Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Gondolom ez az lehet : Bővebben: Link
Igen az de az amit leltem az furat szerelt de jó let helyette.
Sziasztok! Az AKAI GX 230D magnó felvétel kapcsolójában van egy tranzisztor 2SC 945 (Q)(R). Nem lehet felvételt kapcsolni, a tranzisztor mindhárom lábán ugyanannyi a feszültség. Szerintem ki kéne cserélni, de sehol sem találok ugyanilyen típust. Van ennek valami cseredarabja? A készülék tele van 2SC954-el, de egyik sem (Q)(R).
Szia!
Mielőtt mindenáron cserélni szeretnéd, kiforrasztva ellenőrizni kéne. Az adatlap szerint az R a hfe értéket adja meg, ami 90-180 közötti lehet. Akár egy BC182B is jó helyette, a lábkiosztás figyelembevételével.
2SC945Y (hfe 120-240) van egy marékkal, ha a közelben laksz, adok ajándékba.
Ha megnézed az adatlapját, a (Q) hFE = 135 - 270, az (R) hFE = 90 - 180 értéket jelöli.
Tehát gyakorlatilag bármelyik kisteljesítményű, legalább 50 V UCE feszültségű BC tranzisztor jó, aminek nem túl nagy a bétája. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2021
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy a BD244 tranyót milyen SMD tudja helyettesíteni ami itthon is beszerezhető? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
Hogyan oldanád meg az SMD helyettesítő hűtését? Felforrasztanád egy hűtőfelületre?
Sziasztok.
Nemtudom tudtok e segíteni bc546b helyetesíthető valamivel
Miért kell egy tranzisztort helyettesíteni ha kapható?
BC546B
Miért kell helyettesíteni? Kapható, kb 25 Ft -os áron.
Elég általános használatú tranzisztor, Bármelyik kisfrekvenciás PNP tranzisztorral helyettesíthető, amelyiknek 65 V feletti a kollektor emitter feszültsége. Egyébként, ha mindenáron helyettesíteni akarod: Bővebben: Link
Ezt kitől hallottad? Vannak vas tokozású tranzisztorok.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2021
Ismerösöktől, Vettem ebay 2 eladótól 2sc5200 egyiket vonza mágnes másikat nem. ilyenkor mi van ?
Drága a réz, ezért alkalmaznak rezezett vas anyagokat nem csak tranzisztoroknál hanem kábeleknél is. Például UTP kábel rezezett alumíniumból is készül.
Semmi gond nyugodtan használd. A teljesítmény tranzisztorok többsége vas tokozású, csak még nem vetted észre.
Üdv!
Kellene egy kis segítség.. Yamaha erősítőm egyik csatornáján letérdelt ez a "drágaság" C2705 tranzisztor,természetesen sehol sincs raktáron (hozom a formám...) Nem tudom milyen értékek fontosak nekem,hogy tudjam helyettesíteni,már vagy 10 oldalt átnyálaztam,de egyre nagyobb a káosz bementem a helyi alkatrészeshez BF422 -őt mondott azt hiszem,persze az se volt neki...
Szia! Esetleg nem 2SC2705-ről van szó? Adatlap.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |