Fórum témák
» Több friss téma |
...Amúgy le tudod vákumolni? Réz csövet meg tudod peremezni?.... pontosan mire irányúl a kérdés? Ezek nélkül nyílván nem szerelhető fel.. A nyomás proba már érdekesebb.. levegővel tuodm csak nyomásprobázni. és max 30 bárral. ennyit bír az óra.
A 407C -s rendszert ne is piszkáld nagyobb nyomással.
A levegővel csak akkor nyomáspróbázd, ha tudod szárítani az erre használt levegőt…
Köszi, de mst nem kimondottan a hollandik meghuzására gondoltam , hanem a sarokszelepeket milyen erósen lehet elzáráskor meghúzni.?. mert le volt tárolva a gép felszerelés elött.
Szia...szárítani az erre használt levegőt….. hogy oldható meg esgyszerűen ?
A legegyszerűbb valami abszorber anyag lenne, mint amit az ipari munkaállomások mellé szoktak telepíteni.
Gyanús, hogy házi körülmények közt felejtős. Az olaj és vízleválasztóknak nem elég jó a hatékonysága. A sarokszelepeket meg lehet húzni rendesen, de akkor is ereszteni fog. Nemrég szedtünk le néhány gépet. Mindet ledugóztuk rendes hollandival meg gyári rézsapkával, az a tuti. Ki tudja mikor lesz újra felszerelve...
Na összeraktam a gépet nagyobb kültérivel.Működni működik Viszont ahol a beérkező 6-os cső kettéválik a beltériben ott kicsit jegesedik. Már 5 perc alatt, nem tudom ez mennyire normális. az also 2-3 vízszintes csík (párologtató) nem igazán hideg. Ezt sem tudom jól van e így? A kültéri elég hangosnak tűnik nekem a kisebb gépekhez viszonyítva, beltér 28C fokos kifújt levegő kb 15C fokos. (közvetlen a mókuskeréknéll mérve) A beltéri burkolat még nincs visszatéve, lehet ez is befolyásoló tényező ? Nekem úgy tünik a mokus kerék egy sebességen forog, mitöl függ a sebessége? hiába álítom a távirányitóval. A kültéri 6-os holnadere kicsit jégpárás.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2021
Lehet buta kérdés. klíma által lehűtött levegő száraznak számít ? mert akkor azt lehet közvetlen belenyomni nyomás probához ? (mobil klíma ) végülis csak kb 2-3 percig kell nyomini még a 30bárhoz is.
Tényleg buta kérdés , vákuumold le és hagyd rajta a csaptelepet-nyomásmérőt ha másnapra nem megy fel a nyomás akkor megtöltheted .
A levegő nem száraz. Használj száraz Nitrogént. Aztán is kell vákumolni.
Több, mint valószínű, hogy gázhiányos a rendszer. Azért rakd össze a beltéri burkolatát és úgy is próbáld ki, de nem sok reményt fűzök hozzá…
A kapillárcsöves adagolásnál előfordul, hogy egy rég be nem indított gépnél akár 10-15 percig sem áll be az egyensúly. Ha ettől többet ment, akkor szükséged lesz egy klímásra. Szerk.: a beltéri ventillátor sebességét vagy relék vagy triak szabályozza. Megnézheted, hogy a panelon található általában 1µF-os üzemi kondija jó-e. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2021
Járj el kaqkk kolléga ajánlása szerint.
Sziasztok. Még mindig az icecool 18000 tip. Klímával szenvedek. Nem merem direktbe kötni a kültérit, valakinek belülvisszarughat?? Múltkor írtátok a kódokat, de samsungét, gondolom ehhez nem jó.. Hol lelem meg a hozzá tartozót?
Nézd meg a klímád típusszámát és próbáld meg a hozzá legjobban hasonlító típus kódját , mint a kolléga írta sok márkanév alatt forgalmazták ... De ez mint írtam nem kódfelejtés hanem segédfázis kondenzátor hiba , cseréld ki a kondikat a kültériben és lássuk mit művel ...
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2021
A segéd kondi arra kell vagy adott irányba el legyen lökve a motor ugye? Na de kifelé a relék nem engednek se a kompresszornak, se a fan nak fázist. Na ez mitől lehet!?
Amikor bekapcsold a kompresszort próbálja indítani az elektronika de mivel nem indul ezért tűl nagy az áramfelvétel ami azt okozza hogy hibára áll az elektronika ,és ezért nem tudsz áramot mérni kint ...
Mondjuk ez már valós ok, csak mikor bedugom a klímát már abba a minutumba villog az összes led. Ez a folyamat lezajlódna egy pillanat alatt??
Mostmár nem értelek ,
Idézet: Ez tipikus túláram tünet , viszont ha halgatsz rám pénteken már nem kéne itt írkálnunk hanem élveznéd a hűvös szoba örömeit ... „kinyilik a zsalu és megy a beltéri ventilátora, de csak 10mp ig. Utána leáll, de nem zár be a zsaluja...” A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2021
Megértettem. Még kondit éppen tudok bele ma szerezni, de sajna nemrég láttam hogy a kültériben vannak migránsok. Egy kB 4 tenyérnyi felületű darázsfészek, amihez irtót kellene szereznem..
.
Na erre jó a WD40. (Ha másra nem is.) Oly híg, hogy belefut a tracheákba, megfullad tőle a darázs. Utána brigéciolal, vízzel lemosható, persze áramtalanítás előtte!
Tehát ha jól értem az egynapos -1 bar- os vákuum ha nem "enged", az akkor felér mondjuk egy 30 bar-os proba nyomással ?
Köszi szépen, ha lenne száraz nitrogén akkor eleve nem is teszem fel a (levegős) kérdést. szép napot.
Ha jó a perem és rendesen meg van húzva a hollander akkor nem .
Sziasztok!
Láttam, hogy a témában sokszor felmerültek a Samsung klímák. Jelenleg egy AQV12UGAN/X típust vizsgálgatok. A beltéri szerint szerint kommunikációs hiba (2 led villog). A kültéri, ahogy megkapja a feszültséget a beltéritől, a 3 led folyamatosan világít, zúg, és kattan egyet. Ezután a beltéri elveszi a feszültséget, így a kültéri kikapcsol. Hibafeltárással kapcsolatban a következő lenne a kérdésem: Normális működés, hogy a beltéri bekapcsolás után megszakítja a feszültséget? Amennyiben nem, máris leszűkült a hibakeresés a beltéri panelre. Mi lenne a helyes működés? Folyamatosan kint kéne lenni a tápfeszültségnek a kültérinél is?
Nem tudom Samsungéknál hogy működik, de lehet normális. Nem tud kommunikálni és elveszi a tápot. Szerintem szkóppal nézz rá a kommunikációs vonalra, külön külön meg együtt is, hátha kiderül valami.
De vigyázz! A klímák többsége 50-100 V-on is kommunikálhat!
Sziasztok. ha jól tudom az R407C hűtőközeg helyettesítő HC134a h közeggel.
De szóljatok ha tévedek. Ha mégis jó split klímában, hogy kell ezt értelmezni ? A 370g palackhoz ez van írva.HC drop-in helyettesítő hűtőközeg R134a, R1234yf, R406, R409, R413-el üzemelő hűtő rendszerekhez. A palack tartalma ~1000g-os gyári töltet mennyiség megfelelő. A klíma gyári töltet R407C ből 680g akkor a 134a ból mennyi kell bele az eredeti helyett ? 370 g palackot lehet venni , gondolom akkor ebből kettőt kellene beletölteni? A segítséget előre is köszönöm.
Szevasz!
A helyettesítő felsorolásban nincs R407C. Ég és föld az R134a/HC134a és az R407C. Az összes helyettesítőnél felsorolt közeg az R134a-hoz hasonlatos nyomásban (és akkor nagyjából teljesítményben is) és messze van az R407C-től. Nem helyettesíthető vele. Üdv: StMiklos
Köszi a választ. akkor pontosan mivel helyettesíthető már ha van rá megoldás ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |