Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Kaptam egy Sony márkájú LCD monitort "megszervizelni". Valami miatt képet egyáltalán nem adott. Ennek az volt az oka (gondolom), hogy a hálózati fesz. szűrő körében felvolt "robbanva" az egyik kis kondi. Ki is cseréltem mostmár van képe, viszont folyamatosan ki-be kapcsolgat a monitor. Ennek mi lehet az oka? U.I.: amit kicseréltem kondit, az nem 10% -os hanem 20% -os, ez gondolom nem lehet a hiba oka.
Szia !
Keresgélj a tápban tovább, cseréld ki a többi kondit is, kicsit nagyot... Üdv!
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, mert áthoztak nekem egy LG flatron 775 Ft típusú monitort, ami tök sötét bekapcsoláskor a bekapcsgomb lámpája vagy ledje vilog, ill. katog benne valami mintha ki be akarna kapcsolni. Lehet, hogy sorkimenős lesz a drága, de nemtudom. Mivel nem vagyok TV műszerész nem annak tanultam sajnos, nélkületek nem merek hozzá nyúlni, mert félek , hogy falhoz állít a nagy fesz. Segítséget szeretnék kérni, hogy hogy lehetne a képcsővét illetve a nagyfeszűltségű részt kisütni. Várok sok segítséget. Előre is köszönöm NEKTEK !!!
Szia. El tudom mondani neked hogy süsd ki a csövet de azt mondom az igazi veszélyét ennek nem a képcső adja mivel elég kis áramokkal dolgozik ahhoz hogy nem valószinű hogy agyonüt, főleg az a töltés nem ami kikapcsolás után a képcsőbe marad. Viszont a tápegység hálózati feszültségen van amikor be van kapcsolva, és az viszont ÉLETVESZÉLYES.
A képcsővet kisütni egyszerü. Fogsz egy mérőzsinórt egyik felét testre teszed a másik hegyes felét bedugod a tappancs alá. Ennyi. Valószinüleg azért kattog mert nem tud indulni a tápja mivel a rövidzárvédelme nem engedi. Lehet sorkimenő is de a félvezetőhalál az gyakoribb. Sorvégtranyó, képvégfok, sor körüli diódák, Kondik. stb... Inkább ezek között nézz körül.
Nagy letolást kaptam azért mert eddig nem jelentkeztem, idézek egy levélből :
Mintha a hobbielektronikán ígértél volna pár embernek valamit,nem? Az emberek akkor is szivesen segítenek ha előtte nem eteted be őket azzal hogy ezerért háttérhibás moncsit kaphatnak! Én azt hiszem hogy elmondtam milyen úton-módon lehet a monitorokhoz hozzájutni. Mindenfélekéépen meg kell várni míg lesejtezik a monitorokat.Mindaddig amíg nem történik ez meg nem áll módomban elhozni őket. Semmilyen beetetésről nics szó,csupán még nemtörtént meg a leselejtezés. :no:
Szia, ha lesz, engem is erdekelne.
Nemi info: Az 5 vezetekbol ugye legalabb az egyik fold, de lehet, hogy ketto vagy tobb, sipolos multimeterrel ki tudod merni a haz femreszehez. A tap a masik vastagabb vezetek, altalaban biztositekkal vedett. Marad mondjuk ketto vagy harom, ezek kozul az egyik biztosan az engedelyezes, ennek 5V kell altalaban. A masik a fenyeroszabalyzo, ez leggyakrabban PWM feszultseggel, ritkabban arammal megy. Meg ritkabban szokott lenni aram-visszajelzo, tularamra lekapcsolja a monitor reszt is.
szia.
aki ezt irta annak üzenem lo... a fenekébe.nem hogy örülne az ilyen lehetöségnek. meg különben is minek háborogni? örüljön ha jut neki. üdv Sergei
Szia!
Én írtam neked,ne haragudj. Manapság már tele a világ ügyeskedő emberkékkel,akik ígérnek fűt-fát aztán eltünnek szépen. Amúgy 1,5 hónapig be se néztél,gondoltam szintén zenész,aki kaphatja a dorgálást a közösség nevében! Mégegyszer elnézésed kérem a kirohanásomért!
Semmi gond csak rengetek a melóm.
Most vett a cégünk hp blade szervereket és egyébb nyalánkságokat és minden időm lekötik ezek a dögök. Kicsit másképp működnek ezek mint a hagyományos értelembe vett szerverek. Abban a pillanatban amikor a kezembe kerülnek a monitorok akkor küldöm is a mailt.
Üdv mindenki!
Remélem jó helyre irok a broblémámmal. Ha nem akkor előre is 1000bocs. A problémám a következő lenne: Van egy régi típusú monitorom, a csatlakozója még az anno használt 2sorból álló tüskéket tartalmazza. A konkrét probléma az lenne hogy az egész kép félrecsúszott úgy mintha a képcsövet 2centivel jobbra toltuk volna, és mellette csak fekete csík látható. A beállító gombokkal nem lehet semmit csinálni mert ugy mutatja hogy ott a képernyő széle. Mit lehetne vele kezdeni? Javítható még? Esetleg itthon tudok neki vmi csinálni? Éretek vmennyit az elektronikához, pár monitor kikerült már javítás után a kezemből de erre nem tudtam rájönni mi lehet a hibája. Kidobni viszont nem akarom. Előre is köszi mindenkinek. Elnézést a rossz minőségű kép miatt de csak teló volt a közelben.
Az lenne a problémám hogy van egy Philips 17" monitorom és egy fura zúgó hangot adott (kb 5mp-ig) azota semmit nem csinál. Mi lehet a baja?
Sziasztok!
Ma reggel ki akartam próbálni egy régebbi gépemben használt hangkarit és utánna történt az hogy vibrál a monitorom képe! A pontos eset úgy volt hogy elővettem a hang karit és betettem a gépbe. Indítás után nem ismerte fel a kártyát, nem izgultam rajta mer nem volt éltbe vágó és ki is vettem! Ismét indítanám a gépet de a betöltésnél lefagyott. Na mondom ez fain! Reset -> csökkentett mód -> rendszervisszaállítás! visszaállt minden de ezután elkezdett vibrálni a monitor! Olyasmi mint mikor 60Hz-en fut csak vagy inkább jobban hasonlít arra mikor a mobil ott van a monitor előtt és hív valaki! még azt vettem észre hogy ez a vibrálás összhangban van a gép "elfoglaltságával" tehát minél jobban "dolgozik" a gép annál jobban vibrál! ha valaki találkozott hasonló hibával akkor légyszi segítsen mer már fáj a szemem előre is köszi
Szia !
Ezt használod mindig, vagy csak kipróbálni indítottad el ? Mert ha icsak próbának szántad akkor lehet a beállított felbontást és frekit nem szereti, amit a másik monitorod használ. Ezt kellene először tisztázni. Üdv!
Szia !
Bármi meglepő is, ez táp probléma lehet. Nekem az egér huzkodása közben volt ilyen jelenség, és a táp szórakozott velem. Nézd át a tápcsatikat nem laza, vagy nem löktél-e ki valamit a csere közben. Üdv!
Szia !
BF422 - LM2402 - TDA4885 lábaira forrassz rá, környékén ha van rossz állapotú kondi azt cseréld ki. Üdv!
Igen ezt használom, és ezt is használtam. Hozzám már igy került, de az biztos hogy nem a felbontás és freki a ludas a hibában.
Azért köszi. Ha van még ötleted örömmel várom
Hali!
Nekem is van egy GABA GF 1795-ös monitorom,amin remeg a kép és zúg benne valami ami szerintem a tápegység (kapcsolóüzemű) trafója, és melegszik egy teljesítmény mosfet annyira, hogy a kezem nem bírja el szűk 1 perc után. Van rajta hűtőborda,de szerintem nem kellene ennyire melegednie,vagy talán nem jól tudom? Szaga is van. Melléklem a képeket róla. Hátha tud valaki segíteni.
A 3.kép
Bocsi nem tudtam egy hejre rakni a képeket.
Sziasztok!
Íme egy nemrégi szerzeményem. (...laptop LCD monitor...) Hozzáértők véleményét kérném, hogy vajon milyen jellegű hiba szokta okozni azt, ami a csatolt videón látható! Tehát magának az LCD modulnak milyen jellegű meghibásodása ez, ami látható a videón? Esetleg ez vmiféle CCFL-csőhiba? Én nem nagyon értek hozzá egyelőre, de szeretném, ha nem lenne benne ilyen csíkozódás...
mekkora monitor?
Szerintem a vibráló rész oszlopmeghajtó csippje az utolsókat rúgja. A 15"-ban 5 oszlop és 3 sormeghajtó van...
Azt hiszem, 14,1 colos (amennyiben ilyen létezik hivatalosan).
Ezt a chip-et merre találom belül? Mintha egyszer már szedtem volna szét egy hasonló LCD-t, és abban nemigen volt több 2 IC-nél azon a mütyür panelján...
Ezek be vannak hajtogatva az üveg mellé, és magán a fólián van a csip... rá van ragasztva.
Csá!
Egy TFT monitor tápegysége eltűnt ami 12V-os volt "talán". Van nekem itthon ehy régi 14V-os motorola töltő. A kérdés az hogy rá lehet-e kötni a 12V helyett a 14V-ot, és hogy mennyi Amp. vesznek fel ezek a TFT-k.
A kábel be van építve a monitorba?
Mert, ha igen akkor lehet kábel hiba is,de akár a hard-al is lehet probléma.
Szia !
Egyértelműen táp hiba, vagy leülteti valami a tápot, vagy a táp maga nem tud elindulni. én a másodikra tippelek és a tápban a kondikat cserélném ki. Üdv!
Helló!
Van egy 14"-os FF monitorom. Az vele a gond hogy fokozatosan elsötétedik a kép.(ez kb.:10perc mire totál fekete lesz) Szerintetek mi lehet vele a gond? Légyszi segítsetek! :guluszem1:
Sziasztok! Elöször is BUÉK mindenkinek!!
Volna egy problémám a párom monitorjával. Naszóval történ vala, hogy az évet windows installal indítottam, de nem is az a gond hanem, hogy a win és az összes driver feltelepedése után hagytam a gépet csak úgy üresjárásban és látom ám, hogy elöször képernyőkímélő indul, utána pedig elalvás, de normális idő után. Akkor kezdtem gyanakodni, hogy baj van amikor nem világított a led a monitoron sehogy sem, pedig ilyenkor sárgán szokott..... naszóval sikerült a monitornak olyan jól energiatakarékos módba raknia magát, hogy azóta semmi. Ha kihúzom, és kis idő után bedugom akkor kis időre felvillan a zöld led, aztán kattan valami(gondolom relé) és kialszik, aztán semmi. Namost ez vajon mi lehet? Valami biztonsági mód lehet? kerestem gugliban ,de zömmel csak termékleírást találtam. A monitor pedig Sony multiscan E220. Ha esetleg valaki találkozott valami hasonló problémával. vagy van ötlete megköszönném a segítségét. Üdv thomasp
Szia !
Idézet: „Valami biztonsági mód lehet?” Nem ! Vidd el egy műszerészhez. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |