Fórum témák
» Több friss téma |
Okés ki cserélek és meg oldódik a net ledobálós probléma?
Ma arra lettem figyelmes, hogy a modem tápja (240V/DC15V) túlmelegszik és szaga van.
Feszültséget mértem a dugaljban: 320V-ot.Kihúztam a tápegységet a dugaljból, 228V. Így rendben. Aztán a modemből kihúztam a DC csatlakozót és a tápegységet visszadugtam,így már 228V-ot mértem a dugaljban. Azt hiszem talán a modem hibás? Mi a véleményetek? Köszönöm.
Majdnem mondtam, hogy a nulla szakadás tipikus tüneteit mondtad el...
Kár hogy nincsen a közelben villanyszerelő, vagy erősáramhoz értő szakember, mert ebből komolyabb gondok is lehetnek és akkor nem az ADSL modemre gondoltam.
Mert ahhoz kijön szolgáltató, és kicseréli (némi vállvonogatás után)...
T.Galfy!
A dugaljban nincs nullaszakadás, a 228V-ot L-N között és az L-PE között is mértem. A 228Vx1.41=321,48V (csúcsfesz). De azt nem értem, hogy ha csak a tápot dugom a dugaljba 228V-ot mérek. És ha a tápot is csatlakoztatom a DC15V-os dzsekdugóval a modemhez ,akkor mérek 320V-ot a dugaljban. Persze minden egyebet kiiktattam közben,. így kár nem keletkezett. Van 30mA-es ÁVK, de ennek jelen esetben nincs szerepe,mert a táp kettős szigetelésű. Egyébként villanyszerelő vagyok, és értetlenül állok a hiba előtt.
Diplomamunka a nulla szakadásról.
Kicsit hosszadalmas és angolul van. De nagyon tanulságos ugyanakkor.
T.Galfy!
Komoly munka, fel tudom mérni mennyi munka és tudás van benne. Én kb.40éve végzek ÉVÉ,EBF,VV felülvizsgálatokat, így van gyakorlati tapasztalatom. Jelen esetben egyfázisú hálózati légvezeték-csatlakozásról van szó. TN-C rendszer.Csillagpont eltolódás és PEN (PE) szakadás kizárva. Helyi földelőt tavaly telepítettem (6,38 OHM) és az EPH (Védőösszekötő-hálózat) is rendben. Ha többet tudok,le fogom írni. Köszönöm válaszod!
Gondolom, hosszabbítóban méregetsz, máskülönben nem tudnál bedugott tápnál mérni. Ha 320 V DC visszamenne a hálózatra, nem sokáig jutna el.
![]()
T.Erbe!
Ma kicserélték a tápot,az hibás volt, 15V DC-s. Működik, viszont a modem 3-4órai üzem után olyan meleg (alul egy bizonyos ponton, hogy szinte süt!). A szerelő azt mondta nem cserél modemet. Mit tudok tenni? Ilyenből már volt lakástűz. Ezt szeretném mindenképpen megelőzni!
Ilyet tegyél alá, illetve a lábai alá még valamit, hogy jobban szellőzzön. Nem vicc...
Akkor mostmár nem táplál vissza a hálózatra az internetről? ![]()
Régen, még az első 10/100-as 3COM switch, amit kaptunk, túl zajos volt. Irodában kellett üzemelnie, két ventillátor is volt benne. A nagy chip meg szépen fűtött. A tápja 12 és 5 V-ot adott ki. Faragtam egy bontott hűtőbordából akkorát, hogy éppen elfért a fedél alatt. Ragasztottam a nagy chipre és a memóriákra is. Vissza lehetett venni a ventillátorokat 5 V-ra.
![]()
Lehet szegény táp átment rádió adóba, a műszer meg vevőnek.
Csavarozd szét nyugodtan a modemet. A tápfesz bemenet után szinte biztos, hogy találsz stepdown konvertert, aminek az elkói lehet hogy már romokban hevernek.
Emiatt megnőhetett a vesztesége, az áramfelvétele, és lehet hogy a táp is emiatt krepált be. Cseréld ki azokat az elkókat 105 fokos LOW ESR típusú elkókra. ( Gyárilag is ilyen szokott benne lenni )
T. Suba 53!Kifolyt az egyik elkó,és csere után jól működik.
A Tetőcserép is jó, mert jó a hőkapacitása, de azt most kihagytam. Köszönöm a válaszokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |