Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3270 / 3601
(#) mek-elek hozzászólása Ápr 30, 2021 /

Uraim, segítséget kérek!
A fúrógépes rovatban nem láttam témát ügyemben.
A problémás fúrógépem extol prémium 8890048.
Két problémámból az egyik, hogy elvesztettem szervizelés közben egy átmérő 7/14x0,6 acél hézagoló alátétet. A másik a robbantott rajzán nincs megadva a tokmánytengely elején a homlokcsapágy, és a mögötte lévő fogaskerék (ami az ütve fúrás megoldásának egyik fele, és egyben a tokmánytengely rögzítésének (kicsúszás ellen) távolsága egymáshoz képest a saját lépcsős tengelyrészeken.
A tokmánytengely azonosítására használt 52 jel a csapágy helye, és tőle jobbra az említett fogaskerék pozíciója lenne. Azonban ezek hosszabbak mint az említett elemek szélessége. Sajnos szerelési rajz a szervizben sincs, mert csak komplett egységeket cserélnek meghibásodás esetén.
Tudom kicsi az esélyem a dologban, de e fórumon történtek már csodák.
(#) Kovidivi válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

Hello.
Nem tudom, mi a kérdés, de ha van egy ilyen rajzod, mint amit felraktál, és ez helyes is (mármint a te tengelyed ábrázolja), akkor arányosítással minden méretet ki tudsz a rajzról venni. A pdf pedig jó, mert vektoros, tehát elég pontosan tudsz mérni. Ha kinyomtatod A3 méretben a szükséges részt úgy, hogy egy ismert méret is látszódik, vonalzóval és számológéppel is kiszámolhatod a hiányzó méretet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2021
(#) szucsistvan123 hozzászólása Ápr 30, 2021 /

Üdv!

Keresek valakit, akinek olyan MacBook ja van, amihez ILYEN töltő kell. Lenne pár kérdésem.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

Nem vektoros, pixeles rajz (nem is túl jó minőségű) van a pdf-be ágyazva.
(#) mek-elek válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

Megpróbálok érthetőbb lenni, bár ez nem könnyű.
A tokmánytengelyt fúráskor befelé a csapágy tartja, ami külső felületén kemény illesztésű. A csapágy belsejében a tokmánytengely mozgatható, azaz nem szorul. Ki tud csúszni lefelé tartva. Ezt az említett fogaskerék tartja meg, ami szintén keményen rakható fel. Az első probléma ezzel, az hogyha a fogaskereket ütközésig nyomnám fel, azaz a vállig, beleértve a beszúrást is, a csapágyban a tengely kb 4mm-t tud előre hátra csúszkálni a maga felületén. Vagyis, ha befognék egy közepes fúrót, az a súlyánál fogva (az állványon), lefelé kilógna, és amikor fúrni kezdenék fölnyomódna, és kérdéses közben a fogaskerék áttétel kerekei hogy fednék egymást.

Ébredés
Lehet, hogy a 70 évem, de leesett a tantusz.
A 4mm az ütve fúrás prellezési távolsága lenne. Ami megzavart, mert nem gondoltam volna, ha beteszek egy pántfúrót, annak nyomatékát a 48-as pozíciójú váltó "kar" tartja, ami egy félbe csapott tengelyke, ami a tokmány tengelyt tartja ilyenkor. Feltűnő kopást nem láttam rajta tisztításkor, mikor kiszereltem, de hát akárhogy nézem, ez van.

Így maradt volna a hézagoló alátét, ha lenne ötleted, hogy hol lehetne kapni ebben a méretben?

Köszi a segítési szándékodat!
(#) granpa válasza mek-elek hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

Szerintem nem kell annyira "acél" oda. Vasbádog konzervdobozból (~0.6 mm falú) kivágod ollóval, két alátét között kiütöd egy 7 mm-es lyukasztóval (vasrúd, egyenesre csiszolt véggel).
(#) antiktelefon válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

Írd inkább... Onewire amúgy a kulcs.
(#) granpa hozzászólása Máj 1, 2021 /

Kedves Kollégák!
Valaki pár napja betett az egyik témába egy Tungsram katalógust (csövek, tranzisztorok). Lementettem, de eltűnt! Reggel óta nem találom, melyik témában van.
Ha valaki meglelné, megírná; nagyon köszönöm.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Nem ez az véletlenül?
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Lehet, hogy ez az, de hol található?

Elvileg jónak kell lennie. Nálam a számítógépen. Felraktam a data.hu-ra de még most ellenőrzik.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2021

Hol volt itt a HE fórumon? Melyik témában? Még ellenőrzik.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2021

Csak tipp de szerintem a szkópos témában.

Egyikben sincs, újra megnéztem.

Mindegy most már letöltheted.
(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Máj 1, 2021 / 1

Letöltöttem. Ha ennél régebbi Tungsram csövekre vagy kíváncsi, van egy cca. '60 -as katalógusom is.
Üdv:GK
(#) szikorapéter válasza gkari hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Szia, ha esetleg én is elkérhetnék ilyesmi katalógust ami minnél öregebb csövekhez jó, azt megköszönném.
(#) gkari válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

OK! megy.
(#) szikorapéter válasza gkari hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Köszönöm.
(#) jani1987 válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Én is jelentkezem.
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Letöltöttem. Letölthető a régebbi katalógus is?

(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Máj 2, 2021 /

Email címet kérek.
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Máj 2, 2021 /

Nézd meg az üzenetekben. 2× megvan.
(#) FAZ1 válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Otthon, egy általános hétköznapi háztartásban nemigen van senkinek sem lézere.
(#) FAZ1 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Én számítógépes LCD kijelzője elé tenném - mintegy védelem gyanánt.
Az eredetije üvegből volt de sajnos eltörött.
Viszont már sehol sem lehet kapni, még csak a bontóban sem (mivel ez egy Apple A1225 monitorral egybeépített gép)
(#) TAttila77 válasza FAZ1 hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Még nem átlagos háztartásban sincs.
(#) mek-elek hozzászólása Máj 3, 2021 / 1

Nagy merészen vettem egy QS11160 csapágykihúzót 12-38 belső átmérőhöz, kiszállítással. Ma kaptam meg, és boldogan használatba vettem volna amikor is, azt tapasztaltam, hogy nem megy bele a 15 átmérőjű homlokcsapágyba. Felhívtam a boltot, azt mondták küldenek futárt, és vissza utalják a vételárat. Felvetődött bennem, hogy így mikor sikerül kioperálnom az említett jószágot...
Gondoltam egyet, és vizsgálatba vettem a kapott kihúzót, képek 1-4-ig. Jeleztem a boltnak, hogy amit árulnak az úgy ahogy van használhatatlan, vagyis selejtes termék az alsó mérettartományt illetően.
Mivel ahogy volt szétszedhetetlen műhelyháttér nélkül, ezért a maga ágas-bogas mivoltában köszörültem meg a közelünkbe lévő gépkölcsönző köszörűjén. Apait anyait összeszedve a baleset elkerülése miatt. Amint belefért a 15 mm-es belső átmérőbe, máris menekültem a köszörűtől, mivel még meg volt minden ujjam.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
(#) mek-elek hozzászólása Máj 3, 2021 /

Kedves Granpa,
az ajánlatod nem megnyugtató.
Nem volt a kezedbe e műremek, így nem tapasztalhattad meg a specialitásait.
Az adott tűcsapágy a gép orrában tartja a fogaskeréktengelyt. De igen sajátosan. A tengelyvég belelóg a tűcsapágyba, és alátét nélkül a ferde fogak verik a tűcsapágy állórészét, így ha oda gyenge lemez kerülne, előbb lehet, hogy tölcsért csinálna belőle, de hogy utána mi lenne?

A nagyobbik lyuk, a tokmánytengelyé. Attól nyolc óra irányban a tűcsapágy.
(#) granpa válasza mek-elek hozzászólására (») Máj 3, 2021 /

Szerencsére nem volt még kezemben ilyen műremek.
Ha ekkora az igénybevétel, akkor nagyon komoly lemezből lehetett a bejlag.
Nem lehetne egy csapágygolyót alátenni a tengelyvégnek? Axiális igénybevétel is van, vagy csak le-fel lötyögés? Nem csak zsírszórásra van az a "bejlag"?
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
Következő: »»   3270 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem