Fórum témák
» Több friss téma |
BGA-val nem igazán foglalkozom (maximum VGA chip rámelegítéssel), SMD-hez és furatszerelt alkatrészekhez használom. Letakarítani? Maximum pár csepp denaturált szesz és fogkefe. De ha rajta hagyom sincs semmi probléma vele, nem vezet át - még sohasem csinált zárlatot.
(azt a vízvezeték szerelők által használt forrasztópaszták szoktak!)
Üdvözlet Mindenkinek!
Napokban előkerültek régi floppy lemezeim. Valaki tudná a választ arra, hogy windows98 rendszert futtató gépem képes megnyitni őket, azonban a windows xp már nem? Azt a hibaüzenetet írja, hogy ,, A meghajtóban lévő lemezt formázni kell." A lemezek nem üresek, és a fájlok sem sérültek, egyszerűen sztájkol a winxp. Korábban mégis windows xp-vel voltak használva a lemezek. Most újra lett telepítve a windows xp, internetre sem lett kötve, de a szűz rendszer sem képes olvasni őket a fájlkezelőből. Tudna valaki olyan programot, amivel le tudnám olvasni a lemezek tartalmát windows xp rendszer alól?
Ugyan az a számítógép ugyan azzal a floppy meghajtóval? Ugyanis ez az üzenet akkor is lehet, ha a meghajtó rossz, s azért nem tudja olvasni a lemezt. Inkább hardverhiba, mint szoftveres a probléma.
A "98"-as PC-ből át kell rakni a floppy meghajtót (3,5"...5 1/4"?) az xp-s számítógépbe !
3.5" át lett rakva, de sajnos nem oldotta meg a problémát.
...és "fordítva"? Működik az XP-s floppyolvasó a W98-as PC-ben? Az adatkábel tuti jó?
Szalagkábel és a meghajtó is jó. Csak egy bizonyos idősávban szerkesztett lemezeknél jelentkezik a probléma, amit xpvel újonnan formáztam azt jól olvassa az xp-s gép.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2021
Kicsit még értetlenkedek:
Ha egy FDD meghajtó olvas egy lemezt, akkor azt a lemezt ugyanaz az olvasó egy másik PC-be beépítve ugyanúgy olvasni is fogja...persze, hacsak nem, hibás a floppy vezérlő. Az egyik FDD fejbeállítása el van mászva...vagy koszos lehet. Gyári lemezt (eredeti DOS, Win, driver) amelyik olvassa, az a jó FDD. Ha mindkettő olvassa, akkor passsz...
Huhh, de rég volt...Media descriptor byte.
Kis vagy nagyfloppyról van szó?
Dos és win9x időkben voltak ezek a spéci formázó progik, amik pl 1.44 helyett 1.6 vagy 1.8 ra formázta a floppyt. Ezeket XP alatt már nem használtuk. (talán mert azzal már nem volt kompatibilis) Szerintem a 98-as gépen mentsd le a floppyk tartalmát és XP-n formázd újra őket, ha használni akarod ott..
64 bites Windows 8.1 rendszeren néha kiírja, hogy egy USB eszközt nem lehet felismerni, onnantól kezdve addig nem reagál semmilyen csatlakoztatásra vagy leválasztásra, míg újra nem indítom az egész gépet. Egyáltalán mitől áll ez be, valamint lehet-e újraindítás nélkül észhez téríteni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2021
Gyanús hogy usb driver hiba lessz.
Most kaptam ma másodszor, de általában hetekig nem jelentkezik ez a probléma.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2021
Az USBTreeView segítségével tudod resetelni az adott hubot / portot a teljes gép újraindítása nélkül.
Sajnos mivel nem tudni a teljes összetételét a gépnek akármi előfordulhat.
Az usb eszközök könnyen összevesznek az audio vezérlőkkel de volt már rá példa hogy a vga vezérlő hdmi audio vezérlőjével akadtak össze.
Köszike. Ha megint előforduna, akkor már nem kell újraindítanom az egész gépet...
Szívesen. Hasznos program, a hibakeresésben is segít.
Próbáld úgy csoportosítani az eszközeidet, hogy adott hubon csak egyforma sebességű eszközök legyenek (2.0-án csak 2-esek, 3.0-án csak 3-asok, ha véletlenül van v1.x sebességű eszközöd is, azt tedd egy különálló 2.0-ás hubra)! Ezt a leszakadós eszközt is elszeparálhatod egy külön hubra, hátha akkor nem borít fel mindent. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2021
Nem szokott ez leszakadni, általában működik minden, csak néha valahogyan sikerül szerencsétlen pillanatban csatlakoztatnom valamit, amitől bebénul az USB vezérlő. Tulajdonképpen tegnap rendesen használtam a gépet, egyszer csak csatlakoztattam valamit, aminek hatására bebénult minden USB, majd újraindítást követően megint reprodukálódott, viszont utána már nem jelentkezett újra. Nem tudom, hogy egy eszköz csatlakoztatásánál kell-e figyelni valamilyen feltételre, hogy megakadályozzam az esetleges problémákat...
Az eszközöket nem tudom szétszeparálni. Azt tudom, hogy van 3.0 vezérlő is, azon az USB WiFi adapter van (hogy biztosítsam a sebességet) meg talán a 2.0-s egerem, de jó eséllyel a 3.0 vezérlő a hátlapon biztosít pár portot meg az előlapon egyet, az összes többit pedig a 2.0 vezérlő intézi, ami túlnyomó többségben van...
Az USB plug 'n' pray megoldás lévén nem támaszt kritériumot azon kívül, hogy a csatlakoztatott eszköz feleljen meg valamelyik USB szabványnak. Utána már az oprendszer veszi át a feladatot, hogy gyártó és termék azonosító (VID + PID) alapján megkeresse és feltelepítse a hozzá való drivert.
Elhasalni (hardverhibán kívül, amikor pl. hibás a kommunikáció) attól tud, ha mondjuk a víruskergető megfog valamit rajta, vagy ha a driver telepítése valami miatt megakad a háttérben, stb. Milyen eszköztől áll meg a géped? Mindig csak ugyanattól az eszköztől, vagy bármilyen eszköztől egy adott portban? Vagy bármelyik portban?
Ha már USB problémák
"Üzembe kellett helyeznem" egy pár éves "leselejtezett" irodai gépet. Fekvő mini ház ( ez a tájékozódás miatt lesz fontos ) Az előlapi 2 db USB port szépen működik (látszólag). A hátlapi 3 pár közül amelyik a LAN alatt van abból a felső, a mellette levőből az alsó, a harmadik párosból egyik sem ismerte fel az egeret, vagy billentyüt. Szerencsére nincs több eszköz Mit tippeltek : fizikai sérülés miatt nem működnek a csatlakozók, vagy egyék misztikus szoftveres gond lehet ? Jogdíj és egyéb problémák miatt Ubuntu lett telepítve, nem reklamált rossz hardver miatt... A nem működő hátlapi USB duó lenne a "gyári" gombozat és egér ?
Ubuntu nem igen kavar be, eddig bármire felraktam ha nem is ismerte fel de látott eszközt minden extra telepítés nélkül is, lehet a nem működő csatlakozó oxidált törött vagy a forrasztásnál adta meg magát.Szoftveres gondnál panaszkodna a rendszer hogy csináld meg ne légy lusta
Ha pár éves és leselejtezett, akkor esélyes a hardverhiba. Nekem ilyen tünetet produkált az Asus M2N-DH alaplapom, amit elcseréltem egy kis ráfizetéssel egy ugyan olyanra csak működő USB-vel. Pont annyi idővel később, mint a két alaplap között volt (talán még pár hónap difivel) a másik lapban is megdöglött az USB. Még néhány év elteltével fel akartam éleszteni a lapot és nem kapcsolt be. Ekkor átnéztem kicsit tüzetesebben és kiderült, hogy kondibaja volt. Miután a púpos és kiszáradó kondikat kicseréltem rajta, feléledt a lap ÉS megjavultak az USB portjai is
Köszi a válaszokat!
A selejtezés ebben az esetben azt jelenti, hogy nálunk gazdagabb (és pocsékolóbb) világban a pár éves eszközöket - állapotuktól függetlenül - újra cserélik ... Egyenlőre így marad, működik ameddig működik.
Nem írtál márkát, de a kondi miatti USB hiba nekem az Asusnál 2 éves korában kezdődött...
Az Asus egy túlárazott ... , ahol nagyrészt a márkát fizeted meg. Az Asrock az Asus leányvállalata, de sokkal innovatívabbak és több mindent kapsz ugyanannyi pénzért, nem mellesleg még egy lap sem hibásodott meg amikkel találkoztam az elmúlt 10 évben, pedig van vagy 20 a környezetemben (nekem pl. egy 9-10 éves Fatality P67 Pro-m teker 9-10 éve húzva, és köszöni szépen, jól van).
M2N32 SLI Deluxe deszkával próbálkoztam egyszer, tipikus DOA (Dead on Arrival - már érkezéskor is halott) eset volt. RMA-ztattam, a csere lap ugyanaz... Örökre elengedtem az Asust.
Hiába pocskondiázod, én ezt tapasztaltam Újrakondizás után még mindig üzemel ez a lap úgy 12-13 évesen. Nagyjából 15-16 évvel ezelőtt kezdődött az asus hanyatlása minőség terén, de akkor még az asrock se volt jobb. S ha megnézed, már az árak se úgy néznek ki, mint akkor...
Manapság már egyik lap sincs úgy legyártva mint régen, mikor asus lapba amd proci, mellé radeon vga és ezzel brutális gamer pc-t kaptunk. Mostani konfigurációk ritkán élik meg hogy elavuljanak sokkal előbb tönkre mennek Persze a nevesebb cucc drágább de ugyanaz a minőség nagyjából mindegyik!
Nem pocskondiázom, csak én meg ezt tapasztaltam. Utána kiderült a nagykerből, hogy abból a laptípusból kb. 50-50% lutri volt, hogy elindul-e vagy DOA - és ez egy elvileg prémium termék volt... Előtte én is Asus párti voltam, viszont érthető módon senkinek sem ajánlok elromló eszközöket, így az Asus kiesett. Ahogy a Gigabyte is a BIOS gondjai meg az amiatt sérült adattárolók miatt, az MSI is, a driveres hülyeségei okán...Az elmúlt 10 évben már kizárólag csak Intel alapon vállaltam gépösszerakást, mindenkinek Asrock deszkát tettem bele és mindegyik hibátlan azóta is, egyetlen FSP Hexa 500-as tápegység térdelt le a tipikus, 5 voltos készenléti kör hibával (de az is 7 vagy 8 évesen, megcsináltam, azóta is használják).
Egyetértek, én sem szeretem, amikor keverik a szezont a fazonnal. Meg aztán az ATI / AMD-nek az a minden-egyben driveres megoldása még mindig nem az igazi, ideje lenne már megtanulniuk stabilan működő drivereket írni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |