Fórum témák
» Több friss téma |
"Mi történne az lm1036-ossal ha a mély-magas poti 100k a balance 20k és a vol 47k? "
lehet h az a baj...
Szerintem is. Kipróbálom 47kilóssal. Csak már bezártak az üzletek. Lehet találok itthon is 4 db-ot. Majd beszámolok
Kipróbáltam 4 db 45K potméterrel. Az eredmény nem változott. Egy gyorsan összedobott erősítővel egy tápról próbáltam(12v). Úgy nagyon sistergett meg minden. Utána egy sima 9voltos elemről. Akkor nem volt semmi sistergés, tök csendben volt, a jelet közben kapta de egyáltalán nem hallatszott semmi
Szia !
A képen amit küldtél(megépített kapcsolás) 9db elko van, a gyári ajánláson meg csak 5db Az nem Gáz
Nem kaptam az üzletben jót. De szerintem nem számít.
A potméterek értékei nem kritikusak, mivel feszültségvezérelt előfokról van szó, mely referencia feszültség alapján dolgozik! Persze csak bizonyos határok között érvényes...
Biztos, hogy nem a potméterekkel van a gond mert próbáltam gyári értékekkel is. A táp vagy az icvel lehet a gond szerintem. Vagy még mindig van valami hiba a sok ellenörzés után. Nemörülnék ha az ic lenne a rossz mert erre is 2 hetet vártam.
Szia !
Persze nem számit, az elektronika az amit bármiből össze lehet rakni, ha nincs ez akkor az jó helyette. Talán ha készítesz valamit és azt szeretnéd hogy az működjön, nem ártana azt használni hozzá amit ajánlanak legalább egyszer Persze csak ha cél hogy működjön.:yes:
Itt van a "nyák-terv" ti talán észrevesztek vmi hibát rajta amit én nem.
Szia !
Botrányos ami képet küldtél Tegnap írtam hogy darabra sok elkót számoltam a megépített kapcsolásban, ma azt mondom hogy a 12-es és 14-es lábra nem elkót kell tenni hanem 220nF kondenzátort. És mindenhova kondenzátort kell tenni ahol olyan a jel és nem elkót
Hale!
Az baj ha mindenhova elkot teszek, mert csak azt kaptam Vagy lényegében mindegy? THX: ---ZoLee---
Miért az elko nem kondenzátor? Mostmár azt sem tudom, hogy mi van. Akkor milyen kondik kellenek? Mi a külombség a két fajta között? Úgy néz ki, hogy rosszul tudom, vagy rosszul tanultam meg. A kép miatt bocs.
Az előző hozzászólások elbizonytalanítottak, hogy a 12 meg 14-es lábra nem jo, de miért???
Nekem is fura, max akkor nem jo, ha fordítva teszde be , aztán lehet hogy hülyeséget írok
Ha az elkó ugyanolyan lenne mint a polyester vagy a kerámia kondenzátor akkor szerintetek miért gyártanak
több fajtát ?????????????? hangtechnikára általában polyester kondenzátort kell használni. szóval ahol csak két vonal van az nem polarizált kondenzátor, tehát ebben az esetben polyester ahol meg egy vonal van és egy téglaalap az elkó !
Jah küldjön már valaki egy képet 220nF -ops elkóról .
Mert szerintem elkót csak µF -tól gyártanak. 0,22µF meg szerintem 220nF
Szevasz!
0,22µF-osról nem tudok de 0,47µF-ról igen. De ha jól emlékszem akkor én már találkoztam 0,22µF-os elkóval..... Kínai autórádióban vagy valami ilyesmiben, még régebben.
Ha betorzít az előerősítő vonalkimenetről hajtva, az miért van? Fejhallgató-kimenetről meg nem....
Azért mert az előerősítőnek sok a Line 0.707V-ja ami 0dB-nek felel meg. Ezen a füles már igen csak hangosan szól.
Próba cseresznye....... De inkább fesz osztót kéne csinálni 2 ellenállatból.
elékötöttem egy 100K-s potit....most próbálgatom...
eSDi, köszi, csináltam feszosztót mindegyik csatorna elé 100K-s potikból, úgy néz ki sikerült, most már jól szól, már csak össze kell hangolnom őket....
Csak az a fura, hogy az NE5532 adatlapja szerint 2V lehet a bemenetén, most meg a 0.7V is sok volt nek...?
nem a ne5532 -nek volt sok hanem a tda-nak..
Hát az a Line nagyon Line, mert megmértem, egy elég jó Sony asztali CD-játszóról jött...
Azt nem tudom, de már a végfok előtt is torzított, úgyhogy nem a TDA tette bele a recsegést....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |