Fórum témák
» Több friss téma |
Adatlap szerint:
Idézet: „For sleep mode, connect GPIO16 and EXT_RSTB.” Valamint "hátulról" megtámadni a beépitett tápot nem biztos hogy szerencsés. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2021
Tudtommal ez az összekötés arra szolgál, hogy reszettel újra tudjon indulni a csip, ha letelt az időzítés.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2021
Így néz ki az enyém, ez a 12-E típus ha jól tudom.
Ez az összeköttetés megvan, de igazából erre már csak a felébresztéshez van szükség.
A deep sleep szoftveres parancsra aktivizálódik és a beállított idő leteltével a belső időzítő a GPIO16-on keresztül ad egy reset impulzust, ezzel ébred fel. Szóval le tudom tenni deep sleep-be és fel is ébred, de nagyon sok áramot vesz fel, ez a gondom.
Ez egy teljes, felturbózott fejlesztőpanel. Van rajta USB-soros átalakító, és -ha jól tippelek egy AMS1117- feszültségszabályzó. Ezek a sallangok simán összehozhatják azt az áramot, amit sokallsz.
Az ESP-12E modul az a pici, ráforrasztott öcsipanel. Lehet külön kapni adaptermodult, amivel az ESP-12E közvetlenül dugaszos próbapanelbe dugható (ezzel vigyázni kell, mert nem 1117, hanem HT7833 LDO kell rá, ami külön tétel), felesleges kiegészítők nélkül.
Ugye ezért jó a fénykép, mert lehett volna a leirás alapján ez is.
![]()
Ilyesmire gondolok.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2021
Köszönöm a részletes információt!
Közben találtam egy leírást, hogy lehet megkókányolni a fejlesztőpanelt, de nem nagyon tetszik ez a megoldás: Bővebben: Link Inkább az "öcsipanel" megoldást választanám. Hozzá való adaptermodul van itt a hestore-ban is olcsón. LDO-re nincs szüksélgem, az van külön már 3,3 V kimenettel. Így nem lesz egyszerű a letöltögetés, de majd megoldom. Van otthon ilyen CH340G alapú USB-soros adapterem: Bővebben: Link Ez szerinted jó lesz az alapmodell programozásához?
Gyakorlati tapasztalatom nincs ezzel a modullal, ha a táp külön megy az ESP-re, akkor mennie kell.
RX TX van 5V a jelszint, ha a programozó program felismeri akkor biztosan jó.
Nézzétek mit találtam: Bővebben: Link
Ha minden igaz, akkor ebbe csak bele kell pattintani a fapados modult és kész. Lehet programozgatni USB-n keresztül. Azt hiszem ez lesz a legjobb megoldás.
A csatlakozás miatt igen érdekes.
De nem egyszerűbb egy közvetlen USB/UART konverter?
> A csatlakozás miatt igen érdekes.
A leírások alapján ezek rugós tüskék, csak bele kell pattintani a fapados modult. > De nem egyszerűbb egy közvetlen USB/UART konverter? Nem. Ha a teljes fejlesztőpanel mostani kényelmét szeretném, akkor egy kisebb áramkört kellene összehuzalozni próbapanelon. Lásd a csatolt kapcsolást. Vagy másik megoldásként lehetne egyszerűbb is az áramkör, tranzisztorok nélkül, de akkor kézzel kellene üzemmódot kapcsolgatni (programozás/futtatás). Ez a programozó viszont a mostani kényelmet adná és csak egyszer kell megvenni. Már meg is rendeltem.
Elsőre én is néztem, hogyan is fog ez érintkezni meg ottmaradni... Az eladónak nem sikerült olyan képet felrakni, ahol ez látszik, aztán már úgy nagyjából megértettem, de a vásárlói fotók között már látható a valóságban is.
![]() Alul a hurkok, meg a külső monitorozáshoz, a kis csipeszek abba kapaszkodhatnak.
Én azért egy ruhacsipeszben, vagy befőtttesgumiban jobban bízok.
![]()
Sziasztok !Tudna nekem segíteni valaki a következő problémám megoldásában. Sajnos nem értek a programozáshoz , de már több alkalommal sikeresen flasheltem arduinóra GRBL-t és 3D nyomtatóra Marlint is . Szeretnék a GRBL vezérlésű CNC-mre USB kábel helyett ESP01 modul segítségével wifi komunikációt megvalósítani. A neten sok angol nyelvű leirás van erről ,de mivel nem beszélem az angolt ezért elég nehézkes használható információt szerezni. Tudna valaki segíteni ennek a kivitelezésében?. Próbálkoztam Arduino websocket és telnet firmverekkel és addig jutottam el hogy a wifi ugyan látja az ESP01 modult de csatlakozni sajnos nem tudok hozzá. Akár angol weboldalakat is linkelhettek amit a google fordítóval használnák. De laikusként kicsit szájbarágós" magyarázatok lennének az igaziak főleg magyarul.
Mivel nem igazán jelentkezett senki aki segíteni tudott , vagy akart volna, ezért kénytelen voltam megoldani a problémát egyedül. A megoldás a weboldalamon le van dokumentálva azok részére akit érdekel. A leírás nem programozóknak vagy profiknak szól. http://hobbycncalapok.hupont.hu/2/leloltes
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2021
Én úgy látom jól titkolod
![]()
Megadta a linket, alul vannak a letöltések és ott a legalsó bejegyzés jelenleg (gondolom, mert utolsó időrendileg) a "WIFI KAPCSOLAT LÉTREHOZÁSA EGY ESP01 MODUL SEGÍTSÉGÉVEL , A GRBL ALAPÚ, USB KAPCSOLATOT HASZNÁLÓ CNC GÉPHEZ". Egy igen részletes XLSX (mondjuk ez kicsit fura, de igazából mindegy) fájl található a link alatt. Szóval nem titkolja egyáltalán, inkább nyomj egy lájkot a hozzászólásra, ahol megosztotta ezt.
A "hozzászólás módosítva" részben találod a megoldást az ellentmondásra...
Ja, vagy úgy...pipi túl gyors volt. Vagy éppen ő érte el a kívánt eredményt.
![]()
A hozzászólást valóban utólag módosítottam, de aki a nevemre kattint megtalálhatja amúgy is a weboldalamat.
Ez vajon mit jelenthet?:
Idézet: „LELÖLTÉS” ![]()
Azt hiszem nem olvastad vègig az első oldalam aminek az aljàn vastagon kiemelve van egy megjegyzès ami az ilyen hozzászòlàsokra vonatkozik
Könnyebb lett volna kijavítani a főoldalon szemet szúró el gépelést!
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2021
Sziasztok!
Van egy ESP8266-01 modul, amit szeretnék használni. Van viszont egy olyan problémám, hogy a modul állandóan újraindul. Jelenleg semmi nincsen a modulra kötve, csak önmaga van. RX és TX nincs csatlakoztatva, RST és CHIP_EN láb 3.3V-ra kötve. Ha "ránézek" a kimenetére USB UART adapterrel, akkor látszik, hogy wdt resettel száll el mindig, és tapasztalható is, hogy egy idő után (ez random időközt jelent) nem válaszol a parancsokra, kifagy. 99 százalék, hogy tápegység baja van, mert ha ugyanezt a modult átteszem egy másik - egyébként akkuról működő - kapcsolásba, akkor minden ok. Illetve ha abból az akkus eszközből rakom át ide a modult, akkor meg az a modul lesz hirtelen "hibás". Jelenleg egy dugasztápot használok, ami egy LD33V-t hajt meg. A bemeneti oldalon 10µF és a kimeneti oldalon is 10 µF elektrolit kondenzátor található. Azonban ez a kapcsolás ezek szerint nem megfelelő neki, ezért szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy mit ajánlotok, milyen táppal működik megbízhatóan a modul? Előre is köszönöm a válaszokat!
A táplábakhoz közel egy legalább 330 µF elkó segíthet. Lehet akár 1000 µF is. A dugasztáp mekkora feszültéget ad 300 mA terheléskor?
Bekötöttem a táplábhoz nagyon közel egy 1000 µF elkót, de sajnos a helyzet változatlan. (Talán kicsit később indul újra, de ez nem tudom mennyire mérvadó... Lehet csak véletlen...)
A dugasztáp 11.75 és 11.8 V között ingadozik (szkópom nincs, de multiméteren is látszik) ezen a terhelésen. A névleges 12V, 1A, de állítható, szóval lehet válogatni 3, 4.5, 5, 7.5, 9 és 12V között. Állítsam át esetleg?
Az a 3.3V-os stabkocka mit bír áramügyileg? Mint nedudgi írta, az esp 3-400mA áramot i szipkázik impulzusszerűen. Az esp táp helyén terheld meg kb 10 ohm ellenállással, mennyire csuklik be a 3.3V
|
Bejelentkezés
Hirdetés |