Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   496 / 574
(#) Moderátor hozzászólása LordZyx hozzászólására (») Szept 30, 2021
 
Egy kérdést csak egyszer, egy helyre teszünk fel.
(#) Tusky77 válasza jpuskas99 hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Kipróbáltam. Az 1 baros emelkedés ebben a formában is megvolt sajnos. Hogyan tovább?
(#) JZoli válasza Tusky77 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Igaz, hogy konkrét embert kérdeztél, de hátha segít ez is. Eddig rendben volt a nyomás? Vagy esetleg nem lett beépítve plusz hőleadó (radiátor,stb). Mert ez a jelenség arra utal, hogy kicsi a tágulási tartály a rendszerben.
(#) jpuskas99 válasza Tusky77 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Akkor a TÁT feltöltését meg kell ismételni.
VIM-nek erről van egy ábrás leírása, csak most nem találom. Azért próbálom megkeresni.
Remélem VIM is olvassa e bejegyzést és felteszi a linket.
(#) Gombszem válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Elmentettem, itt van:
(#) tomszojer hozzászólása Okt 2, 2021 /
 
Sziasztok.
Adott egy Radiant kombikazán.
A termosztát feltekerése után a főláng begyújt, de pár másodperc múlva kattogó hangot ad és kialszik a láng, majd újra gyújt és így tovább.
A mágnesszelepre gyanakszom, mert a panelről stabil 230 Voltot kap.
Tud valaki segíteni?
Javítható, vagy csere?
Üdv: Tom
(#) tomszojer hozzászólása Okt 3, 2021 /
 
Úgy látom, nincs nagy aktivitás..
A mágnesszelepet kiszedtem a kazánból.
Az elektromágnest leszedtem és direkt 230 Voltot adtam neki.
Így is kattog néha. A ház ki van öntve műgyantával, tehát sok keresnivaló nincs benne...
Az elektromos csatlakozók szegecselve vannak. Megforrasztottam őket, hátha kontakt hiba.
A helyzet változatlan.
Megállapításom szerint a tekercsben lehet valami hiba, ami javíthatatlan.
Ez miatt kénytelen leszek venni komplett egységet több mint 40 ezerért, mert sehol sem találok elektromágnest hozzá.
Remélem tudtam segíteni annak, aki hasonló hibával találkozik.
Üdv: Tom.
(#) mnsttl válasza tomszojer hozzászólására (») Okt 4, 2021 /
 
Szia,nálam volt hasonló hiba a regi kazánnál. Panelcserés lett volna, ha lett volna hozzá olyan.Így cserés lett az egész sajnos.
(#) 444Tibi válasza tomszojer hozzászólására (») Okt 4, 2021 /
 
Mérjél áramot. Ha szakadozik akkor az áramfelvétele is ingadozni vagy nullára fog visszaesni. Ha csak egy tekercs akkor ha a mérés kimutatja az ingadozást, akkor valóban rossz.
(#) tiop hozzászólása Okt 6, 2021 /
 
Üdv. Egy kis segítséget kérnék.Renova star F24E kombi cirko a beteg.A mai napig nyári állásban volt csak a melegvizet használtuk róla.Ma átkapcsoltam téli üzemre azóta beteg,már melegvizet sem ad.Hibajelnség a következő-bekapcsolom valami nyöszörgő hang jön(ami eddig is volt)azután indul a ventillátor és utánna semmi,ventillátor leáll és kezdi előröl,szikráztatás nincs,a kijezőn a két rublikában a nyomás és vízhőmérséglet a maximumig ugrál fel és le.Nyomád,gáz,villany rendben.
(#) tiop válasza tiop hozzászólására (») Okt 6, 2021 /
 
Fejlemény-már nem csinál semmit csak a kijezőn a két rublikában a nyomás és vízhőmérséglet a maximumig ugrál fel és le és a hibalámpa kivillan-kialszik.
(#) tiop válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
További fejlemény,tegnap este már nem volt kedvem szarakodni vele ezért kihúztam a konektorból.Most hazajövök bedugom és a nyöszörgésen kívül semmit se csinál,a kijelző már semmit sem mutat mint tegnap és a hibajelző sem villog.
Elhalálozott a vezérlőpanel??
(#) moele válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Szerintem a tápellátással van a baj, vagyis több esetben, ez a jelenség volt amit leírtál. A vezérlőpanelen a biztosíték mellett van egy KÉK színű kondenzátor ami elvesztette a kapacitását. Csak ugyan olyan típusra szabad kicserélni. Komplett vezérlőpanel nagyon húzós, 70-ezer körül van.
(#) tiop válasza moele hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Arra gondolsz amit bekarikáztam?
(#) moele válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Ez a régi panel, ebben a tápban még trafó van. Ebben az esetben nem a kondenzátor rossz.
Itt a trafó utáni feszültségeket kell ellenőrizni. Az tápban az elektrolit kondenzátorokat ki kell cserélni.
(#) VIM válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Szia! Az a nyöszörgés az véletlenül nem a szivattyútól származik? Ha pedig az működik akkor kap áramot a panel csak a kijelző panel (ha nem egyben van a főpanellel) nem érintkezik "rendesen" a panel szélénél lévő csatlakozónál. Kontakt sprével kellene felújítani az érintkező felületeket és egyenként két-három alkalommal szét majd összedugni azokat a jobb kontaktus elérése érdekében. A panel hátoldán a forrasztási pontokat is át kellene nézni, hogy nincs e kőrbe repedve valahol, főleg a trafónál és környékén, majd összerakni és próbálni, hogy mit mutat a kijelző.
(#) tiop válasza moele hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
""Az tápban az elektrolit kondenzátorokat ki kell cserélni.""
Azok melyikek is pontosan?
(#) tiop válasza VIM hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Üdv.A nyöszörgés még amikor működött rendesen akkor is megvolt,szerintem a gázszelepből jön mikor bekapcsolom,mert a szelepet megfogva érzem a rezgést.A szivattyú nem indul el,meg se nyekken nem búg,kibontottam és megforgattam a tengelyt forog szépen kézzel.A kijelző panel külön van,a csatlakozókat már többször lehúztam és visszadugtam,(igaz kontakt sprét nem hasznéltam)végül a egész panelt kivettem a helyéről de égés nyomát nem találtam sehol,a forrasztási pontokat is nézegettem szemmel nem vettem észre semmit sem.
(#) VIM válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Talán reteszelt leállás történt valami védelem miatt (túlmelegedés) ami időkorlátos újraindulással jár, vagy valamelyik bipoláris relé megragadt és nem áll vissza emiatt (meg kell kocogtatni őket).
(#) tiop válasza VIM hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Túlmelegedés nem történhetett mert miután átkapcsoltam nyáriból télibe azután már csak a tegnapi első hozzászólásomban leírtakat produkálta.A bipoláris relén a nyákon azokat a narancsszinűeket árted?
(#) VIM válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Igen. Az üzemmód kapcsoló is lehet, hogy kontaktos vagy a reset gomb nem működteti a bipoláris relét .... vot már rá példa.
(#) moele válasza tiop hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
A trafó szekunder oldalán diódák utáni szűrő elkókat kellene cserélni. (bekarikázva) A diódák állapotát is meg kellene vizsgálni.
(#) tiop válasza VIM hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
A üzemmód kapcsoló egy potméter,persze ettől még lehet szar.Reset gomb nincs,csak ki be kapcsoló,mikor kikapcsolom és utánna bekapcsolom akkor hallom hogy valamelyik relé meghúz,kattan, utánna nyöszörgés és ennyi.Érdekes az hogy szép fokozatosan pusztult le,első pár probálkozásra még indította a ventit+a kijelző is működött,utánna a venti már nem indult + a kijelző meghülyült,és végül már csak a nyöszörgés maradt.Erről a készülékről van szó.
(#) tiop válasza moele hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Értem,köszönöm.
(#) VIM válasza tiop hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Szerintem egy "kuka" készüléknél több mint valószínű, hogy áramellátási probléma van. Ennek ellenőrzését a konnektornál kellene kezdeni és haladni egészen a panelon található biztítékon át a tápegységekig. Talán két részre van osztva a táplálás (egy a vezérlőnek és egy a kijelzőnek de ezs csak feltételezés részemről) és ezek az alkatrészekre felírt számokból kideríthető hacsak nem satírozták le róla gyárilag, például 7812 vagy 7805 stb. Ezután ezek kimeneteit kell megmérni, hogy stabilizálják e a rájuk írt feszültséget.
(#) qut88 válasza tiop hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Jártam már egy párszor úgy, hogy a vezérlőpanel és a kijelzőpanel közötti kábelt sikeresen odacsíptem az első rész burkolatával. Ezenkívül még arra is odakell figyelni, hogy a csatit meglehet fordítani 180 fokkal és nem mindegy hogy hogy áll. Ha ezekután is se kép se hang akkor sajnos halott a panel.
(#) moele válasza VIM hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Pontosan így van 5V= stab és 12V= kellene lenni. Nem nyúlt hozzá előtte senki, csak át lett kapcsolva téli üzemmódra. Ilyenkor a táp egy pillanatra megszakad és újból indul, ha tud. Sok készüléknél a tápegységben az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak és leesik a feszültség. Ez a hiba a trafós és a kondenzátoros tápnál is fenn áll.
(#) VIM válasza moele hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Hát igen, először is méricskélni kellene, hálózat, trafó szekunder, graetz, stabkocka kimenet .... Lehet, hogy a kondenzátorok kiszáradtak már a trafó melegétől meg amúgy is meleg van ott, persze nem annyira de hosszú távon eléri a célját az élettartam tervezés.
(#) moele válasza VIM hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Majd tiop fórumtárs leírja, hogy mire jutott és segítünk, ha tudunk.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 9, 2021 /
 
Jó estét!. A korábbi bejegyzésemhez szeretnék néhány adatot megadni ami hiányzott, és ami a cirkónk kilyukadt kiegyenlítő tartályáról szólt: 2db 160x60-as és 2 db 60x60-as lemezradiátor van a fűtéskörben.Ehhez gyárilag 8 literes kiegyenlítő tartály van a cirkóban , elegendő-e 6 literest beszerelni,(ez a gyári érték 75 %-a),mivel csak ilyet tudok venni? Hozzáértők, gyakorlati tapasztalatát kérem válaszként, csak egy igen,vagy nem elegendő. Köszi a hozzászólást
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2021
Következő: »»   496 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem