Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen a segítséget! Kicseréltem a led-et és most csak 2,5 V-ot mérek a lábakon. Ezek szerint ez lenne az üzemi hőmérséklete az ic-nek... .
Sziasztok!
Van nekem egy napelemes kerti lámpám kellene bele egy képen láthato ic. Mert ez kuka csak én nem lelek róla semmit gondolom ez az agya cucnak. Mind a 2 oldalát lefotoztam
Szia!
Miből gondolod, hogy ez hibásodott meg? Pont a tetején lévő (ha le nem csiszolták) felirat nem látható a második képen. Ha viszont ez egy proci, akkor még a típus ismeretében sem tudod javítani.
Sziasztok!
Ez a dobozka vajon mire való? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2022
Tekintve hogy semmilyen elektronikus alkatrész nem látszik és házigyártás, bármi lehet )
Csak tipp valami feszültség stabilizátor, vagy a lemezkéből ítélve akksi (ceruza, góliát?) töltő
Egy töltőre minek kimenet meg egy 2.500 Ft -os helipot ?
Amikor ez készült nem is volt amatőr akinek nem volt a fiókjában 3 ilyen helipot , kimenet lehet hogy a mérőműszernek került rá a pontos végfeszültség beállításához?
Kimenet még csak hagyján, de hol a bemenet?
Védi a benne lévő ismeretlen áramkört...
Viccet félre téve, talán ha kivennéd belőle és látnánk mi van a hűtőbordán... Azt már csak mellékesen jegyezném meg, kb két percedbe kerülne visszarajzolni, akkor talán segíteni is tudnánk...
Jogos a két pont , milyen színű hangszórót kérsz ? Pirosat vagy kéket ?
Nincs semmi más benne, az nem hűtőborda, csak rögzíti a dobozban a (gondolom) akkutartót.
Most már én is arra gondolok, hogy valamilyen akku volt benne, és a kimenetet lehet szabályozni. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2022
Az elemtartó gyári cucc: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2022
Hello! Szerintem ez egy tesztáramkör, pld. egy lambda szonda helyettesítésére.
Sziasztok.
A cégben van egy indukciós melegítő és a főnök szeretné a csinálnék még egyet. A baj az hogy van benne egy IC ami le van csiszolva. Van e valakinek tippje hogy milyen IC lehet? Én úgy tippelem hogy az előállított frekvenciát vágja, vagy alakítja vagy késlelteti. Mellékelek egy rajzot a frekvencia generátor részről. Az NE555 kilőve. PIC vagy Atmel is a 15V feszültség miatt. Köszönöm a tippeket.
Pedig hajaz az 555-re. 1. láb test, 3. láb kimenet, 8. +ut. Katalógus alapján 16-18V-ig bírja.
Az a CD4047 is érdekes előtte.
Még mindig gyanús nekem, hogy nem teljesen korrektül van visszarajzolva...
Az 555-öt mi alapján lőtted ki? Minden láb stimmel a rajzod alapján.
Tegyél be egy 8 lábú dip foglalatot, és próbáld ki 555-el is. Hogy miért pont ezt csiszolták le?
Ha 555-ös akkor egyik belső komporátor és a reset láb szabadon lebeg. Így a belső flip flop nem tud működni.
A gép a termelésben üzemel. Néha áll csak meg. Nem szívesen babrálok benne. Rendkívül érzékeny felépítésű és magas frekvenciás. Bármilyen imbolygás az áramkörben durranáshoz vezethet. Kissebb károm van belőle ha azt mondom hogy nem tudom megcsinálni, mintha miattam napokra leáll a termelés.
Hali
Erröl van valakinek infoja? R2506 Mérve minden irányban szakadt. Köszi
Ellenállás módban mérted, vagy dióda állásban?
Hello! Nem azt mondom hogy az, de nekem van (valahol) ilyen tokban kvarc is és akkor jogos a szakadás mérés. Persze azon rajra van, hogy 94MHz. Persze felhang kvarc.
Ha tudod miből szedted ki, azt illő lenne leírni!
Ha nem...akkor segítek!: SAW A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2022
Nem szedtem ki semmiböl, ujak vannak belöle.
De azért köszi a megfejtést.
A 160 x 128 pixel méretű képedből nem sokat látni (ón a lábak végén)...
Tudjuk, hogy mi, de a frekije még rejtély...
A látszat csal, nincs leonozva. A gugli most nem a barátom, nem jövök rá a frekijére.
Amikor hozzám került abban biztam, hogy tranyo és használhatom valamire.
Lehet hogy valami furmányos üzemmódban üzemel, és nincs szüksége a belső flip-flopra.
De abban igazad van, hogy ha ez egy ennyire kényes helyen van, akkor nem érdemes magadra rántani a vizes lepedőt.
Hihetetlen hogy az 555-ösnek ilyen egyedi lábkiosztása van.
Szimulátorban már próbáltam ilyen bekötésben az 555-öst. Sikertelenül. Valóságban még nem. Mindenképpen kell csinálnom egy indukciós hevítőt. Egyszerűbb lenne a koppintás. Nem is nagyon találok olyan kapcsolást ahol lehet állítani az indukciós hevítő teljesítményét. |
Bejelentkezés
Hirdetés |