Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Egy 32 éves szkóptól.Különben nagyon tetszik a sugár. Inkább nem nyúlok hozzá, mert ilyen sem lesz.
Sziasztok.
Volna valaki aki járatos tektronix oszcilloszkóp javításban? Egy 485-ös tipus javításához kellene segítség.
Sziasztok!
Adott egy Tektronix 7603-as szkóp, 7D20-as modullal. Elő vettem, mert mérni szerettem volna, de a következő hibakódokat dobta fel a Selftest alkalmával: A hibakódok: - 6531 - 6532 - 65321 - 6541 - 6542 - 65421 - 6453 A Google nem volt jó barátom, segítséget kérnék a hibák elhárítását illetőleg.
https://w140.com/tekwiki/images/8/8e/070-3858-01.pdf 3-20 oldaltól kezdve.
Köszönöm. Tehát ha jól értem akkor a Preamplifier panellel van a hiba..
Úgy tűnik. De azért megnézném, hogy annak a vezérlése, tápja, stb. rendben van-e meg hasonlóak. Néha nem ott van a hiba, ahol látszik.
Sajnos a kép sem normális. "Szellemképes". A kalibrálással is van baj.
Sziasztok. Segítségeteket kérném egy "lehetséges" hiba megoldáshoz. Van egy Hung Chang 5502-es (2x20Mhz-s) oszcilloszkópom viszont max sebessége mellett is a 3,5Mhz-s órajelet csak ennyire tudom megnyújtani rajta.
Esetleg az időalap áramkörébe belenyúlva valami módon akár az időalap kapcsoló utolsó állásánál egy potmétert berakva vagy egy változtatott fokozatot nem tudnám felgyorsítani annyira hogy tényleg értelmesen látszódjon majd rajta egy 16-18Mhz-s jel is? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
A 10x-es nyújtást bekapcsolod akkor pont jó! Üdv: Gábor
Köszi, le van kopva a gomb mellól a felirat, most olvastam el a használatiban.
Szevasztok!
Bele kezdek az "instrumentum" javításába! Már jó rég óta megvan, csak a hely-idő-kedv-tudás együttállása még nem következet be! A tudást (kapcsolási rajz) is megszereztem már jó pár éve, aztán a hely meg a kedv, idő nem akart előkerülni! Eddigi hibák: Mikor megvettem (kb15 éve) volt benne egy halott tranyó azt cseréltem, lett "kép" de nem volt az igazi! Nagyobb sebességű eltérítésnél elcsúszott, és elhalványult a kijelzés, valamelyik feszültség elfogyott.... Emlékeim szerint a "takonyba" lévő nagyfesz egyenirányítás is sántít. Teltek az évek, használgattam évente párszor, de most már se kép se hang!! Szerencsére füst se.. Innen szép felállni! Akinek van kedve szurkolhat! Nem fogom elkapkodni, lehet 1 héten csak egyszer nézek rá, de addig is övé az asztal, kibontakozhat. Már is találtam egy hibát, eltűnt a elkó lába!!
Fiókkiemelő toldó kellhet. Ha nem tudod kitolt helyzetben üzemeltetni a fiókot, nem férni hozzá minden oldalról.
Nem a fiókkal volt a gond hanem a tápfeszekkel itt a cső mellett.
A CRT circuit, meg a Z Axis (kioltó áramkör) áramkörben van a mók, cserélt tranyók stb... Most ezt kis táp panelt nézem át, kimérem a kondikat.. Az "elszáradt" lábú elkóból kijött a lé, valamikor 2,5µF 100V volt. Elég érdekes érték, még nem tudom mivel pótolom!! Valahonnan kellene 2,7uF... Mivel mérve a legtöbb kondinak bőven megvan a kapacitása!! Felfele csalnak de rendesen... Emiatt kezdett gyanús lenni az LCM3, de rámérve egy mai 470µF-re az pontos volt...
Hestore: 4.7µF 100V szerintem azokban a tápokban lehet dupla kondenzátor érték. Vagy kettő sorbakötve, akkor 2.35µF 200V lesz, persze a feszültség nem fog pontosan feleződni a szórások miatt, ezt jobb elkerülni. RET-nél 2.2µF 100V, 2.5µF helyett 2.2µF jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
Felrakom ide a könyvét, kapcsolási rajzát
Iwatsu SS-112
Nem tudom kötelező-e az elektrolit de láttam 2,2u-at porcelán vagy milyen kiszerelésben.
2,2 µF sokféle kivitelben van, de méretre az elektrolit a legkisebb, minden feszültség kategóriában.
Aminek porcelán a teste, azok un. olajkondenzátorok voltak anno. A 2,2 µF szép "emberes" darab lehet.
Sziasztok!
Kaptam tavaly ősszel egy DT-516A oszcilloszkópot. Az előéletét nem ismerem. Bekapcsoláskor minden funkció működött, a fényerő is jó volt. Ritkán használom. Néhány napja igen gyengére változott a fényerő! Az asztali lámpa mellett alig látható, egyébként működik rendesem. Kapcsolási rajzom nincsen. Hol kellene kezdeni?
A fényerősség potméter lehet kontaktos lett. Ha kicsit óvatosan megmozgatod, akkor nem vàltozik a fényerő?
Mozgatásra, kocogtatásra nem érzékeny.
Lineárisan változtatható a fényerő. De még jó lenne tán egy negyed fordulat a potin, hogy a korábbi szintet mutassa, mert felcsavarva is gyenge szobai világításnál. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Emlékeim szerint van a poti -nál egy kondenzátor. Ellenőrizd és a környékét is.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2022
Sziasztok.
Egy Schlumberger CRC 5273 tip. oszcilloszkóp javításához szeretnék segítséget kérni,fényerő problémája van. Elsősorban egy rajzot szeretnék,ha volna valakinek,eddig sajnos sehol nem találtam.Köszönöm.
Még egy, ha a potin jók a feszültségek és szabályoz, nézd meg a KS- csövön is a feszültség változást és a foglalat csatlakozását, nem kontakt hibás -e?.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |