Fórum témák
» Több friss téma |
Ja azt próbálok most vadászni Ram-ot.
Mert általában csak akkor jár hozzájuk több a kötelező minimumnál, ha
1) megveszed külön 2) nem kell külön megvenni, de időben be kell regisztrálni az eszközt
Én csak annyit tudtam róla hogy fiatal a gép, nekem adták kezdjek vele valamit. Most rendeltem egy ugyan olyan Ram-ot ami benne van ,2-3 nap múlva meglesz utána tudok többet írni hogy mit fog produkálni.
UI: a C-foglalat az mire jó? tudom a telomon az van azon töltöm, de Laptopon? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
Létezik olyan csatlakozó hogy SATA HDD-t tudnék rákötni ez a M2 SSD helyett? Olyan foglalatot találtam hogy M.2 SSD TO 2.5 SATA ADAPTER de az pont a fordítotja.
Itt a csávó kiszedi az akkut de nem látok olyan csatlakozási lehetőséget ahova esetleg Sata HDD-t vagy Sata SSD-t lehetne kötni. Bővebben: Link
USB-C a dokkoló portja, legalábbis a DELL-eken
Abban kérnék segítséget hogy ennek a kábelnek mi a neve: A fickó 5,14-ik percnél szedi ki a HDD-t az enyémbe is ott a helye. Bővebben: Link
Köszönöm! Nem az. Közben találtam külföldi oldalon, Bővebben: Link próbálok itthonit keresni egyenlőre egyet találtam 14. ezerért
Nehéz helyzet. Nekem is HP-m van és hasonló gonddal. Megoldottam. Ugyan ezt tudja, csak 3-4 cm fóliakábellel. Kaptam hozzá 3-4E között. Már nem tom hol. (Kína) Szerintem érdemes eredetit venni, mert akkor lehet reklamálni ha mégsem.
Az enyém pici occo, de nem is felhőtlen a boldogság.
Utaltál már többször is M.2 csatolójú HDD-re, viszont az első képeiden, és a videón is SATA HDD van, illetve ugyanilyenre is cseréli a videóban.
Az a kábel is gyakorlatilag "csak egy SATA átalakító", ami valószínüleg kizárólag ehhez a sorozatú notihoz jó.
Utalt rá, de egyik képen sincs csatlakozó a közelében!
Amit linkeltem egy ilyesmi kell majd fajta link volt, nem termékspecifikusan kerestem rá A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
Nézd meg jobban! A legelső képen is már ott az M2-es SSD középen a ventillátor és a memória között. 128GB Sandisk 2019-ből.
Igazad van, én csak a szokásos HDD fiókot néztem, illetve a videón a cserét.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
A 36. oldalon van hozzá a gyári part number:
Hard drive cable: L23187-001 Hard drive bracket: L24490-001
Köszönöm! Le töltöm, jó lesz lehet hogy még fog kelleni. !
Inkább ne kelljen máskor, az a jobbik eset!
Sziasztok!
Na megjött az új Ram. Ezzel is ugyan azt produkálja,mindkét foglalatba próbáltam-SSD most nincs benne. Csináltam megint Boot Linuxot,Boot Hirens et is, mindkettőnél újraindul állandóan.Most csináltam egy Memtest boot-ot azt elindította,az most megy igaz az új Ram van bent,mindjárt ki is cserélem berakom a régit.Ezek szerint Ram,SSD kizárva.Ha a Proci rossz lenne ,menne a Memtest? vagyis tudom hogy az Ram-ra való de futna rajta?
Még mindig megtréfálhat ám, ha nem belevaló a memória. A belevalót úgy értsd, hogy nem gyártói ajánlás szerinti. Nekem lanovo gépnél volt, hogy a belerakott memóriával minden szuper, csak a kép csíkozódik - alaplapi kártya kikapcs, dedikált használ és nincs gond. Ha pont olyan gyártótól vettem volna a memóriát, ami a kompatibilitási listán van, akkor nincs ilyen gond.
A memóriavezérlő a prociban van, lehet hibás. Lehet, hogy van mikrokód frissítés hozzá, ami ezt megoldja.
Pontosan ugyan olyat vettem mint ami gyárilag benne volt.
Órákra a BIOS / UEFI-ben hagyva is újraindul magától? Ha igen, akkor biztos, hogy hardveres eredetű a hiba. Véletlenül sem melegszik túl?
Ki kellene próbálni egy másik akkuval is, mert lehet, hogy az egyik cella gyengélkedik és izmosabb terhelésre beesik a feszültsége, amitől megbicsaklik a tápellátása.
Elméletileg szerintem ha rajta van a töltő is, akkor nem lenne szabad az akksi esetleges beesésének befolyásolnia a gépet...
Elvileg valóban nem szabadna (az "elvileg"-en van a hangsúly).
Elég sokat kínoztam csak aksiról is, nem tudom mennyire merülhetett le az akku mert nem mutatta, de sokáig bírta. (csak akkuról próbálva, jelenség ugyan az volt) azt viszont még nem próbáltam hogy akku ki és csak adapterről. Próbáltam már több pendrivot, több linuxot , be bootol és itt tökmindegy melyikre megyek rá mikor töltené be újraindul ahogy már korábban is írtam. Ez még bejön ami a képen van és innentől halottnak a csók.
Ha az SSD-t kiveszed, akkor sem indul el a live?Lehet itt már valami elektromos passzív alkatrésszel is gond de ha a proci nem hevül kéz meleg fölé eléggé macerás lesz teszter kártya nélkül megállapítani hol bukik meg a dolog.
Igen úgy is próbáltam kivett SSD-vel a helyzet ugyan az. Melegszik a proci, hogy hány fokos nem tudom de meleg. (esetleg megmérhetem ha van jelentősége).
Már hirtelen nem emlékszem, de ha integrált volna az hibakeresésben okozhat bajt, de mivel a laptopok átlagosan zártnak mondható rendszerek, a melegedő proci vele járó jutalék.Amennyiben kivehető volna tippelnék arra hogy valaki már kiszerelte és nem bánt vele túl jól, integrált esetében ez persze nem játszik.Esetleg a bios elem nincs véletlenül lemerülve?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |