Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sarokcsiszolóba lamellás korong jó de vigyázni kell vele, nagyon rövid idő alatt nagyon vastag réteget képes lekapni.
Nem tudom, nem értek hozzá, ezért kérdem, de kB ez lett volna az utolsó amit veszek. Ez is végül valamilyen dörzspapír egy korongon nem? Nem tapad be? Tartós?
Dörzspapír darabok korongon. Én próbáltam már fát csiszolni vele, tényleg odafigyelős mert pillanatok alatt gödröt lehet vele marni a fába. Ha fordulatszámszabályzós a sarokcsiszoló, akkor jó lehet. Ha nem, és van ismerősnek/rokonnak kézi gyalugépe, én azzal csinálnám. Gyalugépen be lehet állítani mennyit szedjen le.
Ha még nincsen beépitve, akkor áztatnám. Különösen ha több darab.
A flexes csiszolókorongnál számitsál arra, hogy minden testnyilásod tele lesz fűrészporral, ami nem akkora élvezet.
Esetleg szóba jöhet még a szalagcsiszoló is, bár nem annyira haladós, mint a lamellás korong, cserébe nem mar bele annyira könnyen a fába.
A lamellás is megtelik, de nem annyira gyorsan, hogy ne lehetne használni. Ugyan ez a helyzet a szalagcsiszolóval is. A rezgőcsiszoló/excenter csiszoló nem az ilyen "durva" munkákhoz való. A lamellással viszont tényleg óvatosan kell bánni, nagyon könnyen belekap a fába. Főleg, amikor még friss a dörzspapír rajta. Ahogy kopik, úgy egyre kevésbé hajlamos belemarni, de akkor is ésszel kell használni. Viszont nem megy annyira hamar tönkre, hogy egy gerenda után cserélni kelljen.
Nekem tépő záras csiszolóm van sarok csiszolóhoz.
Inkább a festék tömíti el, sima fát csiszolva nagyon tartós, csak nem kell nagy erővel rányomni.
Többféle van. Fához, fémhez. Erre figyelni kell.
Idézet: „A lamellás is megtelik, de nem annyira gyorsan, hogy ne lehetne használni. Ugyan ez a helyzet a szalagcsiszolóval is.” Ha gyantával telik el a csiszolópapír, akkor plexi lap élét rányomva a papírra, meg lehet tisztítani. A plexi lap élét a működő gép papírjára erősen rá kell nyomni. Ettől az nem csak kopni, hanem melegedni is fog. A megfolyósodó plexibe beleragad a gyanta és majdnem újszerűen tiszta lesz a papír. Megjegyzem, hogy csak begyantásodott papíron használtam eddig, festékessel nem és szalagcsiszolóval.
Sose nézem, leveszem a boltban a polcról azt kész... ugyanazzal élezem a kapát meg csiszolom a deszkát, sose néztem hogy fa vagy fémhez való...
Ha vizes a fa, betapad betelik hamar. Csak szárazhoz jó.
Üdv. Megoldást keresek egy Samsung A70 telefonról, amikor törött a kijelzője, és PIN védi a telefont, hogy tudnám az adatokat átmásolni a gépbe?
Ha csak rádugom USB-t, a gépen nem jelenik meg semmi, míg nem nyitom ki a telefont. Van valamlyen Samsungos program, amit ezt tudná kezelni, ahol a gépen be tudnám írni a telefon pin kódját, és így felondódna?
Sziasztok!
Kaptam 2 hetes büntit egy apróhirdetés miatt, jogosan. Nem olvastam el figyelmesen a szabályzatot (a törvény nem ismerése nem mentesít...) Ezúton elnézést, hogy dolgoztattam a moderátorokat. Így jártam.
Csak a kijelző tört be, de az érintő működik? Mert vakon is fel lehet oldani ezeket működő érintővel, ha jó helyre nyomkodsz Viszont ez a youtube video segíthet rajtad: Bővebben: Link
Sziasztok!
Autó hűtőfolyadékát ioncserélt vízzel szokták hígítani, pedig az nem desztillált, hanem ioncserélő gyanta segítségével elvileg "kicserélik" az ionokat olyanra, hogy ne épüljön fel vízkőréteg a motorban. Kémiailag ugyan lágy, de ha jól gondolom, az ioncserélt víz mégse olyan mint a desztillált?
Jól gondolod. Az ioncserélt víz lágyított és nem desztillált víz. Ugyanakkor javaslom, hogy bekevert fagyálló folyadékkal tölts rá a meglévőre, a desztillált vízzel valószínűleg rontod a fagytűrő képességét.
Előre szoktam keverni, mármint fagyálló koncentrátummal keverek desztillált vizet.
Igen, desztillált, mert nem a bolti ioncserélt vizet töltöm bele, hanem klíma kondenzvizet. Előtte felforralom, hogy az oldott oxigén kimenjen belőle.
Az ion cserélt víznek ugyan akkora a "só" tartalma, mint az alapvíznek, amiből készült de más a só összetétele. Az alapvíz Ca2+ és Mg2+ tartalmát cserélik le Na+ ionokra, mely nem válik ki a felületen vízkő formájában.
Pont úgy lett. Kijelzőn abszolút nem látni semmit, de az érintés megy. Na most megnéztem hogy néz ki, hol helyzekednek el a számok a kijelzőn egy gugli keresés alapján. Ha épp számot nyomok, rezzen a telefon. Namost kezdtem alulról, mikor fog rezzenni, tehát mikor nyomom be a 0 számot.
Ugyanezt felülről, mikor fog rezzenni, és ugyanezt oldalról. Tehát megvannak a legfelső, legalsó, és oldalsó számok poziciói. Ez szerint fel tudtam írni a telefonra a számokat, és feloldani a telefont. Egyből működött USB csatlakoztatása után, még egy felugró ablakon engedélyezni kellett a PC megosztást, ezt csak kb jobb alsó sarokba kattintva el is találtam
Idézet: „jól gondolom, az ioncserélt víz mégse olyan mint a desztillált?” Jól gondolod, nem az. Csak ugyanazt jelenti a hűtőfolyadéknak, a hűtődnek, mintha az lenne benne. De ha van kuktafazekad, néhány méter rézcsöved (vagy akár kész pálinkafőződ), desztillálhatsz vizet, jó móka.
Így valóban lehet házilag desztilált vizet "lepárlani" csak kb. 3x annyiba kerül, mint a gyógyszertárban megvenni ...
Valóban. De tényleg jó móka. Mint az otthoni kenyérsütés. (Az mégcsak nem is mindig sikerül)
Na ja. Múltkor vettem deszt. vizet a patikában. Mire hazaértem, ioncserélt víz lett belőle
Én a párátlanító gép kondenzvizét használom erre. Legjobb
Az - leszámítva a lakásból belekerült port - jó közelítéssel desztilláltnak mondható.
Azt hogy csináltad ?
Szerintem desztillált vizet kért, és hazáig nem nézte meg mit is kapott.
Ahogy rolie írta. De már a patikáriusban sem bízhatok?
Az ital, látjátok mit tesz az ital ...
Árban a kettő közt nagyságrendi a különbség.
Nyáron eltettem a klimából kifolyó kondenzvízből pár litert (= desztillált víz).
Akinek kell, és beugrik érte (pesterzsébetre), az a vendégem egy 1,5l-es palacknyira. Pákaszivacs nedvesítésére használom, mert ebben nincs vizkő... |
Bejelentkezés
Hirdetés |