Fórum témák
» Több friss téma |
Csak így távolról sikerült diagnosztizálnod, nem semmi
Idézet: Nem semmi önmarkeding. „A HDD hardveresen hibás,, szoftveres megoldással nem menthető”
Mindegy, azt a programot nem ismerem.
Én tapasztalatnak mondanám. Azért nincs mérete (és S.M.A.R.T. adatai sem), mert nem tudja beolvasni a tányérokról a megfelelő szervizmodulból, tehát nagy valószínűséggel fejhiba vagy előerősítő, a cseréjükhöz tiszta térben kell megbontani, utána az új fejblokkot a firmware-ben adaptálni, stb. Elenyésző valószínűséggel lehet más is, de az nem számottevő (pl. kontakt hibás a csatlakozás a HDD és az USB átalakító között - ez csak a régiekre volt jellemző, mert az újakra már rá van integrálva). Ja, most visszanézve látom, hogy félreolvastam: van mérete csak üres nincs és formázatlannak veszi. Akkor nagy valószínűséggel csak firmware hiba, de a célprogram használatát úgy sem lehet megspórolni. Igen, önmarketing, hogy felajánlottam egy lehetőséget (mert nem sokaknak lapul PC3000 vagy MRT, DDI, stb. a fiókban) de nem kötelező ezt választani, mert Bitvadász kiváló szakember, és vannak mások is a fórumon.
Azt még hozzátenném, hogy okos tv-be szokott szolgálni (99% videó filmek vannak rajta) pár napja este hallom, hogy kattog a vinyó, mondjuk az is érdekes, hogy a TV miért nem áramtalanítja az USB-t.
Ekkor még jó volt. Tettem fel képeket PC-n, ekkor már észrevehetően lassan másolta fel, pedig USB3 ról ment. Ezután átvittem a TV-be, de az már nem látta a meghajtót. Utána PC-re dugva látta ugyan a meghajtót, de nem tudta megnyitni, ill formázást javasolt. A HDD tükröző pc-mre dugva szintén felismeri, de formázatlannak látja, valamint 100% teli (ami nem igaz) Köszi a felajánlást, még gondolkozok rajta.
Hali!
250GB Samsung840 ssd-n nagyon sok terület belassult a HDTUNE programmal nézve, 50-60MB/sec, a "jobb" területeken 200MB/s körül mozog. Lehet ezzel még valami csodát tenni hogy felgyorsuljon? Adatok nem lényegesek. A Smart szerint 100%-os, crystaldisk 1.3TB írást mutat. Köszi
Esetleg TRIM-et kellene "kézzel" futtatni, ha a rendszer nem jól kezelte.
Arról nem írtál, hogy mennyire van tele a HDD...ha nagyon, az baj.
Az én WD-m...10%-nyi üres hellyel: A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
Skori: megnézem
Uniman: negyedig van, nem volt tele soha(ismerősé volt). Én az Error Scan-t szoktam kérni, közben rá-ránézek milyen sebességet ír ki, ha végigment utána nézem a speed map-et Köszi
Melyik 840: a sima vagy az EVO? Ja, ha nem 256 GB-os, akkor az EVO. Azoknak volt egy FW hibája, amitől a kb. 1 hétnél régebben felírt adatok olvasása nagyon lelassult, erre több FW frissítést is kiadott a Samsung, a 2. és a 3. már hatékonyan javítja a problémát (a Gugli segít a megtalálásában).
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
A tiszta teres megbontás nélküli bevizsgálás ingyenes, aztán eldöntheted, hogy mi legyen a sorsa.
Sziasztok!
A következő összeállitás dolgozik nálam: Ryzen 5 2600 MSI B450A max (ATX méretű) Asrock RX570 Eddig 2x8 GB 3000MHz patriot Viper DDR4 RAM Amit most bővítettem 4x8GB-re. A bővités előtt kipucoltam a gépet, ami abból állt, hogy egy finom ecsettel leporoltam ami poros volt, és azt porszívóval összegyűjtöttem. Kiszedtem ez alatt a GPU-t és a CPU hűtőt is, mert azon is sok volt a por. Visszaraktam mindent, és most nem POST-ol a gép, el se jut a biosig. Felvillan az alaplapon a CPU ledje, amit eddig is csinált, amikor normál módon indult, de itt megáll a tudomány. Nincs BIOS, nincs hibakód, nincs csipogás, semmi. CMOS elem kivesz-visszarak megvolt, ami nem kell azt kihúztam, egy stick ram, és a GPU van bent, meg értelemszerűen a CPU, de a helyzet változatlan. Mindegyik rammal ezt csinálja. Másik CPU/gpu/alaplap nincs kéznél, ezt ne is írjátok. Mi lehet a baj? Ennyire megártott volna neki a pucolás?
Hasonlóképp jártam én is egy hónapja. Takarítás után egy miniPCI kártyát csak sokadszorra sikerült a helyére tennem, közben levertem a környékéről egy 0402 méretű ellenállást. Ettől a gép nem indult illetve csak próbált indulgatni, az sem jutott el semmilyen üzenetig.... én is minden varázsoltam vele de nem segített. Ha egy ponton ujjal megérintettem a lapot, persze ott ahol a ellenállás hiány volt, akkor beindult, és úgy is maradt a következő újraindításig hiba nélkül futott.
Ennek a környezetében megtaláltam kapcsolási rajz segítségével a hiányzó értéket, ezt pótolva ismét működik rendesen.
Sima samu 840, megnézem van-e hozzá frissítés
Köszi
A porszívó csöve és a gépház közt kialakulhat potenciálkülönbség, ami [ESD] sztatikus kisülés formájában nyilvánul meg, és simán tönkreteszi a fél gépet egy pillanat alatt. Még akkor is, ha a tisztítás ideje alatt minden kábel ki volt belőle húzva: elég, ha műanyag padlószőnyegen áll.
Nálad mi a helyzet?
Cmos reset, többször és többféle ram kombinációval, amíg meg nem eszi.
Ha többféle ram, másikat próbálj és az A1 slotban, a ram felirata nem számít, a fizikai chipek és az spd tartalom számít. Ryzen kényes a ramokra eléggé, van hogy a támogatottat is csak bizonyos sorrendben veszi be. Amúgy nem jó ötlet 4 ramot rakni bele, nagyon megdolgoztatja a memóriavezérlőt és teljesítményt is veszítesz rajta, ha meg xmp-nek megfelelő DOCP-t benyomod instabil is lehet (A profi lapok is a legtöbb ramból csak 1 párra van hitelesítve). DOCP nélkül meg alap órajelen megy, ami Ryzennél elég jelentősen beleszól a teljesítménybe. De ha ram nincs benne cmos reset után azt ki kell csipogja. Ha Bpn vagy akkor csütörtök délutántól átugorhatsz, ha valamit tesztelni szeretnél, van mindenem pluszba. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
Sata portra dugd és eressz rá filekezelőből egy optimalizálást (ott ahol régen a töredezettségmentesítés volt) win8-10-11 alatt. Esetleg HDSentinel alatt nézd meg megy-e a trim.
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, nem voltam idáig, de átnéztem őket, a program már meg van, csak most azon rágódom, hogy hiába cserélem ki a logo fájlt a játék mappájában, nem eszi meg.
De ez már nem a képfájl hibája lesz úgy tűnik, valahonnan máshonnan tölti be...
Hali!
Vannak még csodák... elvileg minden jól volt beállítva (trim és 4k align), csináltam kézzel trim-et is, firmware frissítést is(utána megvolt a kikapcs/bekapcs), mégis sok területen ugyanúgy lassú volt, nem változott semmi (DLCD boot cd - ről is néztem). Aztán feltettem egy szűz win10-et, meg a samsung magiciant, és "egyszercsak" jó lett, homogén az átviteli sebesség a teljes lemezterületen... Ugyanazzal a bootcd-vel ismét nézve is jó... Köszi mindenkinek
Sziasztok! DVD lemez életre keltésre lenne ötletetek? Valószínűleg egy DVD-s video rögzítővel készült (ami már nincs meg) lemezt nem ismernek fel a PC-s meghajtók, nem kizárt, hogy nem lett lezárva írás után.
A lezáratlan CD-k olvashatóak maradtak mindig. Gondolom DVD-nél is azonos a helyzet.
Ebben az esetben csak az a DVD író olvasta amivel meg lett írva, és az már nincs meg, ugyan nem életbevágó, de egy évfolyam-találkozó volt rajt ...
Fel sem ismeri meghajtónak a win, csak villog a dvd-n a led egy darabig aztán feladja....
Hibás DVD helyreállító programmal - pl. Nero Rescue Agent - próbáltad már?
Amíg a DVD olvasó nem ismeri fel a lemezt, addig semmiféle szoftver nem kezeli a rajta lévő adatokat. Ezért van nekem többféle olvasóm, eltérő hullámhosszú lézer egységgel.
Az a bizonyos DVD-s video rögzítő miféle jószág volt? HDD-s rögzítőnél volt már olyan szerencsém, hogy a lemezen tárolt adatokhoz hozzá lehetett férni, mert írtak hozzá segédprogit, amivel olvasható volt a fájlrendszere, hátha ehhez is találni okosságot (pl. hogy melyik féle DVD tudja visszaolvasni az ezzel írt lemezt).
Samsung HDD-s rögzítő volt, de hogy konkrétan milyen típus, nem tudni már.
Én itt érzek egy kis zavart az erőben, ha HDD-s rögzítő volt arról a dvd-t ki kellett írni, vagy maga a készülék még dvd-t is tudott írni? Végső soron mindegy is, de egy total commander sem lát semmit a dvd meghajtóban ha benn van a lemez, akár írható lemezt sem?
Nekem nem Samsung, hanem Panasonic HDD-DVD rögzítőm van, gondolom, hasonlóan működik. Ha a HDD-ről DVD-t akarok íratni, akkor figyelmeztet, hogy le fogja zárni a lemezt, mert különben más készüléken nem játszható le. Ezek szerint itt is ez lehet a hiba.
Az nekem nem világos, hogy most a lemezt nem érzékeli egyáltalán a lejátszó, vagy nem tud mit kezdeni a rajta levő fájlokkal.
Mint ahogy a nyitó hozzászólásban írtam, már nincs meg a lejátszó. Tizenéve lett megírva a DVD, többször meg lett nézve anno a HDD-DVD rögzítő-lejátszón, ami pár éve ki lett dobva, most előkerült a DVD, de semmi nem ismeri fel még lemeznek sem, üres a meghajtó, tegyek be lemezt....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |