Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Win7 Ultimate -rendszer hogyan tudom beallitani,hogy ne a hdmi csatlakozon szoljon a hang? Azzal van osszekotve egy TV-vel. A hangkartya kimenetet szeretnem hasznalni.
Hangszóró ikonra kattintva megjelennek a hangkimenetek válassz kedvedre valót!
Probaltam viszont csak a hdmi audio jelenik meg.
Be van dugva bárminemű jack dugó az alaplapi hangkártyába?
és hátra kell dugni, az előlapon lévő csatik nem mindig működnek, hiába van az alaplapra a kábele feldugva...
Eszközkezelőben látszik az a hangkártya normálisan? A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2021
Ha nincs külön kapcsoló rá a BIOS-ban, akkor a CSM-et állítja.
Én még mindig HW hibára tippelek egyébként, mert jó kártyával bebootol az oprendszer, csak utána az eszközkezelőben látod, hogy mondjuk 43-as hibakód. Vagy még egy dolog lehet, hogy nem lett telepítve az nVidia Optimus, ami a két kártya közti átkapcsolást biztosítja.
Ha jól emlékszem, a CPU mikrokódban van van valami turpisság elrejtve (régebben olvastam, sajnos már nem emlékszem, hogy hol).
Holnap reggel kiprobalom,jelenleg nincs csatlakoztatva a hangkartyara semmi.
Amíg nincs csatlakoztatva eszköz nem is fogja felkínálni mint lehetőséget, ha telepítve van szépen minden driver akkor már csatlakoztatás után lehet választani.
Ez szerintem mindenkinél így működik. Megoldás: más fajta csatlakozás a pc és a tv közt, vagy a tv fejhallgató kimenetét tudod használni.
Jelenleg onnan szol de a minoseg eleg gyatra…
Nem tudtam,koszonom a segitseget,majd jelentkezem.
Ha nem szeretnél vele vacakolni, akkor:
"tálcai hangszóró ikon → jobb klikk → Lejátszóeszközök" itt szerepelnie kellene minden hangeszköznek, még annak is, amihez semmi sincsen csatlakoztatva. A "HDMI hangeszköz" (általában valami ilyesmi vagy hasonló) letiltása megakadályozza, hogy a Windows bármiféle hangot küldhessen HDMI kábelen, így kénytelen lesz a hangkártyádat használni.
Ez totálisan felesleges mihaszna lépés, miután akár szoftverekben külön is válogathat mi honnan szólaljon meg, teszem azt filmekhez házi mozi rendszer, csevegőszoftverhez headset, nincs értelme letiltani semmit!
Üdv!
Akadt a kezem közé egy hibás alaplap H61m-p20(g3). Kérdésem a következő, bekapcsolásnál sem alaplapi sem vga kártyás kimenetnél nincs kép bios post sem. Bios reset után ha kiveszem a ramokat rendesen panaszkodik csipogva hogy rakjak bele, de nem csipog mást, ellenben ha van benne, akkor vga hibát csipog egyszer, utána többet nem panaszkodik ugyan de a kép nem jön elő. Kicsit az előéletről, elhozták a gépet hogy nagyon lassú, elhittem nekik mert nem indult be, tápban egy kondenzátor hibája miatt volt ez, kicseréltem a tápot a sajátomra azzal elindult egyszer majd a windows már be volt töltve, mikor kikapcsolt azóta nem ad képet a lap sehonnan. A kérdésem az, hogy vajon mekkora lehet az az összeg amit ennek a javításáért elkérhetnének reális áron, mert ha ez meghaladná a hasonló alaplap (használt persze) árát akkor vagy kidobom vagy vigye aki kéri. Előre is köszönöm a válaszokat és bocsánat kicsit hosszú lett!
Tehát teljesen döglött..
Én adnék neki egy BIOS / UEFI frissítést külső íróval, aztán ha nem változik a hiba, akkor valószínűleg a SuperIO vezérlő (F71868AD) köszönt el (E-Bay-ről beszerezhető, a konkrét típustól függően valószínűleg fel kell programozni).
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2021
Egy-, vagy kétoldalas RAM-ok vannak benne? Mert ezek csak egyoldalassal működnek, ha jól emlékszem.
Van-e az alaplapodban videokártya, vagy csak az alaplapi integrált videokártyával próbálod indítani? Az, hogy VGA hibát csipog, utána kép nem jön elő, akkor sanszos, hogy megdöglött a VGA az alaplapon. Esetleg próbálatsz beletenni egy videokártyát, és ha azzal elindul, akkor az alaplapit letiltani, talán így valameddig még használható lehet...
Természetesen a bele való kompatibilis lista alapján teszteltem a ramokkal, táp csere után ment is kis ideig
Nos a vezérlő csere nálam kivitelezhetetlen nincs hozzá semmi eszközöm, sajnos bezárt a volt munkahelyem.Programozót még talán tudok szerezni de erre sem vennék mérget egy talánért nem ruháznék bele nagyon. Hogy mindenkinek válaszoljak a teljesen döglött lap nem így viselkedik, és nem vagyok harmatos amatőr sem alapi vga csati után pci-e vga-t is kapott természetesen, ám bár illene már megtanulni, hogy ezekben a lapokban már a processzorban található a "gpu" ami az alaplapi vga-t képviseli!
Szia.
Mukodik.Koszonom szepen a segitseget.[quote][/quote]
Mukodik…koszi a segitseget!
Nem találtam olyan oldalt, ahol feltehetném a kérdésemet.
C# nyelvben próbálkozok. Van egy fehér "panel1" ahová bal egérgombbal apró (állítható méretű) vonalkákkal szabadon tudok rajzolni. A probléma ott van, hogy a rajzot valahogyan ki is kellene tudni törölni a "panel1"-ből, de jelenleg csak jobb egérgombbal fehérrel tudom "hibajavító festék" módjára láthatatlanná tenni úgy, hogy rárajzolok egy másik fix paraméterű "tollal". Tulajdonképpen az kellene, hogy a jobb egérgomb ne rajzoljon, hanem töröljön. Próbáltam már ezt is, de nem sikerült működést megakadályozó error nékül belekombinálnom a programomba... Van-e valami megoldás arra, hogy a kurzornál jobb klikk hatására törlődjön a rajz, amolyan Paint "radír eszköz" szerűen? Persze az is jó lenne, ha jobb egérgombbal a kurzornál lévő vonalkákat törölné. Minden segítséget szívesen fogadok.
Akkor marad a fehérrel rárajzolás. Legalább a törlés látszatát kelti.
Isten hozott a programozás világában is! Itt még több fejtörést okozó problémád lesz.
Azt leszámítva, hogy ennek már tényleg a prog.hu-n lenne a helye, forrás nélkül senki sem fogja megmondani neked, hogy mit és hogyan kell módosítanod.
Normális-e az, hogy egy 16GB microSD kártya 14,5GB-nak mutatja magát még partícionáló szoftver számára is?
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2021
Igen sajnos igen. a gb 1024 de a gyártók már csak 1000 számolnak. 120gb ból csak 111gb van az ssd-n.
Bármilyen wincsit is megnézel, hasonlót tapasztalsz
|
Bejelentkezés
Hirdetés |