Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Valoban sokat fejlödtt a hangositás. Az egyik nagy koncert sorozatra 12 teherauto hangszorot épitettünk be. Csak a dobosnak volt 2 hütöszekrény méretü monitora ( 4-4 hangszoroval), és az egyik koncerten egy 18 collos hangszoro meghalt. Majdnem le kellett mondani a következö elöadást, mert tartalék nem volt. Azután nézök hangfalaiból vettünk el egy ládát amiben ilyen méretü hangszorok voltak. Azt szerelték át a srácok a dobos hangfalába.
A keveröpultok még jobban fejlödtek. Volt olyan koncert ahol 2 darab 56 csatornás pult volt, amit csak daruval lehetett mozgatni, ma meg ettöl gyakran többet tudo pultot akár a honod alá is veheted és viheted. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2021
"körülbelül 150 millió Celsius-fokos hidrogéngáz ég el héliummá, miközben tízszer több energia keletkezik, mint amennyit az anyag fűtésére elhasználnak." Én hülye meg azt hittem, hogy a hidrogénatomok nagy nyomáson összeállnak héliummá.....
Ó, nem csak az: Bővebben: Link
Akit érdekel keressen rá a szubsztrát szóra. Az először "a számítógépek és más elektronikus eszközök gyártása során arra használnak, hogy rögzítsék a chipeket az áramköri lapokon, és biztosítsák az alkatrészek vezetőképességét", később a kép alatti aláírásban "Egy 300 milliméteres ostya (wafer), azaz szubsztrát", még lejjebb pedig a "nyersanyaghiány az úgynevezett flip chip ball grid (FC-BGA) szubsztrátok esetében volt a legszembetűnőbb, mivel a szerverekhez és a hálózati eszközökhöz nagyobb felületű, megnövelt rétegszámú szubsztrátokat használnak". Ez azért így elég meleg...
Sajnos már a néhai komoly szaklapok is lezüllöttek, ilyen koldus lapok mint a HVG meg csak a szemetet kapják vagy lopják, és biztos szövegforditok is maximum a googleig jutnak el.
Emlékszem egy komolyabb filmsorozat szinkronját csináltuk, és honapokig veszekedtünk a rendezővel meg a forditoval, hogy a gözmozdonyon a fireman nem tüzoltó, hanem magyarul fűtő. Mégis a film a tüzoltoval került adásba…. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2021
Attól kapok agygörcsöt rendszeresen, amikor túltöltésről beszélnek a filmekben, mikor az helyzettől függően túlterhelés, túláram. Magyar nyelveben a túltöltés nem egy gyakori szókapcsolat.
A modern mindentudo digitalizált médium legfrissebb agymenése.
Németországot pár hete egy komoly árviz sujtotta, ezrek vesztették a tetőt a fejük fölött, sokan még mindig hálozsákokban sátorokbannalszanak, a vasuti sinek 600 km hosszban vesztették el a töltést amin álltak, az infrastruktura teljesen romba dőlt. Erre ma a nagyérdemű német királyi TV ( mind az) bejelentette, hogy ha az embereknek gondjai vannak, melyik honlapon jelenthetik be az igényeiket. Remek se villany, se telefon, mintegy 100000 embernek, de biztos mindenki hozzáfér az internethez. Ezután kapcsolt a riporter, hol is lesz megtartva a választás, amikor még választo helység is elúszott az árral. Tiszta álomvilág, és meg ezzel hencegnek egész Europában.
Egyébként is a lakosság volt a hibás, mert nem töltötték le és használták a riasztást adó telefonos alkalmazást. Bár, tudtommal az sem működött.
Ne menjünk bele politikai irányultságú beszélgetésbe, ha kérhetem!
Na jo akkor politikai szinezet nélkül imádom az autopályákon egyre inkább terjedö digitális hülyeséget. Kiirják az ut feletti táblára, hogy hol van akadály, majd alábiggyesztik, hogy további informácio elérhetö a
www.mindentudo.com oldalon. Az autos majd biztos 130 km/h mellett kinyitja a böngészöt és elmegy a mindentudo oldalra, aminek a 35. menüpontján van a keresett informácio.
Moder Marvells: Üllős kerékről beszélt. Összekeveri a forrasztást és a hegesztést. "A váltakozó áram azért jobb az egyenáramnál, mert az elektronok nem mozognak annyit..."
Idézet: „"A váltakozó áram azért jobb az egyenáramnál, mert az elektronok nem mozognak annyit..."” Végülis valahol igaza van... Egyenáramnál az az elektron előbb-utóbb elhagyja a fogyasztót, mert statisztikusan mindig a pozitív pólus felé halad (többet megy arrafelé, mint visszafelé). Ezzel szemben a váltóáram esetében az átlagot tekintve kb. annyit megy előre, mint hátra, vagyis szinte egyhelyben marad. Ezért egy váltóárammal működtetett izzóban többnyire a saját elektronjaim maradnak meg nálam. Ezzel szemben, ha egyenáramú hálózat lenne és azzal világítanánk, akkor az én saját tulajdonú elektronjaim elmennének a konnektorba és ki tudja honnan származó elektronokat kapnék helyettük. Rémes még belegondolni is! Minden egyes lámpahasználat után válogathatnám szét a zöld (környezetbarát) elektronokat és a fekete (szenes) elektronokat. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2021
Én meg... múlt éjszaka rájöttem hová tűnnek a fotonok amikor lekapcsoljuk a lámpát.
Teljes sötétséget csináltam a lakásban ... Hosszas , sötétben való kutatás után egyszercsak megtaláltam őket. A hűtőszekrényben voltak.
Hogy találtál el a hűtőszekrényhez teljes sötétben?
A hűtőszekrényhez bármilyen körülmények között odatalálok ... ugyanis létfontosságú dolgok vannak benne. Például ... (főleg) ... sör.
Sziasztok!
Szerintetek ez mi lehet? Valahogy nem hasonlít a szokásos esőzónákra. A radarképen több mint 10 percig volt látható, majd eltűnt.
Amikor abban az irányban valami árnyékolt, valószínűleg madár.
Ritkán, de látható ilyesmi.
A radar ha 5,8GHz körül dolgozik vannak olyan wifi vagy akár analóg videóadók amelyek beállíthatóak a radar frekvenciájára, azt látod hogy abban az irányban van egy áll visszavert jel, szerintem...
Sziasztok!
Ezt nem igazán értem, talán valaki segít megérteni: Idézet: „A járvány elleni védekezést az oktatási intézmény biológiatanára még ennél is komolyabban vette: azt közölte a tanulókkal, hogy az ő óráin külön kell ülniük azoknak, akik már megkapták a Covid-19 elleni védőoltást és azoknak, akik nincsenek beoltva. Az utóbbiaknak hátul van a helyük, hogy ne köhögjék le a társaikat.” Nem igazán vagyok képben, az aerodinamikával, de azt gondolnám hogy ha valaki köhög akkor az az előtte ülőt küldi telibe, nem a mögötte ülőt. Szerintetek én gondolom rosszul vagy a biológiatanár? Bővebben: Link
A hátsó fal felé fordulva kell ülniük. A tábla megnézéséhez zsebtükör használata engedélyezett.
Valahol volt erről egy írás, a szabálytalanul beállított Router-ek tudnak ilyne anomáliát előidézni.
Vagy a nem beoltott tanár akarta magát védeni?
Azt mindig is tudtuk, hogy a repülés repülés veszélyes, de de igy meghalni.
Nyugodjanak békében, tényleg nem tehetnek róla. Mondjuk a 251 túlélő helyzetébe sem szivesen képzelem magam... A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2021
Ha tényleg ilyen érdekes, akkor szépen kérlek, tegyed lehetővé, hogy én is, aki nem tudok az anyanyelvem mellet mást, el tudjam olvasni. Köszönöm.
Ételmérgezést szenvedtek a fedélzeten felszolgált szalmonellás majonéztől.
A többiek is mutattak hasmenéses tüneteket, pár embert kórházban ápolnak.
Ma már ilyen veszély aligha fenyeget. Ma hamarabb éhenhalsz a repülögépen, mert még száraz kekszet sem nagyon kapsz.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2021
A Google fordító a komplett weboldalt is lefordítja, ha bemásolod a címét.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |