Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Kipróbálom másik pla-val ugyanazt, ez zárt helyen volt. Fúvókát nemrég cseréltem, szépen kakilja az anyagot, ha kézzel nyomom.
Sajnos hülye szokásom, hogy a petg-t és a pla-t is ugyanazzal a fejjel nyomtatom, de ember legyen a talpán, aki naponta 2x cserélgeti. Mindjárt kiderül, visszaírok.
Most hogy mondod. Én is jártam így PETG-PLA váltásnál, de nekem eldugult a fúvóka.
PETG-PLA váltásnál mindig nyomtatok egy pici (pár perces) tárgyat a PLA-val a PETG hőmérsékleten (235-240fokon). Ez kiviszi a fejben maradt maradék PETG-t, ami ugye a PLA hőmérsékleten már nem olvad meg rendesen, ezért el tudja azt dugítani. Néha nem is külön tárgyat nyomtatok, hanem csak a brim-et kapcsolom be, és amíg azt nyomtatja felviszem a hőmérsékletet 240 fokra. Annak ugye nem számít milyen hogy fog kinézni.
Nincs köze a filamenthez. Kitisztítottam a fúvókát, az égetéses módszerrel, ezzel se értem el egyértelmű változást.
Vázát nyomtatok egyébként, tehát a palást egyetlen csigavonalból kell, hogy álljon. Amit nem értek, hogy valamiért a nyomtatás, rengeteg sok kis megtorpanásból áll, holott egy-húzóra is nyomtathatná. Lehet, hogy emiatt néz ki ragyásnak a felület
Szia.
Nekem 2 okból szokott ilyet csinálni. 1: eltörött a ptfe csőben a filament. Nem lehet látni a hibát, hogy a macska rúgja meg, de pontosan ezt a hibajelenséget produkálja. 2. filament cserekor előfordul, hogy szálazik az anyag bele a pfte csőbe, a fej felett. Ott meg jól be tud ékelődni a szál, ahol még nem olvad az anyag, ezért nem is akar magától kitolódni. Itt érezhető picit a filament tolásnál, hogy nehezebben megy; extruder is megcsúszik... Tehát ptfe cső kiszed, és minden rendben lesz.. ![]()
Szia
Nincs retract problémám, ezt a tárgyat egy húzóra kéne kinyomtatnia. Itt kimondottan szeletelős hülyeségről van szó Korábban javasolták a simplify3D szeletelőjét, mert sokkal külömb mint a cura. Sajna repetierhostra vagyok ráállva és az átállás nem megy olyan könnyen, nálam.
Nem is arra gondoltam, hogy retract probléma..
Valamiért ha el van törve a filament a ptfe csőben, egyszerűen nincs rendes flow, kihagy, keveset nyom, stb - pont azt produkálja, amit írtál. Amolyan fejdugulás hibajelenség. Kézzel megy az anyag, de az extruder meg nem tudja nyomni.. (Az én gépem bowdenes, nem direkt - nem tudom a Tied milyen.)
Most nekem lett egy nagy problémám!
Nozle-t cseréltem, azóta azt írja a gép, hogy 145 fokos a fej, és 92 fokos az asztal. Pedig hideg... (Marlin; Tevo Tornado)
Nem lehetséges, hogy véletlenül kontakt hiba keletkezett netán zárlat mikor a fejet cserélted?
Én jártam meg egyszer mikor összeszereltem a fejet és rászorítottam a hőérzékelőre a csavart akkor az átvágta a drót szigetelését és zárlatot csinált a fűtő blokkal. A te esetedben érdekes a probléma, mert egyszerre két hőmérő is hibásan mutat... ![]() Szerintem ellenőrizd le mégegyszer az összes vezetéket ![]()
70 fokos asztal, 225 fok, nagyobb tappancs lett nyomtatva és kikapcsolt tárgyhűtés. Ja meg egy fejcsere, ami megszívatott. Szálaz minimálisan, de szép a végeredmény a Herz fekete PLA-val, 100% tömörség mellett is.
Valami lehet, de nem értem az összefüggést, a vezetékek elvileg nem tudtak megmozdulni. Csak nozle lett tekergetve. Termisztort kivettem, átnéztem - szemmel látható sérülés nincs rajta. Levegőben lógva - nem érhet hozzá semmihez - is hibás értékeket mutat.
Persze a szigetelést én is átvágtam tavaly a csavarral, picit visszalazítottam, de azóta nyomtatott mindig... Marad a méricskélés majd valamelyik nap, ha időm engedi... Valaki tudja, mennyi kellene legyen az ohmikus ellenállása a termisztornak (kb)?
20 fokon 120Kohm nálam. Ha lehúzom, akkor -14 fokot jelez.
112K. Akkor jónak kell lennie. Ezek szerint más a gond.
Nálam nem változik akkor sem, ha lehúzom - megnézem az asztalt, abban is van...
Semmi. Hiába húzom le bármelyik kábelt (fűtés+érzékelő - asztal vagy fej), nincs változás. Ha kikapcsolom, ha nem, 144 és 92 fok.. Ezek szerint nem érzékeli az érzékelőket.?.
Próbálok egy firmware-t ....
Szerintem nézd meg, hogy jön-e ki feszültség a szenzor felé. Gyanítom, hogy nem.
Aztán már csak vissza kell fejteni.
Hi.
MKS Gen L 1.0 alaplap. Sajnos sehol sincs raktáron, ami megjönne "időben", csak keleten kapható (ápr-máj. érkezés...) Ezért megköszönném, ha kicsit kifejtenéd jobban - hány voltot kéne lássak, esetleg szkóppal nézzem-e (pwm), ill. nem tehető-e át másik csatlakozóba? - 3 csati van, a TH1 megy a fejhez, a TB az asztalhoz, s a TH2 nincs bekötve. Ha oda tenném át, gondolom, hogy a freamware-t át kell írni - annak utána tudok olvasni... {VStudio-ból ment a FW csere/update - sajnos nem hozott változást}
Ja, bocsi én nem ismerem ezt a lapot, nekem ramps van. de logikus, hogy valamekkora fesznek ki kell jönnie, amit terhel a thermistor, másképp nem tudna márni.
Gondolom 5VDC.
Nos, a fejhez a csatin (TH1) 1,7V jön ki (terheletlenül), az asztalhoz lévőn 3,2V (TB), ami pedig nem használt (TH2), azon 5V mértem.
A leírás szerint ez A13 és A14 - gondolom, Analog 13 és 14 pin.. Az A15 használhatom, de elvileg aux-ról pl bármelyik más analog portot is, ugyi? Persze tudom, h FW-ben át kell írni.. ![]()
Szerintem az a 1,7V nagyon nem oké. Nálam 5V
Kéne méricskélni az alaplapon, hol lehet a hiba, ha egészen a processzor lábáig, akkor tényleg kuka, ill ha van szabad kimenet akkor arra át lehet állítani, de nem ismerem a lapodat így nem tudom pontosan megmondani.
Most próbálok átállni Simlify3D-re.
Az első réteg magasságot hol tudom belőni? Logikus lenne : Layer/Primary layer height Nos, itt beállítottam neki 3mm-t kezdésnek. De ahogy indítja a nyomtatást Z -0,3mm (amit nem tudom honnan szed)val kezdi. már szántana bele a Ultrabase lapba, éppen le tudtam állítani. A másik, ebbe a szeletelőbe hol tudom manuálisan mozgatni a motorokat? Idézet: „A másik, ebbe a szeletelőbe hol tudom manuálisan mozgatni a motorokat?” Tools menüpont alatt, Machine Control Panel. Idézet: „Az első réteg magasságot hol tudom belőni?” A Layer fül alatt jobb oldalt a First Layer Settings-nél százalékosan tudod megadni az értékeket. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Azt olvastam a hozzászólásod után, hogy a Ramps majdnem ugyenez
![]() Most azt keresem, hol kell/lehet a pinout a marlinban... 2.0.x Valaki tudja? És elárulja nekem? Mert van az src/pins könyvtár, de abban nincs meg2560.... A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Ezzel a képel tudok segíteni. A kapcsolási rajz az titkos!
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Köszi, ez nekem is megvan, A13 és 14 használta a FW. De át kell tennem a 15 és még egy analog portra, de hol a pinout - hogy azon mérje a marlin a hőmérsékletet ezentúl.?.
Megvan. az lpc1768 könyvtárba van eldugva...
PO 23, 24, és 25 portok vannak hőmérőnek. És 3,3V ír.. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2022
Köszi, a szál vastagságot hol állítom be?
![]() Az első réteg nyomtatási sebességét, hol lehet beállítani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |