Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HITEKA sortekercselő gép
Sziasztok!
Lassan elkészül a gépem, sokat dolgoztam rajta, sajnos a MÉH telepről került vissza, ahol fejjel lefelé volt sokáig egy konténerben, így a hajtómű házában az olaj helyet cserélt az esővízzel. Majdnem az összes csapágyat ki kellett cserélnem az egész gépben. Újra festettem, mert tenyérnyi darabokban vált le az öntvényvázról gitteléssel együtt a festék. Egy kis szemcseszórás, glettelés, és festés után már egészen elfogadható a kinézete is. Még a szálfeszítők, és a számláló felújítása van hátra, és kész! A modernizálás egy második lépcső lesz, az eredeti állapot megtartásával. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2021
Le az összes kalappal, gratula!
Jó egészséget a jó munkához most és ezután is!
Ez igen!
Akár egy főoldalas cikket is megérne a felújítás. Nagyon jó látni az eredményt!
Sajnos ami nekem van (volt?, mert nem találom :banghead nem illeszkedne ide. Ha sikerül, küldetek képet róla.
8 évnyi szorgos, kitartó, munka és ez a hihetetlen eredmény! Döbbenetes.
Őszinte gratulációm. További sikeres munkát, jó egészséget és hosszú életet kívánok!
Nem néztél "be" valamit?
Még annyit, amennyiben az eredeti kuplungot kívánod használni, fel kell készülni arra a döbbenetes hangra, amit a kuplung hagyományos kioldása okoz!
Nem hiszem, hogy normális használat mellett ma már felvállalható. Nálam és a barátomnál is a kuplung benyomva állandóra és a lassú felfutás, gyors leállás a számlálóval összekötött frekvenciaváltóval történik. Az eredeti, programozható számláló tulajdonképpen teszi a dolgát, de amelyik hasonló berendezésre ráláttam, mind teljesen tönkrement az idők, munkálatok során. Az előre-hátra számlálás nem kerülhető meg szerintem, illetve munkafüggő. Kimenő trafónál már nem lehet bízni a véletlen beszámlálások miatt, így egy sima programozható számláló már nem felel meg. Van fenn korrekt, minden igényt kielégítő enkóderes számláló terve, az biztosan jó. Ui: Eddig fel se tűnt, mert azonnal modernizáltam a hajtást, eredetileg a másik irányba forgatás nincs a lehetőségek közt eredetileg... A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2021
Jaj, de, bocsánat.
De azért a gratulációm él!
"Öregszaki"-nak. Az(ok) nem lett(ek) meg, de találtam két elektromost. Oda-vissza számolnak, nullázhatók. A madzagos kb. 3×8×10, a másik, 4×4×5 cm. A számok ~fél centisek.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2021
Persze a modernizálás az út a kényelmes használathoz, de úgy gondolom, legalább egy gép maradjon meg eredeti állapotban. Én nem fogom annyit használni, hogy kényelmetlen legyen. Minden kiegészítést hozzá lehet illeszteni úgy is.
Szia! Köszi, de már elkezdtem felújítani az eredeti számlálót, nem reménytelen.
Közben haladtam a szálfeszítőkkel is, új szalagfékeket csináltam, új csapágyakat kaptak, és újra lett barnítva a legtöbb alkatrésze. Sajnos a kisebbik szálfeszítő felső görgője, és a rögzítő gyűrűi hiányoznak. Ha esetleg volna valakinek felesleges, szívesen átvenném. Ha nem lesz, esztergálok másikat.
Érdeklődtem pm-be, csak nyilván nem nézed meg...
Hogy működik, mire jutottál vele?
Sziasztok!
A gépem azóta is szépen működik, nem folyik sehol az olaj belőle. Néhány trafót már készítettem vele. Viszont megszereztem a gépkönyvét (TS-31), ha kellene valakinek.
Sziasztok!
"öregszaki", nekem szükségem lenne a TS-31 gépkönyvre. Most ajánlottak egy gépet. Szívesen átnézném a leírását döntés előtt. előre is köszönöm a segítségedet!
Itt a link:
Kicsit lassú, lehet, hogy kétszer kell nekifutni, mire megnyílik! TS-31 tekercselőgép gépkönyv A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2023
Sikerült letöltenem, hálásan köszönöm a segítségedet!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |