Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, ez TOP-3L tokozású C5584 (PANASONIC 2sc5584) . Rosszul mértem tegnap, nem minden irányban zárlatos hanem csak a B - E, hacsak nem "C" osztályban üzemel és van föld felé egy fojtó vagy R a bázison. Egyelőre csak az alkatrészoldalról méregetek...De ez a tranzisztor nem kis darab (20 A ) Azért ki kéne nyomozni mitől ment el mert félek hogy az újnak ugyanez lesz a sorsa ha belerakom. Ez a monitorosdi tényleg nem könnyű kenyér... Ez a tranyó egyébként egy hűtőfelületen van egy TO220 tokozású diódával de az jónak tűnik. Ezen kívül találtam még egymás mellett egy TIP29/TIP30 párost amik szintén jók, egy KC245 jelzésű TO220 tokozású valamit amiről semmit sem találok az alldatasheet en, egy 2SK2761 és egy SFP9634 FET et. (ezek remélhetően jók...(?) )
Már csak azért is jó lenne tudni mitől ment el mert ennek a tranzisztornak az ára sem kevés 1478 HUF + ÁFA ...
Sziasztok!
Van egy AXION CX-4158 tip. monitorom. A gond az vele, hogy hálózatit bedugva narancs színü a power led. Bekapcsolva,a kezelő gombokon felvillannak a ledek(gombok megvilágitása), kattan a relé, sercen a képcső,(indulni akar) a power led nem világít, majd megint kattan a relé (leáll) kb. 2 sec. és narancs a led. Valaki tapasztalt már ilyen jelenséget? Lehet, (érdemes) vele kezdeni valamit? Köszi minden segitséget! Norbi
Megnéztem a panelt, a vezetősávok nem szakadtak, az alkatrészeken sérülés nem látható (kondi, tranzisztor, dióda) a forrszemeket a tápágban meg ahol nagy hő van átmelegitettem. Próba, de semmi változás! Este még ránézek, addig ha valaki tud segíteni ne habozzon!
Köszi! Moderátorok: Bocsánat az előző hozzászólás végén az üres területért, hosszú enter sikerült és nem töröltem vissza!
Sziasztok, van 1 monitorom.
Már kicseréltem benne a tápkondikat, de még mindig bekapcsolás helyett csak 1 ideig kattog és utána semmi. PCB javaslatár megnéztem, hogy nincsen e valami rövidzár a szekunder oldalon. És igazavolt, Találtam 1 mindenhogyan zárlatos fetet és egy horizontális eltérítő tranyót. IRF9620 3,5A 200V C5129 1500V 5A Megéri szerintetek kicserélni, vagy nagy az esély hogy újra átmegy rövidzárba? Ugyanis 3000ft ért már kapok nagyobb és újabb monitort.
hello!! bocs a zavarásért ujfent! A kondiknál ragadtam le ezt a 22pf értéket honnét vetted??? mert eddig akivel beszéltem annyi félét mondtak de a lényeg hogy nem álltalános a kondik mérete ez az érték szorosan függ a rezgőkörtől vagyis egybe van hangolva. a másik meg hogy ilyen kis értékü nincs 100-tól kezdődnek az értékek
köszi
sziasztok lenne egy kérésem lcd monitorhoz keresnék inverter adatokat, ha lenne valaki aki hozzáfér egy Fujitsi-Siemens scenicview A17-2 monitorhoz és az inverter oldaláról a kondik értékeit kiirná azt nagyon megköszönném vagy csak infógyüjtés miatt pár monitor inverteréből a kondik értékei összehasonlitás végett nincs meg az eredeti alkatrész és nem tudom a pontos értékét
köszönettel !!!!
Sörgősen keresek választ a kérdésemre, mert problémáim vannak a monitorommal és csak ez az egy van, és ha elromlik, nem fogom tudni megtudni mit csináljak (amit írtok)
Egy Samsung SyncMaster 765MB monitorról lenne szó. Olvasgatom a HE-t erre bejön 1másodpercre egy full fekete képernyő... aztán rá 5 percre megint... Meg ilyeneket csinál mint az alábbi képen van. Mi lehet a gond?
Eléggé szét van csúszva... Mozgasd meg óvatosan az adatvezetéket ott, ahol bemegy a monitorba, és ha jelentkezik a hiba, ki kell cserélni a kábelt (vagy visszavágni, és úgy bekötni). Ha szerencséd van, csak pár szál szakadt (azt azért nézd meg előtte, be van-e dugva a gépbe rendesen).
Természetesen ezeket már próbáltam előtte...
Amúgy mióta írtam a problémáról, nem jelentkezett... huh, teljesen kiment a fejemből a vasárnap! Ne haragudj, most mennem kell, de PM-ben megbeszéljük, hogy hogyan legyen a továbbiakban, mert még mindig érdekelne a készülék!
Ma újratelepítettem a windows-t és ismét jelentkeztek a hibák!
A videókártyával vagy a monitorral lehet a gond? Hogyan lehetne megoldani a problémát? A válaszokat sürgősen várom, mert már nem sokáig húzza a gépem
Max monitort tudok cserélni, de ha az működik, akkor már kiderül, hogy a vga kari a hibás...
Amúgy vga karira gyanakszom, mert van, hogy teljesen kifagy a gép, benyomom a num lock-ot és kb 4-5 másodperc múlva kezd el csak világítnai a led, több másodpercre lefagy az egér, stb. Szerintem VGA csinál vmi galibát a procinak, vagy nem tudom. Esetleg a CPU okozhat ilyen gondokat? Jelzem, hogy Win újratelepítésekor is kifagyott a gép egyszer és a színek akkor is a megszokottól eltérőbbek voltak. Mivel nem számtech fórum, ezért elektronikai szempontból közellítsük meg... Ha tényleg a vga lesz a hibás, akkor mit tudok tenni? Keressek vmi alkatrészt ami kicsit meg van égve, vagy elengedett forrszemeket, vagy mit? Egy 4 éves Geforece FX5600-ról, Zalman hűtéssel ellátott vga kariról lenne szó.
Szia! A videókártya esetleges hibáját ki tudod szűrni ezzel a kis programmal, ami tesztelni tudja különféle módokon.
254 pontból az 5. elején jár, és már 105.000 hibát talált... Úgy pörög a hibaszám, mintha egy programmal vmit megszámláltatnék...
Gondolom ez nem normális... Esetleg valamilyen alkatrész cserével nem lehet ezt orvosolni?
Az baj!!
Nem akarok gépet venni, elég lenne nekem ez a 4 éves, amire használom bőven jó és most ezért nem akarok kiadni... Inkább akko használtan veszek VGA karit vagy alaplapot (zgyan ilyet) Akkor rá kellene szánnom egy kis időt, hogy kikísérlettezzem, hogy mi lehet a baja... és ezt az alkatrészt cserélni... Leállítottam a hibakeresést, ennek nincs értelme... Minden hibára ezt írja: [053A7582]: must be 5555, but found 5515 (bits: 0000000001000000) [] <== az ebben lévő rész meg folyamatosan pörög, más értrékekkel...>
Akkor ezek szerint nagy valószínűséggel valamelyik videómemória szállt el a kártyán, mivel ez a progi azt teszteli. Az enyém is így halt meg nemrég. Nem javítható.
Köszönöm a progit, hogy linkelted.
Tényleg nem tudok tenni semmit ellene? Most így, hogy nincs leterhelve a gép, csak mozilla megy így minden jól működik. (egyelőre) Mintha nem lenne semmi baja... Ha jobban leterhelem, akkor több memóriára van szüksége és ekkor jelentkeznek a képi zavarok és a fagyások? Mert van egy progi, amit ha elindítok, az indításkor eléggé leterheli a gépet, ramból is 70-80MB-ot elvesz, pedig kis egyszerű program és ekkor ki szokott fagyni. Megjegyzem ezeket a furcsaságokat tegnap előtt kezdte el csinálni a gép. Alkatrészcsere nem lehetséges? ui.: Hogy néz ki a videómemória? Csatolok a kártyáról 2db képet. Megtudná ezen valaki mutatni melyik a videómemória? 1. kép 2. kép
Nem tudom a program mennyire ad hiteles információkat, de hogy teljes biztonsággal megtudd, hogy a vid.kártya-e a hibás azt megpróbálhatod, hogy kérsz kölcsön valakitől egy másik videókártyát és azzal megnézed mit produkál a gép.
A képeket nem tudom megnézni, de általában a kártya processzora fölött és mellet található két-két darab a kártya egyik, vagy mind a kettő oldalán.
Nem tudtam monitort se videókártyát kérni, ezért hallgattam rátok...
Kikaptam a vga karit, a nagy Zalman hűtőt is lekaptam, azt is szétszedtem , kitisztítottam A vga kari két kvarc-jára szennyeződés rakódott le, ezt eltávolítottam, majd nitrogénhígítóval "átmostam az egész kártyát" főképp a sok lábú smd IC-ket, majd összeraktam és beüzemeltem. Elkezdtem futtatni a fentebb belinkelt programot és a 254 pontból 8-ig engedtem, hogy menjen el és 0 hibát talált!!! Azóta nem jelentkezett semmi agnormális jelenség a gépemen! Tehát valószínűleg megoldódott a probléma!!! Nagyon szépen köszönöm mindkettőtök segítségét!
Na ennek örülök! Megspóróltál egy videókártya vásárlást magadnak!
Sziasztok !
F-S C19-3 tip. LCD monitorral kapcsolatba lenne kérdesem. Sajna egyik pillanatról a másikra, előjáték nélkül megadta magát. Mivel járatos vagyok az elektro-nikában nekiláttam a vizsgálatához. Első mérések alkal-mával rövidzárat mértem a 12 V-os tápon. Hamarosan meg is találtam a hiba okozóját, ami egy 8 lábú SMD al-katrész és BD 469F van ráírva. A gyártója logója nagy "A" betű bal lábától fölfelé jobbra induló köív a jobb lá-báig. Itt aztán meg is akadtam, mivel a hálón ilyen ti-pusnév alatt BJT tranzisztort találtam indiai gyártónál. A kereskedők sem hallottak még róla, katalógusukban sincs benne. Megítélésem szerint FET lehet. Kérésem az lenne: ha Valaki ismeri, van róla adata, esetleg láb-kiosztását is tudja, továbbá hol lehet beszerezni, vagy ha nem kapható mivel tudnám helyettesíteni az segítsen. A szervizet szeretném kihagyni, mivel netes információk szerint a javíttatása elég húzós /20-25 rugó/, talán érdemesebb újat venni. Az a megoldás is érdekelne, ha Valakinek pixel vagy egyéb hibás ilyen tip.-ú monitora van, de nem akarja megjavíttatni, vevő lennék rá. Kettőből csak lesz egy. Köszönettel : István
Szia!
Ugyan az a probléma egyik haverom fusijával is. Másik fórumon egy rendes szaki válaszolt nekem: "Az általad leírt karakterek fölött milyen számok vannak? Valószínű 4606 pld. Ez megfelel az AO4606 complementer fet-nek. Helyette esetleg IRF7319, HQ Videónál van. http://www.hqvideo.hu/info/hu/irf7319.html Ha szétégett az smd fet, valószínű elvitte az inverter vezérlő ic-t is, no az viszont nem beszerezhető (ha BIT3193) Ma megyek veszek helyettesítő FET-et! Zoli Azért sok sikert a javítási kisérlethez."
Szia Zoli!
Köszi az információt a F-S inverterre, illetve a FET-re vo-natkozóan. Műszerrel megmértem a BIT 3193 IC lábain az értékeket, de zárlatot, ill. szakadást nem mutatott egyik láb sem. Ez nem jelenti azt, hogy nem ment tönk-re, de van esély rá, hogy megúszta a FET elégését. Volt már dolgom FET-es driver-ekkel, de nem volt jel-lemző, hogy a FET elégése tönkre tette volna az előtte lévő félvezetőket. A napokban talán eljutok az ajánlott kereskedésbe megvenni a helyettesítő FET-et. Majd a beépítés után tájékoztatlak az eredményről. Üdv.: István
Üdv mindenkinek!
Egy Philips 170 B4 lcd piros csatornája egyáltalán nem megy, ha adat megy a vga bemenetére. Viszont ha a kábelt lehúzom, a képernyővédelem piros négyszete szépen megjelenik. Van valakinek ötlete mi a hiba oka? Javítható? Kösz a válaszokat!
Szia Zoli!
A F-S LCD monitor power-backlilight panelon kicserél-tem a FET-et és csoda történt, működik a monitor. Mégegyszer kösz a segítséget. Üdv: István
Fujitsu Siemens C17-2 tft monitor
Sziasztok! Szervízben volt a monitor, ezért nem jelentkeztem. Felhívtak, hogy kész van, gyönyörű a képe, mehetek érte. ezután két órával újabb telefon, hogy a főnök tévedett, mégsem javítható. ezt nem tudom megérteni. Azt mondták több mint egy hónap várakozás után, hogy a digitális panelon a proci a hibás. Minezt 2500Ft-ért /bevizsgálási díj/. A logó bejön, majd /no signal/.A menü megjeleníthető, igaz, hogy csak 2,-3, másodpercre /ekkor ami az időbe belefér, lehet léptetni is/. Háttérvilágítás van, A Pc bekapcsolásakor ugyanúgy reagál, mint a crt / elsötétedik, kivilágosodik/, csak utána marad az üres képernyő háttérvilágítással. A fényerő gomb reagál, szintén két három másodpercre, és ez időben lehet is állítani rajta. Az audio gomb /normál, mute/, és a beállítások is /auto/ is megjelenik. Ennyi a történetem, most mitévő legyek? Sajnos nem vagyok egy profi, de ezt, azt azt meg tudok csinálni Köszönettel: Péter
Újra elővettem a monitort.Hát,nem javult meg magától.
Bár egyszer pattant benne valami,és abbahagyta a zúgást,és a képremegés is megszűnt.Na nem sokáig,csak 3-4 bekapcsolásig.A hálózati trafón kívül mi zúghat még 50 Hz-el egy monitorban?Segítsetek!
Sziasztok! Kaptam egy Philips 170C típusú TFT monitort.
Hibajelenség a lenti videókon megtekinthető lövésem sincs mi okozhatja, talán mintha meg lenne szaladva a tápja a sor/oszlop vezérlőknek. Valakinek nincs ötlete vagy szervízdoksija (feszültség mérési pontok) ehhez a monitorhoz? Az egyik video Win2000 desktop a másik jel nélkül a No Signal felirat mindkettő bekapcsolással együtt. A fényerő és a kontraszt 0-ra állítva
A 170B5-ről amit találtam nem tudom segít e, nem tudom miben más mint a B4.
Bővebben: Link
A 170C5-ös service manual
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |