Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Szeretnék tanácsot kérni, RA8875 LCD vezérlőt nem tudom rávenni hogy kettő grafikus réteget kezeljen. Adatlapján ha jól látom ehhez nem kell a BTE-t használni, alapból is tudnia kellene. Egyenlőre kifogytam az ötletekből.
Szia!
Pedig kezeli. De ez elég kevés infó. Meddig jutottál? Mekkora felbontás, menny szín? REG[20h] : Two layers REG[52h] : Layer1/2 Display Mode
Szia.
Köszönöm a gyors választ! Konkrétan egy ER-TFTM070-5 modul amit DSPIC33 16bit-tel vezérel. Az LCD 800x480 pixel ha két réteget akarok használni csak 256 bit színt enged - ha jól veszem ki az adatlapból. Megy a karakteres kiírás, a színekel is boldogultam PIC A/D konverter jelét rajzolja próbaképp. Kapacitív touch panelja van, már az is működik. Most próbálkozom - következne a két réteg. REG[50h] től REG[69h]-ig a BTE dolgait írja, így azt nem is néztem. Legutóbb a REG[41h] 0.bit: Writing selection-t próbáltam, a REG[20h] : Two layeres - el. Idézet: „Az LCD 800x480 pixel ha két réteget akarok használni csak 256 bit színt enged” Így van. De még nem tudjuk, hol akadsz el. Átváltasz a 2. layer-re. Ott megrajzolod amit akarsz. Majd váltogatsz a 2 layer megjelenítése között. (szerintem: REG[52h] Én eddig csak azt próbáltam, hogy a Layer2 egy bizonyos részét jelenítettem meg, ami eltakarta a Layer1 egy részét (Floating Window), de emlékszem hogy nem csak így lehet.
Ahol elakadtam: rajzolok az egyik rétegre, azt hagyom ott hozzá sem nyúlok. Átváltok másik rétegre amit oda rajzoltam azt szeretném mozgatni - törölni, frissíteni. Csak nem kezeli külön a két réteget, töröl az elsőn is. De valószínűbb hogy makacsul egy rétegre tesz mindent, hiába kapcsolgatom a regiszterekben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |