Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Kipróbálom másik pla-val ugyanazt, ez zárt helyen volt. Fúvókát nemrég cseréltem, szépen kakilja az anyagot, ha kézzel nyomom.
Sajnos hülye szokásom, hogy a petg-t és a pla-t is ugyanazzal a fejjel nyomtatom, de ember legyen a talpán, aki naponta 2x cserélgeti. Mindjárt kiderül, visszaírok.
Most hogy mondod. Én is jártam így PETG-PLA váltásnál, de nekem eldugult a fúvóka.
PETG-PLA váltásnál mindig nyomtatok egy pici (pár perces) tárgyat a PLA-val a PETG hőmérsékleten (235-240fokon). Ez kiviszi a fejben maradt maradék PETG-t, ami ugye a PLA hőmérsékleten már nem olvad meg rendesen, ezért el tudja azt dugítani. Néha nem is külön tárgyat nyomtatok, hanem csak a brim-et kapcsolom be, és amíg azt nyomtatja felviszem a hőmérsékletet 240 fokra. Annak ugye nem számít milyen hogy fog kinézni.
Nincs köze a filamenthez. Kitisztítottam a fúvókát, az égetéses módszerrel, ezzel se értem el egyértelmű változást.
Vázát nyomtatok egyébként, tehát a palást egyetlen csigavonalból kell, hogy álljon. Amit nem értek, hogy valamiért a nyomtatás, rengeteg sok kis megtorpanásból áll, holott egy-húzóra is nyomtathatná. Lehet, hogy emiatt néz ki ragyásnak a felület
Szia.
Nekem 2 okból szokott ilyet csinálni. 1: eltörött a ptfe csőben a filament. Nem lehet látni a hibát, hogy a macska rúgja meg, de pontosan ezt a hibajelenséget produkálja. 2. filament cserekor előfordul, hogy szálazik az anyag bele a pfte csőbe, a fej felett. Ott meg jól be tud ékelődni a szál, ahol még nem olvad az anyag, ezért nem is akar magától kitolódni. Itt érezhető picit a filament tolásnál, hogy nehezebben megy; extruder is megcsúszik... Tehát ptfe cső kiszed, és minden rendben lesz..
Szia
Nincs retract problémám, ezt a tárgyat egy húzóra kéne kinyomtatnia. Itt kimondottan szeletelős hülyeségről van szó Korábban javasolták a simplify3D szeletelőjét, mert sokkal külömb mint a cura. Sajna repetierhostra vagyok ráállva és az átállás nem megy olyan könnyen, nálam.
Nem is arra gondoltam, hogy retract probléma..
Valamiért ha el van törve a filament a ptfe csőben, egyszerűen nincs rendes flow, kihagy, keveset nyom, stb - pont azt produkálja, amit írtál. Amolyan fejdugulás hibajelenség. Kézzel megy az anyag, de az extruder meg nem tudja nyomni.. (Az én gépem bowdenes, nem direkt - nem tudom a Tied milyen.)
Most nekem lett egy nagy problémám!
Nozle-t cseréltem, azóta azt írja a gép, hogy 145 fokos a fej, és 92 fokos az asztal. Pedig hideg... (Marlin; Tevo Tornado)
Nem lehetséges, hogy véletlenül kontakt hiba keletkezett netán zárlat mikor a fejet cserélted?
Én jártam meg egyszer mikor összeszereltem a fejet és rászorítottam a hőérzékelőre a csavart akkor az átvágta a drót szigetelését és zárlatot csinált a fűtő blokkal. A te esetedben érdekes a probléma, mert egyszerre két hőmérő is hibásan mutat... Szerintem ellenőrizd le mégegyszer az összes vezetéket
70 fokos asztal, 225 fok, nagyobb tappancs lett nyomtatva és kikapcsolt tárgyhűtés. Ja meg egy fejcsere, ami megszívatott. Szálaz minimálisan, de szép a végeredmény a Herz fekete PLA-val, 100% tömörség mellett is.
Valami lehet, de nem értem az összefüggést, a vezetékek elvileg nem tudtak megmozdulni. Csak nozle lett tekergetve. Termisztort kivettem, átnéztem - szemmel látható sérülés nincs rajta. Levegőben lógva - nem érhet hozzá semmihez - is hibás értékeket mutat.
Persze a szigetelést én is átvágtam tavaly a csavarral, picit visszalazítottam, de azóta nyomtatott mindig... Marad a méricskélés majd valamelyik nap, ha időm engedi... Valaki tudja, mennyi kellene legyen az ohmikus ellenállása a termisztornak (kb)?
20 fokon 120Kohm nálam. Ha lehúzom, akkor -14 fokot jelez.
112K. Akkor jónak kell lennie. Ezek szerint más a gond.
Nálam nem változik akkor sem, ha lehúzom - megnézem az asztalt, abban is van...
Semmi. Hiába húzom le bármelyik kábelt (fűtés+érzékelő - asztal vagy fej), nincs változás. Ha kikapcsolom, ha nem, 144 és 92 fok.. Ezek szerint nem érzékeli az érzékelőket.?.
Próbálok egy firmware-t ....
Szerintem nézd meg, hogy jön-e ki feszültség a szenzor felé. Gyanítom, hogy nem.
Aztán már csak vissza kell fejteni.
Hi.
MKS Gen L 1.0 alaplap. Sajnos sehol sincs raktáron, ami megjönne "időben", csak keleten kapható (ápr-máj. érkezés...) Ezért megköszönném, ha kicsit kifejtenéd jobban - hány voltot kéne lássak, esetleg szkóppal nézzem-e (pwm), ill. nem tehető-e át másik csatlakozóba? - 3 csati van, a TH1 megy a fejhez, a TB az asztalhoz, s a TH2 nincs bekötve. Ha oda tenném át, gondolom, hogy a freamware-t át kell írni - annak utána tudok olvasni... {VStudio-ból ment a FW csere/update - sajnos nem hozott változást}
Ja, bocsi én nem ismerem ezt a lapot, nekem ramps van. de logikus, hogy valamekkora fesznek ki kell jönnie, amit terhel a thermistor, másképp nem tudna márni.
Gondolom 5VDC.
Nos, a fejhez a csatin (TH1) 1,7V jön ki (terheletlenül), az asztalhoz lévőn 3,2V (TB), ami pedig nem használt (TH2), azon 5V mértem.
A leírás szerint ez A13 és A14 - gondolom, Analog 13 és 14 pin.. Az A15 használhatom, de elvileg aux-ról pl bármelyik más analog portot is, ugyi? Persze tudom, h FW-ben át kell írni..
Szerintem az a 1,7V nagyon nem oké. Nálam 5V
Kéne méricskélni az alaplapon, hol lehet a hiba, ha egészen a processzor lábáig, akkor tényleg kuka, ill ha van szabad kimenet akkor arra át lehet állítani, de nem ismerem a lapodat így nem tudom pontosan megmondani.
Most próbálok átállni Simlify3D-re.
Az első réteg magasságot hol tudom belőni? Logikus lenne : Layer/Primary layer height Nos, itt beállítottam neki 3mm-t kezdésnek. De ahogy indítja a nyomtatást Z -0,3mm (amit nem tudom honnan szed)val kezdi. már szántana bele a Ultrabase lapba, éppen le tudtam állítani. A másik, ebbe a szeletelőbe hol tudom manuálisan mozgatni a motorokat? Idézet: „A másik, ebbe a szeletelőbe hol tudom manuálisan mozgatni a motorokat?” Tools menüpont alatt, Machine Control Panel. Idézet: „Az első réteg magasságot hol tudom belőni?” A Layer fül alatt jobb oldalt a First Layer Settings-nél százalékosan tudod megadni az értékeket. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Azt olvastam a hozzászólásod után, hogy a Ramps majdnem ugyenez
Most azt keresem, hol kell/lehet a pinout a marlinban... 2.0.x Valaki tudja? És elárulja nekem? Mert van az src/pins könyvtár, de abban nincs meg2560.... A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Ezzel a képel tudok segíteni. A kapcsolási rajz az titkos!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Köszi, ez nekem is megvan, A13 és 14 használta a FW. De át kell tennem a 15 és még egy analog portra, de hol a pinout - hogy azon mérje a marlin a hőmérsékletet ezentúl.?.
Megvan. az lpc1768 könyvtárba van eldugva...
PO 23, 24, és 25 portok vannak hőmérőnek. És 3,3V ír.. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Köszi, a szál vastagságot hol állítom be?
Az első réteg nyomtatási sebességét, hol lehet beállítani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |