Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » IP kamera
Témaindító: ampervadász90, idő: Nov 30, 2008
Témakörök:
Az izzónak látszó ikon megoldotta az éjjeli problémát.
Ja, a uSD kártya méretét nem írja, csak százalékosan a szabad/foglalt helyet.
Az időzóna is érdekes volt, hiába állítottam be a jót, 2 idő volt ettől függetlenül, a programé és a videóra kirakott, a kettő között 1 óra eltérés. Ha arrébb állítottam, akkor is csak max az egyik volt jó. Ez a téli időszámításra átálláskor normalizálódott. Egyáltalán minek és honnan vesz 2 időzónát? Egyébként nincs téli/nyári időszámítás állítási lehetőség sem.
Sziasztok!
Mennyire gagyik, és megbízhatatlanok a kínai PTZ kamerák? Cloud nem kell, egy hikvison rögzítené, netre ki se látnának a kamerák.. Csak olyan viccesen olcsók.. IR+fehér LED.. sok zoom, sd foglalat, PTZ.. 10e körül, hogy már lassan elcsábulok ![]() Vett valaki ilyesmit régebben? Hány hét üzemidővel lehet számolni kidobás előtt? ![]() Köszönöm!
Szia,
egy szinte noname Global CCTV wifis ip kamerával van személyes tapasztalat. Bővebben: Link Bár ez nem a 10e forintos kategória, de -a felhős üzeme instabil, hol megy, hol nem +van ethernet dugasza is, +de ha PTZ-vel forgatjuk, néha újrakapcsolódik rajta az eth +webes felülete van -élőképet rajta csak flash playerrel ad -elég értelmetlen és logikátlan a felépítése, néhol furán is működik +normál IP kamerás ONVIF és RTSP linken lehet nézni a streamet +stabilan működik 3rd party appokkal is +PTZ is megy külső appokkal is +nagyon rossz minőségű, 3-4G közt ugráló, 2-10MBit/s szimmetrikussá lassult mobilnettel is vállalható +infrája várakozásokon felül jó +wifi stabil ?sd foglalat van, de elég mélyen elásva, azt nem próbáltuk Néhány hónapja lett kültérre wifis eléréssel felszerelve natolt mobilnet mögé. 2 mikrotik lett szembefordítva, úgy nézzük távolról, a kínai cloudot meg kitűzfalaztuk. Teljesen stabil rendszer. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Ahogy az előzőekben olvastad, én is kipróbáltam egyet.
+ Működik, egész jó képet ad, bár 1080p, de a bitráta azért elég alacsony lehet. Jó a kép egyébként. + Eddig stabil - Ennek nincs webes felülete. Csak az appon keresztül állítható. - Az eddigi CMS, VMS programok nem viszik, NVR-t nem tudtam próbálni. Elvileg ONVIF + 3 programot találtam eddig, amin be lehet állítani, Onvif device manager, IP camera viewer 4, iSPY - A menüje híjján nem tudom fix IP-re rakni, a routerben a MAC alapján átrakva eltűntek, csak a reset hozta őket vissza (lehet, hogy más sorrendben működne, most hideg van nem variálok, mindig ugyanazon az IP-n vannak, eddig legalábbis) + Van preset a pozíciókhoz, akárhányat be lehet állítani - Ha végállásba megy, akkor borul az előző, relatív és nem abszolút jeladó lehet benne + Van UTP csatlakozó, azon keresztül mennek + 18-20m-ig biztosan jó úgy, hogy az UTP szabad 2 érpárján lepárhuzamosítva kapja a tápját - a tápon lehetetlenül rövid vezetékek vannak mindkét oldalon - gagyi a körítés, a kamera nem rossz, de a támogatás, meg a leírások felületesek + olcsó és működik - a kínai által biztosított szerveren keresztül érhető el, ha lehúzzák a rolót, akkor lehet tovább tapogatózni, hogy lehet elérhetővé tenni kívülről + a kínai által biztosított szerveren keresztül érhető el, így nem kell bajlódni a NAT-olt végpont, vagy a dinamikus IP miatt - alapból üres a kamera jelszava, nem állítható (az appon keresztül érhető el, oda kell jelszó) - a visszajátszánál (uSD-ről) néha van 1-2-4x lejátszás lehetőség, néha nincs - az appban furán vannak megfogalmazva a menüpontok, az YCC365 és az YCC365 plus-ban ráadásul eltérően + azonnal kapom a push üzenetet, ha be van állítva és mozgás van - küldhetne egy képet is benne
Alapból 1 regisztrációban lehet hozzáadni a kamerákat. Ha másik eszközön is használni akarod az appot, akkor a fő készüléken meg lehet osztani, és korlátozott lehetőségekkel, de nézhető ott is. A legelterjedtebb app az YCC365/plus, ahogy látom.
Az RTSP stream simán nézhető VLC-vel is (vagy bármi mással), belső hálózaton.
Szia!
Vagyis olyan, mint amibe kerül... Azt hiszem, akkor nem fúrkálom szét a házat. Most fix Axis 720p dome-ok vannak...
Szia!
Elindulni jó volt nekem, a meglevőt cserélni neked kell eldöntened. Ha nem ad újat, nem jobb, akkor persze minek. Az általam vásárolt kamerát most már minden csoda eladó oldal hirdeti árban jó nagy szórásban. 10990-21990-ig is meg lehet venni. Kínából sem jön ki 10000 alatt, amúgy jó vétel. Az enyémek stabilak, most már eltelt pár hét, egyszer sem volt fennakadás a működésükben. Idézet: Szia! Wireshark-al monitoroztátok az adatforgalmat és láttátok a kínai server címét?„a kínai cloudot meg kitűzfalaztuk” Melyik protokollal, milyen porton tudtad távolról elérni? A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2020
Szia,
úgy van felépítve a dolog, hogy van egy hétvégi ház, ahol csak 4G-s mobilnet van, természetesen natolt. Egy szolgáltatói ethernet portos 4G router van bridge módba, mögötte egy alap hAP lite mikrotik, és végül az IP kamera. Itt a mikrotik tűzfalában láttam, hogy mindig vannak külvilági IP felé szálai a kamerának, szóval egy az egyben vágtam, hogy ne forgalmazhasson WAN port felé. ----- Ellenoldal: Egy panelházi publikus IP-s koax net mögött figyel egy hAP AC^2, ez a két router IPIP tunnellel össze van kötve. Aki nézegeti, ott van egy gép etherneten, ő sima belső 192.x IP címmel éri el így egy ONVIF protokollos appal (azt hiszem, EseeCloud 3). Távoli elérés pedig úgy lett megalkotva, hogy vagy a panelházi routerre tudsz kapcsolódni VPN-nel, és akkor az tolja át a kamerás háló felé egy másik VPN-en az adást, vagy pedig egy olyan port nyitás van szintén a panelben lévő routeren, hogy ha arra kapcsolódsz, akkor a csomagokat nem lan felé továbbítja, hanem azt is a másik vpn-be tolja át, de csak azt az egy portot, közvetlenül a kamerának. Így ki van kerülve a kínai felhő is és a mobilnet natoltsága miatti probléma is.
Az szép, de a körítés több, mint a kamera...
![]() Majd megpróbálom ennél egyszerűbben, nálam a kamera helyén rendes kábeles net van. A lustaság nagy úr, amíg a kínai szerver működik, addig nem olyan sürgős. ![]()
Egy riasztós dobozban van az egész. Még készül bele egy 12+5V-os zselés akkus szünetmentes panel, erről majd szeretnék ide cikket is feldobni, plusz kerülni fog bele Raspberry is HDD-vel és valami surveillance oprendszerrel/szoftverrel. Vinni fog az házvezérlést is, szóval kell a háttér
![]() Nálad annyival egyszerűbb helyzet van akkor, hogy hozzád egyetlen egy VPN-szerveres router is elegendő lenne, de akár csak DDNS+port nyitás is, aztán akkor kína felé már nem beszélget. Routeres kérdésekben pedig tudok segíteni, ha esetleg nem bírsz vele.
Üdvözletem !
Vettem egy PZ6124 kamerát (bontásra szántam a 10x optikai zoom miatt de előbb megpróbálnám életre kelteni).Olyan fórumozótól várnám a segítséget aki ismeri és használta vagy legalább telepítette ezt a kamera típust. Laptopon szeretném nézni-kezelni. Bekapcsoláskor egyik irányba kimegy végállásba vízszintesen és függőlegesen is aztán beáll középre . Elől egy piros led világít ha ráadom a tápfeszültséget és egy zöld villog ha csatlakoztatom a hálózati kábelt de a router nem látja -nincs IP cím (leszereléskor még működött az eladó szerint). Érdemes e vele foglalkozni vagy marad az eredeti ötlet a bontás. Köszönöm.
Végszükség esetére megsúgom, hogy lehet paneleket kapni ilyen kamerákhoz.
A routeren látszik, hogy bedugtak egy eszközt?
A routeren látszik de a kliensek között nem szerepel.
Első körben reset gombot keresnék rajta. Pont tegnap próbálkoztam egy IP kamerával. Ha wifire volt állítva előzőleg, és nem tudott a beállított hálózathoz csatlakozni, akkor lanon nem állt szóba velem.
Ha alapra állítasz is mindent, a kamerán, akkor lehet, hogy olyan hálózati címtartományt használ, ami kiesik a router látókörébőll. Elő kell keríteni a kézikönyvét, é átrágni magad rajta. A router logját is érdemes átfutni, hátha látsz érdekeset.
Az én két kamerám azóta is jól működik. A szomszédomé behalt, az appal nem csatlakozik. PC-ről ONVIF-es programmal elérhető, mozgatható is, de képet azt nem ad.
Közben megjött kínából egy hasonló ~20$-ért. De ehhez nem az YCC365-el kell csatlakozni, hanem az iCSee-vel. Hogy működik ez? A gyártók szerződnek szerverek üzemeltetőkkel, ahova ezek feljelentkeznek, hogy lássák egymást? Az adott gyártó XY-al, a másik XZ-vel? Az egyedi azonosítókat megadják és így csak azokat engedik fel? Így az egyik kamera az egyik, a másik a másik szerverre jelentkezik be+ az app is? Jó lett volna őket egy alkalmazásban látni. Közben sikerült CMS programban is hozzáadni őket, az Eyeplus-osak csak a 80-as porton vannak meg eddig (a CMS-ben, amúgy 554, de itt azzal nem megy), az új meg a 8899-esen. Most láttam egy külföldi oldalon, hogy ONVIF-on is 80-as, tehát ennyi. Csak RTSP-n megy 554-en. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2021
A szomszédé sem halt meg. Hátha másnak is lehet segítség... A 128GB-os µSD kártya miatt nem működött. Amikor felraktuk ment vele, meg még hetekig. Aztán elromlott. Levettük, szobában is próbáltuk minden módszerrel, de képe nem volt. Aztán mielőtt elrakta volna a lomok közé, kivette a kártyát és elindult. Aztán visszarakta és nem ment, újra ki és megy azóta is.
Én az enyémen mintha azt tapasztaltam volna, a szoftverfrissítést oda teszi fel, és nem csak átírásig. Frissítettem, és kártya formázás után ismét a régi keveredett rá valahonnét. Lehet azt az sd kártyát formázva helyre állna a rend ismét.
Sziasztok! Egy YCC365 Plus appal elérhető kamerával szívok. Szeretném weben is elérni a képét, nem csak az appban. Távoli helyen van a kamera, fix IP és DDNS nem megoldható.
A https://www.ycc365plus.com/en/ycc365-computer webhelyen linkelt https://eyeplus.closeli.com/login oldalra nem tudok belépni. A regisztrációt pár hónapja készítettem (az appban működik, nem merek kilépni, mert szerintem sosem tudok visszalépni). A jelszóemlékeztető -1 hibakódot ad. A regisztrációs https://eyeplus.closeli.com/signup oldalon készített másik reg nem működik. Az app jelenleg működik. Ennek a kommunikációját jó lenne megfejteni, de nem vagyok egy nagy nethuszár, hogy onnan lássam, milyen url alatt szívja a live stream-t a kínai szerveren át. Ezzel játszott már valaki? Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy pár funkció hogyan műkűdik az appban: - email értesítés nincsen (vagy nem lelem, vagy nem működik), + a push értesítés működik, érintésre az adott videórészletre dob, - hiába kapcsolom a "Device settings" alatt a "Night vision" módot "Automatic"-ra, a fehér LED bekapcsol éjszaka, + eldugott helyen, a főképernyőn, mikor az élő kameraképet nézem, van egy kék kör (a "Cloud Album" és a "Playback" ikonok között), és ott a "Light" gombra nyomva lekapcsol végre a fehér LED funkciója örökre, - hiába hozok létre családi accountot másik címmel akár a http://www.ucloudcam.com/signup vagy más tüköroldalon át, azokkal nem jön létre a kapcsolat az "Add family member" alatt. Szóval, tudtok segíteni? - Miért nem megy a jelszóemlékeztető és a webes belépés? - Mi lehet a webes protokollja a kínai szervernek? Köszi!
Nagyjából minden kérdésed felmerült már itt az elmúlt időben.
A belépésnél a chapta kódot is jól írtad be? Az App meg tudja jegyezni a belépéshez szükséges infókat, nem veszíti el. A világítás és az infra az éjjellátáshoz külön helyen állítható, én is szívtam vele. Én sem tudom, hogy milyen linken kommunikál a szerverrel, ehhez komolyabb erőfeszítések kellenének. Nem biztos, hogy sokra mennél vele. De amíg megy, addig jó. Ha nem támogatja majd az a kínai üzemeltető ezt a közbenső szerveres üzemet, akkor kellenek majd a megkerülő megoldások. Reméljük, hogy nem tiltják majd előtte a kamerákat. Elvileg működnek úgy is, hogy nem jelentkeznek fel, szórják a streamet RTSP-en és elérhetőek belső hálón is. Így egy saját NVR-el is mehet a közvetítés. Persze be kell állítani a portokat, és kell a külső IP. A nem fix IP-k sem változnak feltétlenül gyakran. Ha meg tudod oldani, hogy megkapd az aznapit rendszeresen, akkor azzal is el tudod érni. Telekom területen hosszú hónapokig nem változnak az IP-k. A push értesítés után nem a mentett videórészletre dob, hanem annak a kamerának az élő képére. Már nem rémlik pontosan, hogyan csináltam, de elsőre ment a családi megosztás. A papírjából néztem és működött. A megosztó linkre kattintva kell elindítani... Szerintem mostanában gyorsabb lett a kamerák képének elérése. Volt egy időszak, amikor kicsit nyögvenyelős volt, hosszú másodperceket kellett várni, most meg jön egyből.
Sikerült rendbe tennem a fiókomat, már megy a fiókmegosztás is, és a jelszócsere is, és belépve látom, amit látnom kell. Ennek a kamerának van számos tükörszolgáltatói oldala, és az egyiken megtaláltam az összes szükséges /path1 részt, és azokat használtam az "én" szolgáltatómhoz:
Ez nem volt meg: https://eyeplus.closeli.com/forgotPasswordByMobile Ha a kínai host meghal, akkor nem fognak azzal foglalkozni, hogy mennek-e a kamerák. Nem fogják távolról letiltani. Nem ér nekik ennyit a vesződés. Sőt, valószínűbbnek tartom, hogy a kínai népnemzeti hacker hadsereg kifejezetten szeretné elérhetőnek tudni a kínai gyártmányú kamerákat, mert onnan bármit meg tudnak csinálni egy összehangolt támadáshoz.
Van egy eszköz (SEC-CAM SCITMP200VF 2Mpixeles kamera), ami két portot használ. Az egyiken a kép jön belőle, a másikon a beállító menűjét lehetett elérni számítógépen keresztül. Valami történt, talán áramszünet, amitől mind a két port azonosra, a 8899 -re változott, vagy változtatta az NVR. Ezen a porton át a kamera képe hibátlanul elérhető, viszont a kamera beállító menűje helyett a mellékletben szereplő hibajelzést adja.
Tudtok-e olyan módszerről vagy programról, amivel meg tudnám valamelyiket változtatni, hogy különbözőek legyenek? Esetleg egy további portot, amit az ilyen hibák javítására szánták? (A gyári adatok visszaállítása csak a menűből lehetséges, nincs reset gomb rajta.)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Szereltem eddig egy pár kültéri-beltéri vezeték nélküli IP kamerát, mindig az adott saját Router Wifi hálózathoz csatlakozva. Most viszont egy tanyára lenne 4 db, az USB sticket és SIM kártyát a DIGI biztosítja. Több kérdés lenne: Mibe érdemes tenni a SIM kártyát hogy rendesen érzékelje elérhető legyen a hálózat? Elegendő e a "Becsült maximális le- és feltöltési sebesség: 15 / 2 Mbit/s " amit kínál a DIGI? Illetve ha másra nincs használva csak erre a négy kamerára gondolom a havi 50Gb az bőven elég. Válaszokat előre is köszönöm!
Szia,
Én egy Mikrotik WAP LTE-be dobnám be. Az kültéri, és egyben wifi ap is, ha szükséges. A digi nem tudom ad-e publikus v4 vagy v6 címet, ilyen szempontból is szerencsés választás a fenti eszköz, mert így VPN-ezni is tudsz vele, ha szükséges. Ha a kamera felhős, akkor az előbbi mondatom tárgytalan. A havi 50 giga akkor elég, ha nem 0-24 tolod fel az adást, hanem alkalomszerűen ránézel. A 2Mbit/s viszont maximum arra elég, hogy párhuzamosan 1, maximum 2 HD adást nézz.
Szia!
Köszönöm! Közben nézegettem én is Simes routereket (ezek jó drágák) ![]() De látom ez nem antennás. Attól még jól sugározza a jelet? "Ha a kamera felhős" ezt nem igazán értem ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |