Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Huzat szabályzó
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Mate78 válasza CyberLaci hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Szia,

ilyen a szolenoid:Bővebben: Link
Addig tartja a fém "betétet" vele együtt a kazánajtót amíg feszültség alatt van.Amikor elveszem a feszültséget, a betét lefelé kiesik, kazánajtó lecsukódik a saját súlyától.Persze a kazánajtó súlyához kell méretezni a szolenoidot, hogy megtartsa, de ne legyen feleslegesen nagy sem, a fogyasztás miatt.
Igen, minden begyújtáskor vissza kell akasztani a láncot.
Még annyit, hogy a huzatszabályozó láncába van beiktatva, így annak a funkciója is megmarad.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2019
(#) CyberLaci válasza Mate78 hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Szia,

Köszönöm. Én erre gondoltam: Bővebben: Link

Ennek nem esik ki a "közepe", csak simán mágneses lesz áram hatására. 2.5kg-t tud megtartani, de van nagyobb is. (Valahol olvastam, hogy a push pull szolenoidoknak nem jó a folyamatos áram)
(#) Mate78 válasza CyberLaci hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
Ezzel is meg lehet oldani, nekem egyszerűbb volt a hosszúkás kivitel.
A betét igaz hogy kiesik, de csak pár centit, mert felkötöttem, így nem kell a földről összehalászni a lánccal együtt.
Van a szolenoidoknak egy adata (ED, %-ban) ami azt mutatja, milyen kitöltési tényezővel lehet használni.A 100%-os ED-jű alkalmas a folyamatos üzemre.
(#) moltam hozzászólása Feb 5, 2022 /
 
Helo.
Gondolkozott már valaki hogy lehetne megoldani hogy áram híján vagy hiba esetén sem forrjon fel a víz? Három megoldás jutott eszembe: valami nem túl hőálló ragasztó amivel az aktuátort vagy a rudazat forgáspontját az előremenő csőre ragasztanám. A második egy autó termosztát szétberhelve: a kis pecek amit kinyom a viasz, letolná a kétkarú emelőt a forgáspontról. Az utolsó az a legelvetemültebb Pneumatikus működtetés, nyitott végű réz csőkígyó valamiféle viasszal töltve, ami rá van tekerve az előremenő csőre. Van valakinek esetleg egyéb ötlete?
(#) Bakman válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Szünetmentes tápegység, biztonsági visszahűtő (vészhűtő).
(#) moltam válasza Bakman hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
A vészhűtő az jó cucc, de havernál akinek akarom ezt sajnos nem opció, nem fogja megbontani a rendszert. A szünetmentes pedig nem védi ki a műszaki hibát.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2022
(#) Bakman válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Egy hátsóval nem lehet két lovat megülni.

Ha nem fogja/akarja megbontani a rendszert, akkor mit vár? Egy házi készítésű valamit, ami vagy jól működik vagy nem?
(#) moltam válasza Bakman hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
A gyári viaszost akarom kiváltani próbaképp, mert elromlott és nem lehet bele patront kapni. És igen, házi készítésű szabályzóval, de abból csak biztonságost tennék fel neki, nehogy miattam legyen gond. Több előnye is van szerintem az elektronikus szabályzásnak, csak kéne egy mechanikus kiegészítő védelem. Tesztelni fogom az autó termosztátot, mit tesz a nagy rugótól megszabadítva.
(#) VIM válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Szia! Az autó termosztátjában a rugó arra szolgál, hogy visszatolja a helyére a kitágult patront ha az kezd lehűlni. Ez a rugó ugyanúgy benne van a gyári huzatszabályzóban is. A kazán huzatszabályzóban a patron sosem kerül víz alá, mert egy menetes réz házban van, míg a gépkocsié az benne van az autoglikolban (fagyállóban) és kissé szennyezett is lesz egy idő után, mégsem a tágulást végrehajtó része szokott tönkremenni hanem a foglat valamelyik része fárad el, lepattan és azután nincs hová kitámasztva kinyitni az üléket.
(#) moltam válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Nem kell hogy visszatolja, annyi a lényeg hogy lökje le az emelőt, a fedél pedig csapódjon le. A flapnit üzemszerűen motor mozgatná a vízhő/tűz függvényében. Arra gondoltam hogy a viaszra kifejtett erő amit a rugó ad módosíthatja a megszólalási hőmérsékletét valahogy, ezért akarom tesztelni.
(#) VIM válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Szerintem inkább a felületek érintkezése adhatja az érzékenységet mármint a gk. termosztát átmérője mennyire paszol oda ahová tenni akarod. Amit most méricskéltem annak hossza 42mm a rúd nélkül és a vastagabb részénél 18mm a vékonyabbnál 10mm. Ez egy vw-be való termosztát "kopasz" méretei volnának. Ahogy elnéztem a huzatszabályzó méreteit az átmérővel nem is volnának problémák a 3/4"-ba beleférne.
(#) moltam válasza VIM hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Félreérted. Nem az eredeti helyére menne a termosztát, hanem a motoros szabályzásra kiegészítő védelemként. Feladata az lenne hogy mechanikusan csukja a fedelet ha elmenne az áram vagy megmenne valami a vezérlésben.
(#) VIM válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2022 /
 
Jaaa, vagy úgy, most már értem. Arra biztosan megfelel egy kiberhelt darab is, hogy mit csinál a rúdja, mennyit mozdul ha túlmelegedne azon a helyen ahová be lenne téve. A rúd visszahúzása az nincs megoldva azt csak kézzel lehetne visszatolni ha már visszahűlt az adott hely ahová be van építve a patron.
(#) Mate78 válasza moltam hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Én egy tartó elektromágnest iktattam a láncba.Ha elmegy az áram, elenged, és becsapódik a kazánajtó.
(#) pont válasza Mate78 hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Már korábban sem értettem, ha más védelem nincs, csupán a huzatszabályzó elzárása nem fogja megakadályozni a felforrást, és egyébként is elzárna a melegedéssel, vagy valamit rosszul értek?
(#) Hutty válasza pont hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Ott a pont!

Ha a kazán tele van izzó szén, fa, vagy pellettel, és a kényszerkeringtetés nem megy áramszünet miatt, mitől nem fut meg a hőmérséklet? Akkora autocirkuláció nem fog létrejönni...
Emlékeim szerint pl. a Totyán a huzatajtó meg nem "hermetikusan" zárt, a huzat dolgozott, ha nem is akkora tempóval, mint nyitott ajtóval.
(#) uniman válasza pont hozzászólására (») Feb 7, 2022 / 1
 
Ebben csak az reménykedik, aki még a saját kárán nem tanulta meg, hogy ez eben-guba...
Egy külső vizes ládába rakott fémládába ki kell azonnal lapátolni az összes parazsat (nem a linóleumra!)...
De a 3. évezredben, mért nem jó a keringető szivattyú akkus szünetmentes tápról történő megtáplálása...!? Mért kell ilyen középkori kovácsolt, spanyolviasz-karikákkal bajlódni?
(#) moltam válasza uniman hozzászólására (») Feb 7, 2022 /
 
Igazából van keringető de van párhuzamosan vele egy nagy golyóscsap amivel ki lehet iktatni. Ez néha nyitva néha zárva, épp milyen kedve van A rendszer megy termoszifonosan is. Annyi lenne a lényeg hogy a cucc ne tudjon nagyobb bajt okozni annál még a lehető legrosszabb esetben sem mintha ott sem lenne.
(#) Gafly válasza moltam hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Idézet:
„Igazából van keringető de van párhuzamosan vele egy nagy golyóscsap amivel ki lehet iktatni. Ez néha nyitva néha zárva, épp milyen kedve van”

Az apósomra emlékeztet.
Idézet:
„Nekem ne mondja meg egy pislogó lámpás vacak a falon, hogy mikor van jó idő! Ha fázok, begyújtok.”

És rótta a köröket notesszel a hálóköntős egyik zsebében, doboz gyufával a másikban a gázóra és termotéka között...
(#) Mate78 válasza pont hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Mivel a huzatszabályozó átalakítása volt a téma, azért írtam ide.
Amúgy nyitott körben van a kazánom,akkora baj nem lehet.
(#) uniman válasza moltam hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Egy golyóscsap, amelynek "tud kedve" lenni ?
Ez valami új fejlesztés...vagy selejt!? Ha az utóbbi, akkor ki kell cserélni !
(#) moltam válasza uniman hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Kötekedést és szándékos félreértelmezést figyelmen kívül hagyom.
(#) uniman válasza moltam hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Nem az...csak nem értem.
Mellesleg, most inkább egy másféle "huzatszabályozó" házilagos megvalósításán elmélkedem... Bővebben: Link
(#) moltam válasza Gafly hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Annyira azért nem súlyos Ezentúl ha azt mondom nem használja a keringetőt. Áramszünet esetén vagy ha a szabályzót kiütné valami akkor a flapni lehajtásával meg lehet fogni simán a túlmelegedést. Mondjuk eszembe jutott hogy van szünetmentesem is szinuszos, csak akku kellene bele.
(#) moltam válasza uniman hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Ebben az esetben bocs. Haver szereti nyitni zárni a csapot, hol használja a keringetőt hol nem. Nem fedeztem még benne fel logikát.
(#) uniman válasza moltam hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 

Szünetmentes mellé is lehet tenni egy külső akkut...(gyengélkedő autóakku)
A nem színuszossal is elmegy a keringető, csak nagyon zörgős hangja lesz, de a lényeg, hogy mozgatni tudja a vizet... Van ahol hosszú évek óta így üzemeltetik (persze csak ritkán, ha nincs áram).
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Feb 8, 2022 /
 
Nekem a főnököm akart egy lámpát kültérre, hogy legyen valami fény amíg sötét van. Mi kell hozzá? Mondtam, hogy egy alkonykapcsoló. Á, az neki nem jó, rakjuk fel egy időkapcsolóval, de abból is a mechanikussal, mert azt szereti. Nem értette meg, hogy nem lesz jó, mert a sötét időszak nyúlik is, meg vándorol is. Majd ő kapcsolgatja, nem nagy dolog, így legyen. Oké... Aztán pár hónap múlva mondja, hogy nem kéne ide inkább egy alkonykapcsoló? Mert vagy nem világít, pedig sötét van, vagy világít, de már világos van... De, erről beszéltem...
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem