Fórum témák
» Több friss téma |
Akkut persze nem robbantja fel, de azt töltögetni kell. Hálzati adapter kényelmesebb.
Hagyományos ,,fekete doboz,, adapter. Idézet: „Hagyományos ,,fekete doboz,, adapter.” Ez az infó szinte semmit nem mond,mert létezik egymillió fajta. Kértem,hogy mérjél áramfelvételt az adapterről,nem tetted.Tudni kellene a pásztor áramfelvételét és feszültségét!!! Akármilyen adapter csak akármeddig fogja működtetni.Őszinte leszek,én ilyen hibával akkor találkoztam amikor szikraköz nélkül akartam elvégezni egy próbát javítás után.A próbákat egy 20V/6A állítható stabilizált táppal szoktam végezni,ebben van volt illetve ampermérő,így azonnal látom az adatokat,ez alapján választok dugasztápot,ha kell a készülékhez.Természetesen a dugasztápnál is elvégzem a méréseket egy hosszabb (legalább 1 óra) tesztelésnél minden alkatrész melegedését is figyelem.
Kapcsoló üzemű táp nem jó. Sima trafós tápot használj, az bírja. Össze raktam már sok pásztort olyan adapterrel, és még egy sem ment tönkre.
Ebben az esetben áldozz rá kicsit többet..
Keress egy 2x akkora teljesítményű hiperszil vasat, amire elfér sacc 3 mm-es anyagból is 2 db csévetest. Egyiken a primer, másikon a szekunder, amik így kevesebb menetszámmal is mennének. A két tekercs közé pedig elfér még egy vékony plexi vagy hasonló jól szigetelő lap. Így a vason át csak a dupla cséve vastagságon tudna átütni maximum, amit kétlek.
Nemtudom hogy azonosíthatnám neked, gondolom nem típusszámra vagy kíváncsi. Kimenet 12V, 1A.
Már vagy 4 kapcsolóüzemű adaptert tett tönkre. 4 különbözőt! Áramfelvétele olyan 80mA. Labortáppal próbáltam, azt nem vágja tönkre. Labortáppal, de a kimenetre tettem egy multimétert, és feszültséget mértem működés közben. Igen, eleinte volt olyan hogy amikor csapott a szikra, a multiméter 12V helyett, egyebet mutatott, kiakadt, megugrottak a számok. Utolsó módosítás után, (vasmag földelés) ha mérem a bemeneti feszültséget, kisüléskor marad stabil a bemeneti feszültség, nem zavarja meg a merőt. Működés közben ha hálózati adapterről megy, az adapterről hallani kattanást kisüléskor. Jogos, sima trafóssal kellene megpróbálnom.
Jajj de hosszú volt.Megvan a hiba. Kapcsi táp nem jó hozzá! A 0,08 A pont a határon billeg
Az eredeti felállásban a villanypásztorba olyan trafó volt, aminek nincs közös pontja a primer és a szekunder körbe. Ott a szekunder két pólusa között ütött a szikra, elszigetelve a primer körtől. Kapcsitáppal szépen működött, csak ott a trafó szekunder része lett zárlatos, és a szikra ereje csak kuckolt.
Dani,ott a D3 dióda mellett van egy barna kondenzátor annak a lábai hova vannak kötve (?),ha az eredeti nagyfesz trafó primerjére akkor ezen kondi egyik lábát kösd ki és próbáld a pásztort,van e valami változás.
Hali!
Kinek mi a véleménye/tapasztalata? 12V os gyújtótrafós villanypásztornál, melyik a leg beváltabb, leg hatékonyabb trafó.?
Szia. Itt a fórumon a Lada gy.trafót ajánlották. Én,az Opel Kadett trafóval is meg voltam elégedve. (GM)
Hali!
Lehet, buta a kérdés. Mennyire határozza meg, a pásztort működtető áramkör, a szikra erősségét/közét. Szerintem, maga az áramkör, egy megszakító szerepet tölt be, mint a régi járműveknél, egy mechanikus megszakító.? Vagy ez, teljes mértékben a trafó erősségétől, minőségétől függ. Látok egyes v.pásztoroknál olyan szikra minőséget, hogy egy villámnak megfelelne.
Elméletileg ezek mind 12V-ra lettek tervezve, de anno volt különbség köztük. Akkor még nem volt ily sokféle gyújtógyertya, viszont izmosabb trafót lehetett venni, én is tettem a Ladába, s határozottabban jobban ment tőle. Később meg jöttek az elektromos gyújtások kapcsolásai a Rádiótechnikában.
Mivel a kondenzátorral egy egységet alkot a rezgőkor, annak is nagy szerepe van benne.
Ezt a kapcsolást építette meg. Működik szépen, de szikra max fél cm, és elég gyengécske. Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem, ossza meg velem.
Szia.
Még itt a forumon is a lada samara gy. trafót ajánlodták.
Meg kell csinálni a "klasszikus" kapcsolást...az sokkal jobb!!!!
Melyik is az...?
Sziasztok !
Van üres panel hozzá ha valakit esetleg érdekel ,megépített bevált !
Szia!
Megkaptam a paneleket, nagyon profi. Köszönöm.
Hali!
Ha valaki ismeri ezt a kapcsolást. Hogy tudom megoldani, hogy sűrűben adjon szikrát. Most, 1,5-2mp.
Szia. A tirisztor melletti elkót cseréld kissebb értékűre. A feszértéke marad!!!!
Azért arra a 16µF kondira mérj rá mennyivel lett kevesebb a rajta lévő feszültség a gyorsabb impulzusok miatt!A pásztornak a sűrűbb impulzusok miatt csökken a teljesítménye,de majd eldöntöd mi a jobb.
Köszönöm! Természetesen, erre gondoltam én is.
Sziasztok. Vásároltam használtan egy ilyen villanypásztor egységet. meg lehet-e valahogy győződni arról, hogy nem fog áramütést okozni ami halálos? Tudom, hogy elvileg nem szabad, hogy ilyen bekövetkezzen, de ha el kötöttek benne valamit vagy bármi.
Illetve a bekötése se teljesen világos számomra bár mennyire is egyszerű. Bal oldali a földelő szonda? Középső a villanypásztor vezeték egyik vége, jobb oldali a másik vége? Eddig ami egységet használtam azon csak kettő kivezetés volt egyik ment a földelő szondára, másik a vezetékre. Köszönöm. Róla lenne szó: |
Bejelentkezés
Hirdetés |