Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Nekem egy Samsung duál kültérim van, és mindkét kompresszor körül van egy viszonylag laza rácsatolt gumigyűrű, amiről vezeték is leágazik. Tudja valaki mi ennek a szerepe ? Jani
Sziasztok nemtud nekem valaki egy klimaszerelőt?(Bp.XV.ker)aki lefejtené és újrakötné a klimámat?R407C van benne.Átalakitás miatt át kell helyeztetnem.Válaszaitokat előre is köszönöm:becoka
Nem kell szerelőt hívni ! én az vagyok msn en elmondom hogy csináld !
Az a kompresszor "karter fűtése Fűtés üzemben dolgozik.
Szió !
Az semmiképp sem lehet, mivel ez csak hűtő klíma. Jani
A kültéri bekötésnél hány eres vezeték van (hány sorkapocs)?
sziasztok vákumoló nélkül lehet e szerelni klimát?tudnátok e segíteni? sziasztok
És pl gázt honnan szerez? Az R407 nem olcsó mulatság asszem 6ezer körül van kilója.
Vákuumolás nélkül pára marad a rendszerben amitől elsavasodik az olaj, és megeszi a kompresszort. Aztán ott van még a tömítettség ellenőrzése... elég drága móka a klímagázzal ellenőrizni a rendszer tömítettségét. Ha tiszteséges szerelő lennél nem mondanál ilyeneket, meg h egy olyannak, aki még az életben nem szerelt ilyet elmondod msn-en hogyan kell beszerelni... ez nekem felettébb vicces. Azért ne érts félre, ettől még tisztelem a segítő szándékod!
Sziasztok!
Látom vannak itt klímások rendesen. Felmerült egy cégnél a Sinclair klíma. Inverteres, 2.6kW-os. 120+Sarc komplett, felszerelve. Mi a véleményetek a készülékről? Ismeri valaki?
Ismerni nem ismerem, de ezek úgyis majdnem egyformák. A kiválasztott klíma meg nem is tecsso gazdaságos gyártmány szerintem, csak jobb lehet.
Ennyi pénz nagyon jó ár, komplett szerelésel egy 2.6-os inverteres gépért. Én megvenném
HAHÓ KLIMASZERELŐK!!!!!Tud nekem v.ki segiteni egy klimát normálisan áthelyezni és feltölteni sz.tem a tavalyi szaki nemjó munkát végzett ezért most melegem van Ha v.ki jelentkezne megbeszélhetnénk.Előre is köszke mindenkinek.Ja Bp.XV.ker a helyszin kültéri és beltéri felszerelve.R407C.
Találtunk egy klímát ARGO PERFECT és azon gondolkodunk hogyan mőködik. Annyit már találtunk róla, hogy kompresszoros, de nem tudjuk eldönteni hova teszi a meleget, vagy rossz nyomon járunk és nincs is meleg?
Ha nem hüt a klimád az nem biztos hogy a gáz R407C miatt van! Az átszerelést vagy költöztetést el tudom magyarázni ha gondolod de a feltöltéshez mérőóra szükséges.Hivatalos szerelő rakta fel vagy valami koca mester?
Hello!
Ugyanúgy működik, mint a split klíma, csak itt az egész hőcserélő egy dobozban foglal helyet. Az ablakklímához tudnám hasonlítani, csak esztétikusabb. Szóval a gép hátulján van egy nyílás (ennél kettő), amin keresztül a külvilágba fújja a keletkező hőt. Ehhez egy (itt kettő ) lyukat kell ütni a falba, amin a csöveket kidugod. Az ITT lévő képen láthatod a kiválasztott klímád kivezetéseid. Üdv!
Sziasztok egy pár oldalt visszaolvastam de nem találtam választ mi van akkor ha a klimám R407c gázzal volt feltöltve és nekem csak R22 gézam van ezt ki lehet cserélni vagy szigoruan407c mehet bele vagy fel lehet tölteni R22es gázzal is
csak 407 mehet bele ! Arra van tervezve a kompresszor és az olaj is különbözik! Elvileg ha olajat is cserélsz
belemehet a 407 de nem lesz tökéletes !
Sziasztok!
Kérdésem a következő: dual split klima. 1.- Hűtő Fűtő a klíma de nem fűt, 6 vezetékből csak 4 van bekötve, 1-4.-ig de a 5-6 os bekötés hiányos lehet a másik 2 db vezetéket hiányolja? Fűtés üzemben a kompresszor elindul de a beltéri venti lapát nem forog. A szerelők a 2 eres vezetéket nem kötötték be, mert a gyári rövid és nem készültek a 2 eres vezetékből. 2.- A- beltéri hűtése közben a hallani a susugást a csövekben. Ez mit jelent? B.- beltéri hűtés közben semmi susogád nincs. Válaszokat köszönöm üdv.
Az biztos hogy azért nem fűt mert kevés a 4 ér az 5.-6 . ér az egy érzékelő(termisztor) a kültéri egységben és a külső egység
(kültéri) olvasztás érzékelője A vezeték behúzását úgy tudod kikerülni hogy "átvered" a beltéri elektonikáját és a belső csatlakozóra kötsz egy ellenállást az értékét úgy tudod meg hogy kb 20c-os külső hőmérsékletnél megméred a kültériben lévő csatlakozón az ellenállást! itt egy egyszerű termisztor van! A sustorgás abból adódik hogy a szerelők megtörték a csövet és leszűkült a keresztmetszete ezért ott nagyobb az áramlási sebesség !(Szerelői hiba)
Helló!
Nyár elején vettem egy 3-4 éves használt Daewoo 1.6kW-os ablakklímát. Kicsinek bizonyult a szobába, és szeretnék majd helyette nagyobb kapacitásút venni. Lenne egy pár kérdésem. -Megéri-e 126erezért az alábbi Fujitsu? Bővebben: Link -Vagy elég-e az olcsóbb Midea? Bővebben: Link Majdnem kétszeres az árkülönbség köztük. Jobb annyival a Fujitsu, mint amennyivel drágább? -Mindenképpen hűtő-fűtőt szeretnék, és csak ablakklíma jöhet szóba. Télleg olyan gazdaságosan lehet fűteni klímával átmeneti időszakban? A fent belinkelt Fujitsunak D/D az energiaosztálya hűtés/fűtés üzemmódban, a Mideájét nem tudom. Kicsit utánaolvasgattam tegnap, de nem derült ki számomra, hogy hogyan működik egy klíma fűtés üzemmódban. Ugyanúgy, mint hűtésben, csak 'visszafele' csinálja? Esetleg tud-e valaki egy kb 30nm-es lakásba (belmagasság kb 3.5m) egy jó ablakklímát ajánlani? Tipus, hol lehet beszerezni stb. Neten nagyon sok oldalon nézelődtem, a Fujitsu mindenhol 126000, a Midea változó, és ezen két márkán kívűl sehol nem találtam mást. Magyarországon nem forgalmaznak más márkájú ablakklímát, csak Fujitsut és Mideat? Előre is köszi! Levi
Szia kaqkk!
Köszi szépen ez hasznos tanács. A csövet átnézem és visszahívom a szerelőt! THX+üdv: Siemed
Szia Haszuboy!
Nekem a munkahelyemen Midea van már 5 éve, alattunk kazánház van ezért 5 éve megy 24-orában 5db Midea van felszerelve minden irodában és 5 éve hibátlan a működése, csak évente 1x tisztítani kell. Üdv Siemed
Szia !
Bocs hogy csak most írok, szabin voltam. 5 eres a kültéri sorkapcsa. Fázis, Nulla, Ventillátor, Kompresszor, Föld.
Szia Kagkk!
Megnéztem a csövet és nincs törés. valami ötlet? Köszi+Üdv: siemed |
Bejelentkezés
Hirdetés |