Fórum témák
» Több friss téma |
Kilőtted a backlight biztit valószínűleg, mert nem húztad le a töltőt ÉS az akkut is a cserekor. AZ alapon meg kell keresni az lcd kábel közelében, a csati egyik végén 3 pin szokott lenni, 3A bizti vagy 0 ohm megy oda, nehogy áthidald.
Ha szétszedem lefotózom, be karikázod melyik lehet? Egyébként le volt húzva róla,nem volt benne aksi se.
Hát ha nem volt, akkor lehet más is, de szedd le hozzá a rajzot és lcd csatlakozón mérd meg a backlight feszültséget, töltővel 20V kell legyen kijelző nélkül is kikapcsolva is.
Egyenlőre ki próbáltam a régi csíkos monitorral. Azzal jó.Akkor a monitor inverterénél lehet itt valami?
Hát ha a másikkal jó, akkor nyilván ezzel a kijelzővel van valami. Mérd meg a biztosítékokat rajta, van egy pár, de a csatlakozó melletti kettő lehet a tápfesz. Egyik az 20V/ töltő feszültsége lesz, a másik 3V vagy 5V. De ha töltesz le lcd adatlapot, az pontosan megmondja hol mérj. Backlight on jelet is ellenőrizheted adatlap alapján, illetve a háttérvilágítás tápja fele is rámérhetsz.
De ez alapján ha nem más a kiosztása az lcdnek (nem valószínű), akkor a gép kizárató, mint hibaok.
Köszi! Itt a 12-14 oldalon amit látok kapcsolási rajzot.
Sziasztok!
Találkoztatok-e már olyan problémával, hogy M.2 -es ssd menet közben le- és vissza csatlakozik? Úgy értem, hogy a windows és a programok rendben futnak, de random leválasztás hang, majd rögtön csatlakozás hang. Először nem is gyanakodtam az M.2-es ssd-re, de feltűnt, hogy pont ekkor mindig eltűnik az m.2 -es ssd-k hőmérséklete az Aida osd paneljéről, majd vissza. Azóta csinálja, hogy beraktam a második m.2-t is. (a kisebb 'régebbin' van a rendszer). BIOS frissítést néztem, a legújabb verzió van. Bármi ötlet?
Majd otthon méricskélek. Ha az N-el nevezett biztosíték, amit látok a csatlakozó jobb és bal oldalán a nyákon esetleg kiment, azt milyen smd biztosítékként keressem?
Kb lényegtelen, 2-3A vagy 0 ohm is elmegy, csak ne hidald át. De csak úgy nem szokott kimenni.
Rendben ,megírom mit sikerült méregetni. Köszi!
Az N5010 már LED háttérvilágítással rendelkezik. LCD csere előtt ellenőrizted az új kijelzőt, hogy egyezik a csatlakozójának a lábkiosztása, vagy nem cseréltél kábelt? Világított valaha is ezzel a másik kijelzővel, vagy a csere óta sosem? Ha régebben világított, akkor az alaplapon, az LVDS csatlakozó mellett, az U4901 pozíción lévő, G5285T11U-GP N-MOSFET 4-5 lábain megvan a 3.3 volt? Ha megvan, és a 3-4 lábait rövidre zárod, megjön a világítás?
Megint benéztem, hogy oldalváltás után folytatódott a történet.
Igen ellenőriztem a lábkiosztást,megnéztem mindkét LCD hátúján lévő paraméterek egyeztek.A gépben maradt a kábel csak az LCD-t dugtam rá.Ment is vele kb 5 hónapot. Gondolom hogy az LCD háttér világítása mehetett ki (először majd kezdem azzal a két biztosítékkal) mert ahogy visszadugtam rá a régi eredeti (van benne egy csík a képernyőben) LCD-t most megint megy csak ugye csíkos. Hát röviden ennyi.
Segítséget szeretnék kérni.Egy 180GB os SSD 0%-os,és állandóan kiírja hogy meghibásodás várható.HD sentinellel írás,olvasási tesztet végeztem,hibát nem érzékel.Mit lehet vele kezdeni,hogy a hiba megszűnjön?
Meg kell nézni, milyen tulajdonság alapján mondja. Ha írásmennyiség vagy óra alapján, akkor garancia sincs.
Nincs hiba, még. Ez az üzenet azt jelenti, hogy a saját adatai alapján előreláthatólag meg fog hibásodni. Ennek lehet számos oka, élettartam vége, olyan hibák olvasás/írás közben amiket még tud korrigálni, stb.
Működési idő :74 nap,17 óra
Becsült hátralévő élettartam : 14 nap Összes írt adatmennyiség : 76,72 GB
A 0% valami téves adat lehet ezért várható a meghibásodás. 100% a makula nélküli SSD.
SMART adatokat nézd meg, hátha kiemelkedik valami közüle. Decimálisra rakd hdsben, úgy jobban észre veszed, de a százalék mellé szokott magyarázat is lenni, hogy mi alapján számolta.
Ugye nem egy 10 éves HDS progival nézed a friss ssd-t..?
Milyen SSD ez egészen pontosan és milyen oprendszer alatt, milyen alaplapi vezérlőről megy?
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Üdv.
A képen látható kondíció esés miért lehet? Felénk elég gyakori az áramszünet(új tápegység postán van aktív pfc a jelenlegi és nem szereti a szünetmentest) és talán azért esett lett? Vagy esetleg az 51 fokos(nem tudom hogy jött össze az neki. Sosem volt 28 foknál melegebb szoba.) Az trimm funkciót úgy emlékszem hogy bekapcsoltam. A HDS úgy tűnik nem regisztráltként. kikapcsolva jelzi. Bár jó lenne ellenőrizni valahogy.
Azért csak 80% a teljesítmény mert nem megy a Trim.
Milyen gép? Milyen os? Eszközkezelőben a win beépített 2006-os Szabványos drivere vezérelje az ssd-t, ha telepítettél chipset drivert ez elállítódhatott, kapcsold vissza a szabványosra.
win7 op rendszer ultimate Asztali gép.
Az SSD-nek nem tesz jót ha hosszú ideig nem megy a Trim. Olyan mintha mindig 100% ra tele lenne írva filelokkal. Cseréld a drivert.
Nemrég cseréltem. Érezhetően javult a teljesítmény szinte azonnal. Eddig nyögvenyelősen ment a dolog. Már csak a kondició zavar, 9,42T adat volt rajta és lement 86%. Kicsit fura. Hibát nem jelez. Véletlen elérési idő jó. Egyetlen hibára gyanakszom hogy valamikor túlforrt. Csak tudnám mikor és hogy.
Most jut eszembe. win7 még nem optimalizálja az ssd-t ezért trim sikeres bekapcsolása után egyszer futtasd le ezt parancssorban: <Link> A második menet elején meg kell szakítani..!
A kondícióval ne foglalkozz, ez nem úgy működik mint HDD-k esetén. Még 10% os ssd is hibátlan (nem úgy mint hdd-k esetén). Csak azt jelzi hogy ha eléred a 0% -ot akkor már elérted a gyárilag tervezett írásmennyiséget. Te ezt csak évtizedek múlva fogod elérni ezzel a tempóval.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |