Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A gyártó által megadott teljesítményadatokhoz ±60-65 V terheletlen egyenfeszültség kell.
Szia!
Köszönöm a választ. 2x45V és egyszer 12,5V AC lesz a megfejtés. Esetleg kapcsolási rajza lenne valakinek e-hez a típushoz? Köszönöm
A hozzászólásod alatt hárommal kerested már? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2021
Néztem, kiindulási alapnak jó, de nem igazán egyezik a 600B-vel.
Sziasztok.
Egy castone cpa 500b végfokkal kapcsolatban kérnék segitséget,a potméterei valószinüleg hibásak serceg tekerés közben,eredetileg kis méretű 10K -A tipusú van benne,szeretném cserélni.Mik a tapasztalatok? Milyen tipust ajánlanátok hozzá?
Szétszeded, megtisztítod, és annyi. Általában nincsenek elkopva.
Köszönöm,megpróbálkozok vele..
Mennyire jó ez a tipus ami benne van?
Nekem is van ilyen potim, nem volt még velük gondom, amivel viszont igen, az a PIHER. Olyan volt a szénpálya rajta mintha filccel lett volna rá rajzolva.
Ha van ötlet,amivel jobbá tehetem szivesen elfogadom a tanácsot hogy mire cseréljem,ill hogy a 10K mennyire mérvadó?
Jobbá teheted ha megtisztítod, nem rossz az a poti. Persze vehetsz bele újat is, de ált felesleges. 10k-n ugyan lehet változtatni, csak értelme nincs. Ha kisebbet teszel, az erősítőnek jobb, mert kevésbé van terhelve a bemenete, viszont a forrásnak meg rosszabb, ha nagyobbat....
Talán ilyet kért tőlem valaki priviben. Nem biztos, hogy jól csináltam, de igyekeztem.
Sziasztok!
Cpa600bv (2u) tulajoktól kérnék segítséget! Ha valaki lenne oly kedves, és lemérné nekem az előlapi ledek és potik helyeit ... Köszönöm!
Üdv!
Tudom, hogy közel 10 éves hozzászólásra reagálok. Szeretnélek megkérni, hogy ha még meg van a CPA-800 végfokod, nézd meg nekem a sárgával bekarikázott tranzisztor típusát. A nálam lévő példány mindkét oldalát átalakították és ez a tranzisztor hiányzik. Szeretném visszaállítani az eredeti állapotot, mert így nem az igazi. Köszönöm! Üdv.: Laci
Hello! Kapcsolási rajza is elérhető....
Szia!
Sajnos nem stimmel... Ezen a rajzon pl. nincs OPA, de máshol is van eltérés. Sajnos a Castone-ok ezer féle verzióban készültek, még adott típuson belül is. Néha az az érzésem, mikor milyen alkatrészek voltak a raktárban ... Arról már nem is beszélve, hogy az enyém felirat szerint CPA-1200B, de pontosan ilyen NYÁK van benne.
Akkor azt is oda írhattad volna...
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2022
Köszönöm a segítő szándékodat, de ezeken már túl vagyok.
Megpróbálok először tájékozódni, és csak végső esetben kérdezni. Egyetlen fellelhető rajz sem stimmel a panelemmel, bár van, ami hasonlít. Most elkezdtem visszarajzolni, ha kész, felteszem ide.
A fórum teljes felületén tilos az árusítás! Ennek az Apróhirdetési rovatban van a helye.
Sziasztok,
Új vagyok a fórumon. Castone erősítő javításhoz kerestem támpontot, így kerültem ide. A kedves feleségem hozott haza az iskolájukból egy Castone CPA 100H erősítőt azzal, hogy hibás de nem kapnak engedélyt a javíttatására. Illetve engedélyt még csak kapnának, de pénzt nem... Szóval rám hárult a dicső feladat, hogy megjavítsam. A hibajelenség csak annyi, hogy az erősítő nem szól. A végfok panelek jónak tűnnek. A kimeneten sem AC sem DC nem jelenik meg. A tápjuk rendben. A hangszóró koppanásgátló áramkör hibájára gyanakszom. Ha jól emlékszem a harminc évvel ezelőtt olvasottakra, az ilyen koppanásgátló áramkörnek két funkciója van: egyrészt ha az erősítő kimenetére DC kerül, akkor leválasztja a hangszórót, másrészt bekapcsoláskor késleltetve kapcsolja rá a hangszórót a kimenetre, kikapcsoláskor viszont azonnal leválasztja. Nos nincs DC a kimeneten, mégsem húznak be a relék, ezért gyanakszom a koppanásgátló áramkör hibájára. Valakinek nincs meg véletlenül a kapcsolási rajza? Kivettem mindkét panelből az olvadóbiztosítókat, így az erősítő kimenetére egészen biztosan nem kerülhet DC, de a relék így sem kapcsolnak. Két elkót már kicseréltem a panelen, de nem hozott eredményt pedig azok biztosan rosszak voltak. Az áramkörről tettem fel egy képet, hátha valaki felismeri! Üdv,
A kimeneti feszt hol mérted? A csatlakozón, vagy a relé előtt? Nem mindegy.
Szia! Rajz nélkül is tudható, hogy a védelem-koppanásgátlónak kell legyen tápfeszültsége. Ennek egyik pontja a relé tekercsen, másik a meghajtó tranzisztoron található. Mérhető a meghajtó tranzisztor bázis-emitter feszültsége, ami 0,6 V, vagy afölött nyitja a tranzisztort.
Ha van táp, nem szakadt a relé tekercs és a meghajtó tranzisztor kap vezérlést, akkor az egy rossz tranzisztor. Ha a meghajtó tranyó nem kap vezérlő feszültséget, akkor a bázisát felhúzó ellenállást mérd meg és a késleltető kondit. A DC figyelőben minden tranzisztor B-E feszültségmentes kell legyen (a képen a felső három egy csoportban), ezek nem szoktak meghibásodni. C-E zárlatra kicsipogtathatod azért őket.Az alkatrészcsoportban kilenc óránál még bujkál egy tranyó a fekete drót alatt, azt nézd meg mire van kötve, ha az eddigiek nem vezetnek eredményre.
Sziasztok!
Ha esetleg valaki javít egy ilyen végfokot, egy kis segítség hozzá.
Sziasztok,
"Műtőasztalra" került egy CPA-1200-b. Kérdésem az lenne, hogy az MJ15003-4 -ek helyett érdemes-e más To3-as tranyót rakni bele? Kapcsolási rajza van róla valakinek? Illetve honnan/milyen végtranyót érdemes rendelni, mert ahogy látom/hallom egyre több a hamisított. +/- 90V- on jár, a 140V os tranyók nekem feszültségben alulméretezettnek tűnnek. A hibajelenség annyi volt, hogy "nagyot koppan, majd elhallgat" hídba hajtva kb fél percig 8 Ohm-ra. Olvasgatva a véleményeket, nem túl egyedi eset sajnos és látni rajta a "sufni-tuning" kivitelezési minőséget is
Köszönöm!
Jobban megnézve a NYÁK-ot, sorban van 2-2db (4-4 mert duplikált /ch) belőle féltáponként, így talán ki kellene bírja... Hasonló, mint a fenti CPA200A, csak duplikált. Viszont amit még nem értek teljesen, hogy miért van 6db 47 Ohm a tranyók B-E között, mikor 8 tranyó van (feni kapcsolásban 56 Ohm). Eredetinek tűnik a belseje a tranzisztornak. Teszek fel képet, hátha érdekel valakit....
Szia! A 47 Ω ellenállások a táp felőli végtranzisztorok B-E között különállók, míg a kimenet felőliknél közös.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |