kondenzátor.
![]()
Zalaapátiból azért kell némi kilométert ballagni napi jövés-menéshez a Balatonhoz, vagy akár Hévízre is.
A leghosszabb bicikli táv egy nap egyhuzamban kb 113km.
Gafly: mondtam már neki, hogy szívesen mennék hozzá lomizni. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Sajnos az emberek nagy százaléka ilyen. Csak durrog, puffog, minden rossz. Bárki, bármit csináljon is. Fogalma sincs arról, hogy mi az. Hogyan működik. El sem olvassa a leírást amit belinkeltem.
"Öö... Veszi már? Hello mindenkinek, jóreggelt. Szünet. Szeretném elmondani, hogy -szünet- megszületett az unokám. -szünet- Mindenki egészséges. Legyetek jók, szép napot mindenkinek. -szünet- Hello!" Pont nem így működik. De nem is vitázom. Nincs nekem erre sem energiám , sem türelmem.
De én nem fogok belépni, becsszó! A hideg kiráz a whatsapp-os hangüzenetektől is.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Ne mondj semmit...
Valamikor, "legény" koromban és fiatalon nagyon sok sci-fit olvastam, Galaktikákat is. Nem tudom, van-e valaki, aki olvasta, emlékszik. Jóval 1979 előtt jelent meg magyar fordításban, az eredeti meg ki tudja, arra aztán nem is figyeltem akkor. A címe valami ilyesmi volt. Járni egy város utcáit Egy embert egy szervezet elvitt a lehető legtöbb városba és amennyit csak tudott az illető, járkálnia kellett az utcákat, ez volt a dolga. Ő mindig siránkozott, hogy ő ezt nem akarja, haza akar menni a kis falujába és találkozni a barátaival. Nem mehetett, kénytelen volt járni az utcákat. Nem tudom, hogyan íródott le a történetben a tudósok háttérbeszélgetése, ami arról szólt, ahol ez az ember elment, ott mindenféle betegségéből mindenki rövid idő alatt kigyógyult. Ezért szervezték ezt a gyógyító túrát. Számtalan helyen járkált tovább az illető, amikor a tudós társaság kutatói azt a hírt juttatták el a "járkáló" kísérőihez: A meggyógyult emberek tömegesen meghalnak, időrendben. A kutatás azt mutatta, ismeretlen - vírus, nem tudom mi - amit ez az ember terjeszt és az minden egyéb betegséget kiöl, de csak azért, hogy helyet csináljon egy gyilkos kórnak, azonnal leállni! Azt hiszem, oda futott ki a vége, hogy ezt az embert meg kell ölniük. Ha valaki szintén olvasta és pontosabban tudja, nem haragszom. Ca. 45 évvel ezelőtt olvastam. Ma jutott eszembe valamiért...
Miért nem hordozták körbe, ha már odavitték? Mehetett volna biciklivel vagy lóháton is.
A sci-fi írók többsége nemigen következetes... ![]()
Nem tétel (pláne Janinak), tőlem még 30 km sincs. Hévízhez még 20 se (tőlem 15 Hévíz). Nekem Felsőrajk pont 40 km, kaputól, kapuig (Apáti meg közben van). Régi kollégámhoz jártam bringával oda.
Illés együttes: Láss, ne csak nézz!
Mivel inkább 50, mint 45 éve olvastam, ha megírom következetesen és logikusan a történetet, az ferdítés lenne, tudnám logikusra és elfogadhatóbbra, de messze nem ez a lényeg. Arról meg többet nem mondhatok.
Üdv!
Pár napja vettünk egy hűtőt, mert az előző tönkrement. Járt hozzá két ilyen matrica. Tisztában vagyok vele hogy márc. 1-től a jobb oldali érvényes, átvariálták a kategóriákat, de az hogy lehet, hogy az új matricán már kisebb a hűtő éves fogyasztása? Vagy ezt is máshogy mérik? |
Bejelentkezés
Hirdetés |