Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   886 / 981
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /

Idézet:
„ma már megnövekedett a reklámok mennyisége a tévében”
Ezért nem nézem én sem szinte soha.
(#) Frankye válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /

Néhány éve még tréfaként hangzott el az alábbi "bejelentés":
Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a reklámokat időnként filmrészletek szakítják meg."
Mára ez már nem is vicc, hanem valóság.
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 14, 2021 / 2

Ha jobban megfigyelitek, a dokumentumfilmes csatornákon lehet jól látni az arányokat. Discovery, Natgeo és alvariánsaik ugyan azt a sémát követik évek-évtizedek óta. Negyedórás blokkok vannak, amiből 2-1 arányban megy a műsor-reklám. 10 perc műsor után 5 perc reklám (amiben benne van az egyéb műsorajánló is) - gyakorlatilag ezt kottázni lehet. Azonban és itt jön a csúnya csavar; egyes műsoroknál a 10 perces blokk első pár percét azzal töltik, hogy elmondják mi volt az előző blokkban, majd a végén az utolsó pár percet azzal, hogy elmondják mi várható... Így viszont a ténylegesen változó tartalom ezeknél a műsoroknál képes leredukálódni az intro és outro levonása után simán 30 perc alá is, s ez durva.
Olyan huszonévvel ezelőtt emlékeim szerint a Discovery volt, amelyik beharangozott egy sci-fi dokumentumfilmet valami hogyan is lehetne élet másik bolygón, vagy hasonló témában. Maga a kitöltött műsoridő bruttó 3 óra volt, ami kifejezetten impozáns mennyiség. Gondoltam ezt érdemes lesz rögzíteni és máskor is megnézni, hiszen a beharangozó nagyon tetszett. Rögzítettem, s összevagdostam élvezhetőre, azaz amiket eddig írtam, kivágtam belőle a reklámblokkokat, mindenféle blokkok eleji és végi ismétlődéseket, egyetlen komplett filmként akartam látni. Az eredmény siralmas volt, úgy emlékszem a nettó tartalom a másfél órát se érte el. Akkor úgy éreztem tényleg a reklámblokkokat szakítják meg néha egy kis műsorral...
Mostanában az Ink Master csatornát szoktam nézni youtube-on reklámblokkolóval. Ott az első 3 perc megy el az előző rész bemutatása mellett az introval, majd a végén 1-2 a következő rész bemutatásával és a befejezéssel (meg biztos a youtube is rak közbe reklámot, a műsor készítői már kivágták belőle ami benne volt), de a lejátszóban ezt könnyű átugrani

A helyzet az, hogy viszont ez már nem vicc, inkább tragikomédia.
(#) Ódenka válasza bbb hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /

Nekem ezen felül az a bajom, hogy undorítóan hazudoznak. Ma, aki meg akarja ismerni a valódi történéseket, meg tudja ismerni...Csúsztatás, elhallgatás, nettó hazudozás megy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2021
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 14, 2021 /

Ezért van 50-70 csatorna előfizetve... Ha valamelyiken reklám van, gyorsan elkapcsolok egy másik csatornára, ha ott is reklám, akkor a következőre, stb... Szerencsére még csak néhány csatorna szinkronizálja egymáshoz a reklám időpontját.
Persze, így sosem tudok egy filmet végignézni . De ezzel sincs semmi gond , mert mindig ugyanazokat ismétlik , így pár hét alatt a véletlenszerűségből is összejön az egész film .
Néha a feleségemmel felujjongunk: "Jé, ennek a filmnek még nem láttuk az elejét! Gyere!"
Azt nem tudom, hogy ezen sírjak vagy nevessek...
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2021
(#) Skori válasza lazsi hozzászólására (») Ápr 14, 2021 / 2

Kb. 8 éve egyáltalán nem nézek tv-t. Hogyan alakult ez ki? Először a kapcsolgatás ment mint nálad. Néztünk valamit, majd jött egy rohadt reklám...ha érdekes volt amit néztünk, akkor megnéztem mi is az amit éppen néztünk. Egy idő után gyorsabb lett a net elérésem, a reklám alatt le is töltődött a műsor valamelyik torrentoldalról (ez ma magyarországon legális!), és folytattuk a PC-n reklámok nélkül. Rengeteg időt meg lehet spórolni így, és nem bosszantanak a reklámok sem.
Aztán ez az "első fázis" (a tv) ki lett iktatva azzal, hogy előre szétnézek az interneten, hogy van-e olyan tartalom ami érdekel. Persze van tv-m, de nincs az antenna bemenetére semmi sem rákötve. Helyette PC-n második monitor, ill. a LAN-on eléri a NAS-t.
Mióta összebarkácsoltam egy filléres NAS-t még kényelmesebbé vált pl. a filmnézés. A torrentoldalon csak ráklikkelek a számomra érdekes filmre, hogy tegye a könyvjelzők közé (tehát mindegy helyileg hol vagyok, ill. honnan internetezek). Otthon a NAS 10 percenként megnézi, hogy van-e új könyvjelzőm, és ha van akkor letölti a hozzá tartozó fájlokat. Amikor hazaérek és bekapcsolom a tv-t, csak kiválasztom a menüjében, hogy a NAS-on levő cuccok közül mit akarok megnézni. Azaz akár a PC is kihagyható a játékból. De ha mégis a PC-t használom lejátszónak, akkor is lehet rajta dolgozni közben, hiszen a tv csak a második monitorként van rákötve (tehát pl. a kislányomnak elindítok egy mesét, és közben tudom tovább használni a PC-t).
(#) gyuszo hozzászólása Ápr 14, 2021 / 4

Hol terem a nejlonzacskó ?
- Celofán.
(#) HeZ hozzászólása Ápr 15, 2021 / 1

Reklámok? Dehát egyik adón sincsenek: Netflix, HBO GO, Youtube Premium, reklámblokkolós Chrome. A többit nem ismerem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2021
(#) Szárnyas válasza Ódenka hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /

Pluszban még folyik belőlük a bulvártudományoskodás is. Meg a narrátorok stílusától is falnak tudnék menni a legtöbbször.
(#) sany válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /

A narrátorok nagyon sokat rontanak a dokumentumfilmeken.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2021
(#) Szárnyas válasza sany hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /

Rettentő sokat. Akkor ezek szerint nem csak nekem tűnt föl.
(#) lazsi válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 16, 2021 / 2

Az a legrosszabb, amikor egy ismeretterjesztő csatornán mondanak blődségeket... Pl. olyan mértékeket mondanak, ami mindössze egy kis gondolkodás alapján is egyértelműen lehetetlen: összekeverik a métert a kilométerrel. Ilyenkor elgondolkodom, hogy vajon a többi elhangzó adat (amit nem tudok így kiszűrni) mennyire lehet pontos?
(#) sany válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /

Nekem biztos. Inkább, affektálás, mint narráció. Nem tudom ezzel, mit akarnak elérni. Azért vannak kivételek, de a legtöbbjének sajnos veszít az eredeti értékéből.
(#) Szárnyas válasza sany hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /

Meg az eltúlzott testbeszéd magyarázat közben, ha mutatják is a narrátort. Némelyik olyannak tűnik, mintha valami rossz Szirmai Gergely epigont látnánk. Nekem ettől valami nem válik hitelesebbé. Inkább röhejessé és visszafelé fog elsülni a dolog.
(#) Szárnyas válasza lazsi hozzászólására (») Ápr 16, 2021 / 1

Mondjuk ez magyarázható a szakszerűtlen magyar nyelvű fordítással is.
(#) lazsi válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /

Leginkább azzal...
(#) gyerek67 hozzászólása Ápr 16, 2021 /

"A Dunán érkeztek a hogyishíjjákok"
Valakik valamit izéltek a micsodákkal.
(#) granpa válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /

Igen fontos dolog volt, mint később kiderült.
(#) gyerek67 válasza granpa hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /

Igazad van, de ne szívd fel magad!
Nekem a tanácstalan újságírók szövege tetszett!
(#) Ódenka válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 17, 2021 /

Ezt én is tanúsíthatom. Megmondták már régen:
Idézet:
„Megmutatom neked a nagy kéjnő ítéletét, aki a nagy vizek fölött ül. Vele bujálkodtak a föld királyai. Zebedeus jön a szolgájával és azt fogják majd rebesgetni, hogy eltűntek a dolgok. És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok, és senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a fura kis izé... raf... raffiakötő állvány, amihez hozzá voltak erősítve, és akkor majd a barát elveszíti a barátja kalapácsát és a fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak előző este rakták oda este nyolc körül.
(#) mineral hozzászólása Ápr 17, 2021 /

Léptetőmotor zene! Nagyon jó lett még a képi látvány is. Earth, Wind & Fire September
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2021
(#) jucsaba hozzászólása Ápr 18, 2021 /

Most megy az AMCn a king kong film , egy részlet szemet szúrt , megkerestem , ki veszi észre?
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
(#) Szárnyas válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Alsó fehérneműben zuhanyzott a hölgyike?
(#) jucsaba válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Nem , a csap alatt látszik valami méretes...
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2021
(#) jucsaba válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Megnézheted , direkt azért hagytam bent a forrást és az idő bélyeget.
Az 1976? Filmből van.
(#) sargarigo válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Az a törőlköző sarka te!
(#) jucsaba válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Lehet , de lehet hogy egy 1976os travi jelenet ...
Köszi az értelmezést , mindenki úgy érti(félre) ahogy akarja...
(#) jucsaba válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

))
(#) sargarigo válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Idézet:
„mindenki úgy érti(félre) ahogy akarja..”

Ahogy mondod! Bár ahogy mondani szokás: az a rossz, aki rosszra gondol
(#) lazsi válasza jucsaba hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /

Én azért szomorú lennék, ha így nézne ki a hegye...
Szerintem is egyértelműen a törölköző sarka!
Következő: »»   886 / 981
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem