Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Segítséget kérnék, hogyan tudom a két E_2 panelt hidalni? Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok.
A foton lathato fejhalgato erositonek szant aramkort szeretnem hasznalni a tda7294 es pc hangkartya kozott. Osszekotve proba keppen megfelelo az erosites eskivezerelheto a vegfok. Hangero szabalyzo potit tennek es a kerdesem ,hogy mekkora ertekut es hova kossem? A hangartya es az eloerosito vagy az eloerosito es vegfok koze celszerubb?
Szia! Általában az előfok és végfok közé teszik. Szerintem 20k mindenre is elég, de majd a szakik javítanak ha szükséges. A hangkártya elé inkább egy (2) 10k trimmert tennék, ha esetleg túlvezérelné az előfokot, de szerintem vonal szintű kimenet elé felesleges. Üdv Potkiller.
Szia.Megoldodott a problemam ,koszonom.
Negycsatornas erosito keszul a haloba ketto “mezei” es ketto a subra ,ezekre kell hangeroszabalyzo ,hogy ne a hangkartyan allitsam a hangerot. De kozben nem hasznalt erositombol bontottam hangeroszabalyzos eloerositot. Koszonom meg egyszer. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2021
Én szintén 4 db TDA7294 meghajtására ezt a komlett 2.1-es meghajtó fokzatot használom. A keletkező hangerő talán túlzás egy hálószobába, de én nem is ott hallgatom.
Nem baj ha van benne tartalek,mert hamarosan hosszabb idokre leszek egyedul itthon.
Kint is hidegek vannak
Sziasztok! Tanácsot kérnék, hogy mivel lehet elszigetelni az ic-t a hűtőbordától? Ekkora méretben nem találtam csillámlemezt.
Szia.Csillamot hasznalok ala en is.Par mm-el nagyobb mint a tokozas.A furat is stimmel.
Viszont nem emlekszem hol vettem.Ret.hu vagy arwill.. Rovid kereses utan meg ez is jo lehet de azert ellenorizd le: https://www.conrad.hu/o/szigeteloanyagok-csillamlemezek-0205110
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy híd verzióhoz tennétek DC védelmet, és ha igen milyet?
Szia! Akkor tennék védelmet, ha a hangszóró drágább mint egy relé és pár apró alkatrész
Bővebben: Link
Szia! Ez jó volt Teljesen igaz! 7db híd tda lesz egy dobozban, 7 külön tápfeszültség lesz mind a héthez, ehhez kellene nekem egy DC védelem, vagyis 7db. Tudnál ebben segíteni?
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
Mekkora a tápfeszültséged, illetve segédtápra van-e lehetőséged?
2x36V lesz a tápfesz. És tudok bele tenni segedtapegyseget, mert a fő transzformátorról csak a végfokozatokat akarom működtetni, amúgy egy 24V-os DC segéd tápegység biztos lesz az erositőben.Minden csatornának külön tápja lesz. 7db diódahid, 7x2x 15 000µF szűréssel.
Látom nincs garasoskodás
A Kopp_4 és Kopp_5 24V-os, amit az első válaszban linkeltem. Ez maga a kapcsolás. A Kopp_5 azt szemlélteti, hogyan lehet két hidat egy védelemre kötni.
Nincs garasoskodás, mindent megadok neki amitől a maximumot tudja adni. Panel tervezésben nem vagyok a legjobb, nagy kérés lenne, hogy egy csatornát megrajzolj nekem, én meg 7db-ot egymás mellé raknék? Sprint layout programot használok, amivel még tudom nyitni. A föld a híd végfokpanel testjére van kötve, a két IC kimenete meg a két végfokozat pontra kapcsolódik?
Van erről a projektről valami tömbvázlatod, vagy leírnád mi lesz a jelforrás?
A testpontok összekötése lenne érdekes, hogy honnan kaphat referenciát a DC védelem. Nem kell feltétlen hétszer megépítened az áramkört. A tizennégy kimenetet elég három egyenfeszültség érzékelőbe kötnöd. AC érzékelőből csak egy kell. A MOSFET akár egy tucat relét is elvisz, de ide elég három két morzés és egy szóló, mivel a hídnak csak az egyik ágát szakítjuk meg.
Rajzoltam egy csúnya tömbvázlatot, remélem kivehető. Minden alkatrész el lesz szigetelve a háztól, még a hűtőborda is teljesen le lesz választva a háztól, csak és kizárólag az RCA gnd része lesz közösen rákötve a házra, mind a hét csatornának. Egy Onkyo RZ800 lesz a processzora a pre out kimenetével lesz összekötve. Így is megoldható ezzel a kapcsolással?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2022
Az a brutális méretű zöld ELKO tetszik nagyon!
Jobban beleélve magam a feladatba, pusztán a huzalozhatóság kedvéért, javaslom kerüljön fel a védelem a végfok panelra, akár még a tápot is oda tenném. Átméretezem a kapcsolást 36 V-ra.
Köszi szépen! A vegfok panelok már megvannak, meg arra a hely szűkössége miatt nem lenne lehetőség. Két hűtoborda lesz, 215mm hosszú 120mm magas. A vegfok panelok állítva lesznek feltéve, 3db az egyikre, és 4db a másikra. Nem baj ha kabelezni kell, a hangfal csatlakozás 6.3 saruval van megoldva az erősítő panelen, meg a tápellátás is, ilyen csatlakozás szeretnék a védelemre is ha lehetséges. Jó lenne mindenképpen a külön álló védelem.
Csatolom a kapcsolási rajzot.
NYÁK tervezésre mostanában aligha lesz időm. A hangszóróvédelem témában Képek/Kopp keresésre találsz pár mintát az alkatrészelrendezésre. A rendelkezésre álló helyet és a relék lábkiosztását úgy is csak Te ismered. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2022
Köszi szépen! Megpróbálom megtervezni, majd átküldöm ha kész, hogy legalább leellenőrizd mit alkottak A földelés mehet akkor oda ahol az RCA-földelése van?
És mi történik akkor ha meghibásodás esetén a teljes híd egyik félhídja pozitív tápra ül ki, a másik meg negatívra? Mert az ördög nem alszik.
Sportember a hangszójavítónak is ad esélyt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |