Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Elkövettem egy bakit. Van egy külső merevlemezem amin filmek vannak. Sajnos biztonságos leválasztás nélkül húztam ki a gépből. Ezután ha újra csatlakoztatom a géphez a windows formázni szeretné a meghajtót, mert nem ismeri fel a fájlrendszert. Mivel tudnám helyreállítani a fájlrendszert? A windows lemezkezelő nyers, adatokat tartalmazó alappartíciónak látja. Jó lenne ha a filmek megmaradnának.
Szia!
A parancssorba írd be: chkdsk [meghajtó betűjel] /f /r
Ha nincs furcsa hangja a lemeznek bekapcsoláskor (nem csipog vagy sípol, esetleg kattog), akkor az ingyenes TestDisk-el át tudod másolni a filmeket egy másik meghajtóra és ha nem sérült az MFT, akkor még a fájlok neveit is megtartja. Ha sérült az MFT, akkor nem állítja vissza az eredeti fájl-, és mappaneveket, hanem szekvenciálisan elnevezett fájlok halmazát hozza létre.
Az előzőekben javasolt checkdisk (chkdsk) parancsot nem alkalmaznám a helyedben, mert az adatmentés első számú alapszabálya, hogy nem írunk a mentendő adathordozóra, viszont a chkdsk /f kapcsolója destruktív ebből a szempontból (és a /r is tartalmazza a /f funkcióját). A chkdsk egy dologra jó, hogy a Windows számára ehetővé tegye a meghajtót, de bármi áron: simán likvidálja a neki nem tetsző, fájltöredéknek tűnő dolgokat, amik valójában hasznos adatok. Még ha csak a netről bármikor újra letölthető filmekről is van szó.
Ha csipog, sípol vagy kattog akkor mechanikai hiba állt be: az gazdasági totálkár, ezért egyszerűbb a filmeket újra letölteni egy másik lemezre.
Ha csak ennyi a gond, akkor az alábbi linken van leírás hozzá. Bővebben: Link
Ez se jött be.
A mesterséges "intelligencia" győzött, fel kell adni. Ezt kreáltam.
Miért nem használod a jó Total Commander programot inkább? Az sose rinyál ilyenekért, valamint szerintem messze kényelmesebb, mint a Windows Intéző.
Milyen fájl ez a *.bas fájl? Milyen program használja?
Basic?
Tippelni én is tudok, de a pontos fájl típusára van szükségem, hogy segíteni próbáljak...
Akkor szoktam a szokásosnál eltérő kiterjesztést használni, ha mérsékelten akarom, hogy bárki megnyissa.
Annex forrásprogram, ESP8266 mikrokontrollerre. A PC csak intelligens háttértárolóként funcionál.
Akkor nincs ily olyan program, amivel PC -n megnyitod vagy szerkeszted?
Vagy ez csak bináris fájl, nem is szöveges?
Közönséges Jegyzettömb is megteszi szerkesztésre, ha szükséges.
A Win7 viselkedésére nem emlékszem, nem használtam annyit. Win10 alatt, mostanában lett probléma. Emlékeim szerint az XP még támogatta a ShellNew könyvtárban elhelyezett sablonfájlokat.
Próbáld meg ezt, W7 megeszi, 10 nem tudom. Kell pár másodperc, míg aktiválódik ha lefuttattad.
Nekem is csak második jobb klikkre jött elő...
Köszönöm! Működik a megoldás.
A vendégem vagy elég virtuális sörre.
[off]Harminc évig elvoltam a Norton Commander és klónjai nélkül.
Naponta 3-4 idegen gépen kellett ügyködnöm, hozzászoktam, hogy amit az operációs rendszer tud, azt használjam. /off]
Te tudod, hogy mivel szenvedsz. Mellesleg a Total Commander-nek van Portable verziója, ami egy külső akármiről is futtatható. Akárhány géppel van dolgod naponta.
A 90-es évek különösen alkalmasak voltak az ilyen alkalmazásokra. Ezenkívül etikai szempontból sem tehettem.
Voltak gépek, amire hálózati rendszergazdaként se volt jogom telepíteni, bár a hálózatban én osztottam ki mindenkinek a jogosultságokat. De a felhasználónak is csak akkor, ha a központból engedélyt kapott. Vagy a központ feltette rá, amire szükség volt. Ott aztán csak intéző. CD-n, DVD-n lehetett volna vinni, de minek kötözködni a központi rendszergazdával.
Nem kerreg, nem kattog, semmilyen mechanikai hibája nincs.
Futtatam egy vizsgálatot a Wondershare Recoverit-tel. Szépen látszódtak a mappák, a fájlok a saját nevükkel, de menteni csak akkor lehet ezzel a progival ha megveszem. Most az iCare Data recovery-vel nézem át, hátha engedi a mentést is. Kb 190 Gb-nyi adatról van szó. Azért kérdeztem hogy ismer e valaki olyan free programot, amivel le tudom menteni a fájlokat, vagy hex editorral megszerkeszteni a meghajtót hogy a windows valahogy felismerje a lemezt.
Szándékosan nem azzal próbálod amit javasoltak (Testdisk), vagy csakazértse..?
De én is mondok egy ingyenest: Recuva.
De téged miért zavar, ha nem Total Commandert használ? Miért kellene megváltoztatnia a szokásait, és miért kell lenézni a másikat ha nem a te módszereddel dolgozik? Nem értem ezt a hozzáállást.
Én nem a másikat nézem le, hanem a Windows Intézőjét. Ami a másikat illeti, már írtam, hogy avval szenved, amivel akar. Nyilván van rá ideje.
A TC nem véletlenül világhírű. Aki komolyan akar dolgozni, az nem használja a Win sajátját. Ég és föld a különbség. Ha ezt valaki vitatja, annak nem tudok mit mondani. A lapos földben is hisznek. Én senkit sem akarok meggyőzni.
Nem fogok, nem szeretnék ezen összeveszni senkivel. Hidd el, én komolyan dolgoztam, 30 évvel ezelőtt is a Windows-zal, és soha nem volt szűk keresztmetszet az Intéző, ez munkaszervezés kérdése is.
A Total, Volkov, Norton stb. Commander előtt is létezett jól használható fájlmenedzser program. Mint Norton(Symantec), Microsoft stb. disztribútor cég alkalmazottja etikailag sem tehettem meg, hogy a felhasználók gépén eleve meglevő programokon kívül más programokat használjak, amikor náluk jártam. Rutin kérdése, nekem sikerült megoldani, és nem jelent szenvedést az alapprogramok használata.
De bizony, lenézed. Ha azt írod, hogy aki komolyan dolgozik az TCt használ - az azt jelenti hogy ő nem komoly mert nem azzal dolgozik. Én is írhatom, hogy aki képtelen megtanulni a windows intézőjét az féljegyelmű - ez ugyanolyan stilisztika mint a tied.
Ha már emlegetted azt a 30 évet.
Siemens hozott a központ mellé egy dual boot-os gépet (bármit is jelent az, hogy Unix ) üzemfelügyeletre. Mint egy megtermett hokedli, erényövvel (külön kulccsal zárható ajtó a floppy előtt). Gondos kezek felfeszegették az szent nyilását, és beledugták az szent Norton lemezt, mert az nélkül aztán nem lehet dolgozni számitógépen. Garanciába' kijött a szakszerviz, bejelentés után, hogy nagy drága szent masina csak prüszköl, de nem dolgozik. Biztos bekapott valamit. Ekkor még internet sem igazán volt az országban, de már akkor kiderült, hogy mit jelent WTF. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2022
Parttalan a vita... Pláne, hogy aki komolyan akar dolgozni, azt nem érdekli, hogy melyiket használja, hanem dolgozik azzal, ami kényelmes. Én például a parancssorokat használom sokat, a total commandert meg max. ftp-hez veszem elő
Persze, hogy parttalan. Be is fejezem, amúgy pedig én is a parancssort használom mivel időm java részében Unix rendszereken dolgozom. Aki mainframe környezetben nőtt fel, nem is hiányolja sehol a különböző commandereket
|
Bejelentkezés
Hirdetés |