Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   108 / 3610
(#) Szárnyas hozzászólása Jún 28, 2008 /

Nézte valaki a motorversenyt? A leintés után még percekig remegtem, annyira izgalmas volt a vége. Talma nagyot alkotott ma! Szép volt Gabi!
(#) wg_kezdo válasza Norberto hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Mostmár értem milyen szoftvereknél van szükség digitális kijelzőre! Eddig csak bosszankodtam, hogy a sok h*lye csicsás komponens miatt lassú a delphi fordítás.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

A tegnapi levélre mivel reggelre se jött válasz, írtam egy másikat, kicsit keményebben fogalmazva. Erre ő visszaírt, hogy válaszolt a tegnapi levelemre is. (Ennyit a freemail-ről ) Szóval azért nem küldte még el, mert időközben megadta magát a headset, és rendelt egy újat hozzá, amit csak hétfőn kap meg és utána adja fel. Azt írta, hogy legkésőbb szerdára nálam lesz a telefon. Nagyon remélem, hogy szerdára itt lesz a kezemben.
(#) zenetom válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Milyen delphi fordítás?? avass be!!
(#) wg_kezdo válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Delphiben mivel egy sima kis komponenset, csak csomagban tudok könnyen és gyorsan telepíteni ezért települ hozzá még vagy 100 amit soha nem használok (pl ilyen digitális izé).
Emiatt már annyi komponensem van, hogy ha kicsit kiszínezem a programot érezhetően lelassul a fordítás 5-8 mp is lesz ami napi 80 fordításnál (amikor pl UI betűtípust próbálgatok) már sok-sok idő főleg, ha tegnapi határidővel stb...stb...

Ja értem. Nincs valami csicsásító komponensed? Ami a Formot szépíti elkéne nekem...
(#) wg_kezdo válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

nézz körül a www.torry.net oldalon

Oké, köszi
(#) Norberto hozzászólása Jún 28, 2008 /

Ha jól számoltam, lajcsi18-nak már minimum 6 (de lehet, hogy 7) warn-ja van. Nem járna már neki véletlenül egy végleges kitiltás, mondjuk IP alapján?
(#) Topi válasza Norberto hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

És hányszor figyelmeztettem már én is hogy ne zargasson privátba. Nyit egy témát, és ír nekem hogy miért nem válaszol senki, meg válaszoljunk már mert neki fontos.

Szerk: Már várom, hogy mikor jön a privát üzenet. Lezártam a témát, akkor segítsek én. Már kaptam pont tőle ilyen üzenetet.
(#) zenetom válasza Topi hozzászólására (») Jún 28, 2008 /

Úristen!
7 warn?!?!
Igyekszik a gyerek... :banplz:
(#) válasza Topi hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Apropó, meg tudod mutatni a warnosok "toplistáját"? Igazából a legtöbb warnt összegyűjtöttekre vagyok kíváncsi. Egyszer régebben láttam már ilyet valamelyik topikban, de nem tudom hogy hol van és szerintem már nem is túlzottan aktuális infókat tartalmaz
(#) Istike88 hozzászólása Jún 29, 2008 /

Sziasztok! Hazaértem az usából!
Mindenhol jó de legjobb otthon
(#) wg_kezdo hozzászólása Jún 29, 2008 /

Éppen töprengtem honnan vegyek relét (kéne belőle a tekercs) mikor rájöttem, hogy van egy szétment mikróm és abban mintha láttam volna ilyesmit. Kimegyek a pajtába ahol is megtalálom és van benne 3 darab 12V-os relé amivel ha jól értelmeztem 240V-16A-t lehet kapcsolgatni.

Ilyenkor gondolkodom el, hogy én is "óóóóócskavasas" leszek csak a következő szöveggel járom az utcát:
"óóóÓÓÓcska áramköröket veszek"
Ez a 3db relé önmagában 600 Ft és akkor a motor, és egyéb kütyüket ki sem szedtem.
Nagyon kezdő vagyok, de az ilyesmi megdöbbent, hogy hogyan tesszük tönkre a környezetünket azzal, hogy kidobáljuk a jó alkatrészeket
(#) zenetom hozzászólása Jún 29, 2008 /

Sziasztok!
Valószinűleg megsértettem a youtubon valami szerzői jogot, ezért nem lehet megnézni ez egyik videómat, de még csak törölni se tudom. Nem tudja valaki mit csináljak?

kep.JPG

(#) szabi83 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Idézet:
„Nem tudja valaki mit csináljak”

imádkozz...:bummafejbe:
(#) hozzászólása Jún 30, 2008 /

Sziasztok!

Ha már OFF topic, akkor lenne egy kérdésem : a 17"-os lcd monitorom elméleti maximum felbontása 1280x1024; mi történik hosszú távon a cuccal, ha átállítom 1600x1200-ra? Mert van egy olyan érzésem, hogy nem lehet túl jó hatással az élettartamra... (és ha ezt megerősítitek, akkor marad is minden így ahogy most van).

Mellesleg ez az 1600x1200 a lehető legnagyobb felbontás amivel még működik, efölött csak fekete képernyő, és fehér keretben kiírja hogy "Not supported mode". De ha már akár erre a felbontásra is beállítom, akkor működik, csak kiír annyit, hogy: "Not optimum mode, recommended: 1280x1024". Innentől ha bármelyik menügombot megynomom, akkor ez eltűnik, a monitor pedig frankón működik tovább. Szerintetek megkockáztassam a nagyobb felbontásra való permanens átállítást, vagy hülyeség lenne?
(#) zenetom válasza hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Szerintem ha beállítod olyan nagyra a felbontást, lehet hogy lejjeb esik a képfrissítési freki. Szerintem erre "gondolt" a monitor.
(#) MaSTeRFoXX válasza hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Az élettartamra nincs hatása a felbontásnak :yes:
Amúgy célszerű 1280x1024-en járatnod mert ekkor a legszebb a képe, e felbontás fölött csak mosódott, életlen lesz a kép....(olyan mint valami félig halott crt monitor)
(#) válasza zenetom hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Zenetom:

Nem "esik lejjebb", marad a maximális 75Hz. Amúgy először én is erre gondoltam, de aztán kiderült h mégsem

Masterfoxx:

Oké, akkor rendben van Igazából csak azért féltem a dologtól, mert hátha egy ilyen "túlhajtás" nem tetszik neki. Anno a legelső monitoromat (14"-os crt....) egyszer beállítottam 1024x768-ra, és ilyen hülyén kattogott, meg ilyesmik...(arról nem is beszélve, hogy abban a felbontásban már nem ment a 16 bites színmélység, csak a 256 szín.... raktam is vissza egyből 800x600-ra).
De ezzel most megnyugtattál, ezek szerint csinálhatom nyugodtan ha olyanom támad
Egyébként fura mód egyáltalán nem mosódott vagy életlen a kép a lehető legnagyobb (1600x1200) felbontáson, viszont a fehér betűk fekete háttéren (most épp ilyen az asztal) némileg elszíneződnek, olyan furcsa enyhe pirosas beütést kapnak. Na mindegy, még kitalálom hogy ez mennyire zavar engem, aztán meglátom még a felbontás sorsát.

Mindenesetre mindkettőtöknek nagyon köszi a segítséget!
(#) Slope válasza hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Idézet:
„Not optimum mode, recommended: 1280x1024”

Nem azt mondta, hogy felrobban, hanem azt, hogy ez így nem optimális

Az LCD monitorok optimális felbontása a képernyő fizikai felbontása. Ekkor ugyanis a beállított felbontás, minden egyes képpontja egy valós (fizikai) képpontként jelenik meg. Ezen felbontás alatt, és fölött, a kijelző csak pixelek összemosásával (vagy valamilyen algoritmus szerinti duplikálásával) tudja előállítani a kikényszerített felbontást. Ennek az a következménye, hogy pl. sok képpont a képernyőn két fizikai pixel közé esik. Ekkor látod azt, hogy néhol homályos a kép, vagy egyes vonalak vastagabbak, a többihez képest. További gond, hogy konvergencia hibát is okoz, így kontrasztos kép esetén mindenféle színekben pompázik.
CRT monitoroknál is tapasztalható ilyen hatás (Morié effektus), csak ott nem ennyire zavaró, no és persze ott a maszk lyukak és képpontok távolsága úgy van kialakítva (többnyire), hogy az ajánlott felbontásokkal ne zavarjon.

Szvsz ha nagyobb felbontásra fáj a fogad, akkor vegyél olyan monitort...
A monitornak nem árt, de a szemednek igen!... ugyanis folyamatosan erőltetve van, mert nem tud a képre fókuszálni.
(#) válasza Slope hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Idézet:
„Nem azt mondta, hogy felrobban [...]”

Ja, akkor jó

Egyébként értelek, igazad van, belátom nem érdemes ezzel így küszködni. Próbálgattam a nagyobb felbontást, de tényleg nem az az igazi (pedig elsőre nagyon jónak tűnt). Arról nem is beszélve, hogy a szememet meg pláne nem akarom még tovább erőltetni, van így is elég baja... (illetve nekem van elég bajom vele...)
Az új monitor meg egyelőre azért felejtős, mert annyit meg azért nem ér meg nekem a nagyobb felbontás.. ez igazából csak egy ilyen pillanatszülte ötlet volt...
Köszönöm neked is a segítséget és a jótanácsokat!
(#) Slope válasza hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Nincsmit!
(#) ferci hozzászólása Jún 30, 2008 /

Csak azért írok ide, mert hátha más is járt már ebben a cipőben..
Ma reggel 6 óra után két alkalommal is valaki új jelszót kért a nevemben.. tudtommal ez csak úgy lehetséges, ha be tud lépni az itteni jelszavammal. Ha véletlenül (?) fórumot olvasó egyén volt, üzenem neki, hogy inkább olvassa az elektronikával foglalkozó doksikat.
IP címe: 8*.9*.1**.2**
(#) wg_kezdo válasza ferci hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Elég a felhasználóneved vagy az email címed vagyis gyakorlatilag bárki kérhet új jelszót.
Erre találták ki a teszveszen, hogy egy kérdést kell megválaszolni hozzá.
Én utálom, mert mindig elfelejtem a kérdésre a választ
(#) Lucifer válasza ferci hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Szerintem csak fercike user kívánt visszatérni, és elfelejtette a felhasználónevét.
(#) wg_kezdo válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Ja igen az is előfordul én is volt már, hogy elfelejtettem a felhasználónevem meg nem tudtam milyen e-mail címmel reggeltem és próbálkoztam párat.

Az IP cím kiírása ilyen esetekben problémát okozhat mivel adatvédelem szerint ezt te nem hozhatod nyilvánosságra főleg nem időponttal megjelölve. Bár nem sokan foglalkoznak vele és nem hiszem, hogy beperelnek emiatt .

Elgondolkodtató amúgy, hogy mi mindent lehet kezdeni egy ilyen információval.
(#) Topi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

De viszont adatvédelmi szempontokból nekem kötelességem az IP címet leírni az e-mailben amiben az új jelszó érkezik.
Azt hogy ezt az információt ki és hogyan teszi közzé, az már nekem 8.
(#) wg_kezdo válasza Topi hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Természetesen.
Ez Fercinek szólt, hogy vigyázni kell az ilyen közzététellel. Ferci tudhatja mivel az ő nevével próbálkoznak. Neked kötelességed elküldeni az e-mailben. Sajnos volt szerencsém olyan esethez amikor egy ilyen "közzététel" miatt majdnem per lett belőle. Vannak még degenerált emberek a netvilágban.

Amúgy készül a htmlinvalid.com is
(#) zenetom hozzászólása Jún 30, 2008 /

Hát hogy jártam...
Voltam a vas-műszakiban venni forrasztóónt. Egy másik vevő épp ragasztópisztolyba vett rudat. Én is akartam venni, de a másik boltba, mert ott olcsóbb, meg azt tudom hogy jó. Mentem is a másik boltba, hát mondja az eladó: elfogyott :gumicsirke:
Következő: »»   108 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem