Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3351 / 3599
(#) jimmi12 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Én vidéken élek, felénk ez a "szokás". Persze itt is vannak kivételek amit te is említesz, aztán megy a siránkozás, mert nem ad meleget a fa, kátrányosodik a kémény stb. Egyszer kell "előfinanszírozni" és utána folyamatosan rendelni. Nem tudom felétek milyen fakereskedők vannak, de én soha egyiknek sem fizettem/fizetek előre (ahogy kőművesnek/festőnek/villanyszerelőnek stb. se). Fizetés csak szállításkor és kizárólag erdei m3-ben.
(#) Ódenka válasza jimmi12 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Ezt én is így ismertem, erdőszélen is...
3 évjáratot forgatnak.
Vicces volt egyszer egy fa rendelésünk, vártuk, későbbre ígérték. Aztán egyszer jól eleredt az eső és akkor egyből kihozták. Kacagtunk rajta napestig...
(#) granpa válasza jimmi12 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Fűzfát, nem tűzifát. És ha kosár vagy fonott bútor anyagot akar termelni?
(#) jimmi12 válasza granpa hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Ezt jól elolvastam, az én szemem sem lesz már a régi. Az valóban kiváló alapanyag kosárfonáshoz, feltéve ha a kert végében van egy tó vagy patak, ha jól tudom a fűzfa a "nedves" talajt kedveli. Fűtésre nem a legalkalmasabb. (egy régi ismerősöm mondása alapján "csak azzal a fával nem jó fűteni ami nincs")
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

A kettő nem zárja ki egymást.
(#) mnyugger válasza jimmi12 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Fűzfát!
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Arra nem jó.
(#) granpa válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Mire? Akkor visszabontom (kérem) ami készült anno. Vagy a terület nem jó? (nem elég vizes)
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Idézet:
„kosár vagy fonott bútor anyag”

Voltam a kollégámnál vesszőt "szüretelni". Nem fáról.

Bővebben: Link
(#) granpa válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 14, 2021 /

Én is régebben, de a fa vesszője is alkalmas. (Ez is az, csak nem hagyják fává nőni.)
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Dec 15, 2021 /

Értem!
(#) jdani hozzászólása Dec 18, 2021 /

Üdv. Volt egy Huawei telefonom, rajta galéria alkalmazással. Áttekinthető volt, még képszerkesztés is volt rajta.
Vettem egy CAT S62 telefont, amin csak Google fotók app van. Nagyon nem jön be.
Tudtok ajánlani valamilyen galéria appot?
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Dec 18, 2021 /

Quickpic.
(#) diakistvan hozzászólása Dec 19, 2021 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne felétek,hogy van egy Androidos fejegységem amit tegnap szereltem be az autómba és azt csinálja,hogy amikor bekapcsolom(kulcsfordítás után) rögtön be dob a főképernyőre és nem bootol be( pl Logo ) stb. Ezt miért csinálja? Ha kiveszem a kulcsot teljesen kikapcsol és nem reagál semmire. Így is merítheti az akksit vagy nem? Válaszokat előre is köszi
(#) bbb válasza diakistvan hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Merítheti, persze. Mérj rá, hogy mennyi áramot vesz fel így a rendszer és kiderül mennyire meríti...
(#) Udvari Zsombor válasza jdani hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Rákeresel a Google Play-ben, hogy "apk extract", vannak appok, amik telepített appokból tudnak apk telepítő állományt csinálni. Előveszed a Huawei telefonodat (ha megvan még) és azon egy ilyen appal készítesz telepítőt arról a galéria appról, az így keletkezett apk fájlt Bluetooth átvitellel átküldöd a két telefon között. Ha az apk megnyitásánál nyavajogna, akkor csak engedélyezd a telepítést.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2021
(#) jani1987 hozzászólása Dec 20, 2021 /

Mennyiért vágják a fát a villanyos láncfűrésszel? Hívott a szomszéd de nem tudom mit kérjek.
(#) Egri Frédi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 20, 2021 1 /

Szerintem annyiért, mint benzinessel ...
Persze attól is függ, ki viszi a vellanyt.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 20, 2021 / 1

Szomszédnak ingyen. Majd ha neked kell valamiben a segítség szàmíthatsz rá.
(#) Egri Frédi válasza sany hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Én erről nem vagyok meggyőződve. Egyébként nem kérdezte volna az árat.
(#) Tomi111 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 20, 2021 / 1

Én is ezt akartam írni. Szomszédtól nem kérnék semmit: ha jóban vagyunk ingyen vágnám, ha nem vagyunk jóban nem mennék neki fűrészelni, bár akkor nem is hívna.
(#) Egri Frédi válasza Tomi111 hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Ha jóba vannak, úgyis "megkínálja" valamivel ...
Mondjuk 3x2dl -el, hatszor ...
(#) szs válasza Tomi111 hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Ó, azért nem teljesen úgy van. Ha néhány darabról van szó, akkor persze meg lehet csinálni ingyen is, nekem is segítettek, én is segítek -tiszta ügy. De ha sokat kell, az munka. Azt én kifizetem, és a munkát nekem is kifizetik.
Jani most azért is érdeklődik, mert hát a motorfűrészes emberek kifogyott tankonként számolnak, de ő a vellenyossal úgy nem tud számolni.
(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Mennyi fáról van szó? Egy óra alatt végzel vele? Későbbiekben tud valamiben segíteni? Audi, vagy zöldséges Merci áll a ház előtt?
(#) sany válasza Egri Frédi hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Való igaz nem mindenkinek van ilyen szomszédja.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 20, 2021 /

Mindenkinek egységesen válaszolok. A fuvar a szomszéd településre fizetős volt. A fa hordás szintén. Egyedül a vendég látás volt ingyen.
(#) jdani válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2021 /

Igen, pont ezt csináltam, de nem smakkol az új telónak a Huaweies app :/
(#) Udvari Zsombor válasza jdani hozzászólására (») Dec 21, 2021 /

Aha, ha direktben egy adott márka csinálta az appot a saját termékére, akkor sajnos nincs mit tenni, legalább megpróbáltuk.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2021
(#) jani1987 hozzászólása Dec 21, 2021 /

Az asszony kedvence az Éjjel nappal Budapest. Olyan sok részről maradt le hogy egy nem fizetős forrást keresek ahol meg tudja nézni visszamenőleg.
(#) attika válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 21, 2021 /

Rtl most.
Következő: »»   3351 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem