Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Floppy ékszij

Témaindító: Stecker, idő: Feb 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Stecker hozzászólása Feb 14, 2007 /

Hát elég nagy a problémám van egy korg i5s szintim de ez eddig nem is lenne baj viszont az egyetlen adat beviteli lehetőségem az a floppy ami bent van. Hát most is bent van de sajnos a meghajtó ékszija megnyúlt és elcsúszik tehát nem müködik.Próbálkoztam már nagyon sok helyen persze a Korgnál is Budapesten és rengeteg müszaki boltban is de se ilyen floppyt nem kapok se ékszijat ami tulajdonképp nem is ék alakú inkább egy vékony szalaghoz hasonlit. Probáltam pc-s régi és új flopykaból kiszedni de az ujakba már nincs is. A régi meg nem olyan.Hát ez van ha valaki esetleg tudna segiteni nagyon jó lenne.
(#) Balu válasza Stecker hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

Szia!
Magyarul nem forgatja a motor a floppy-lemezt? Hát szerintem ide valami alternatív megoldás kell, pl.: szigszalag-tuning...
üdv Balu
(#) oldman válasza Stecker hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

Próbáld meg magnó/videó szíjjal pótolni. Jelentős választéka van a NEDIS és a KŐNIG cégeknek, méret és kereszmetszet szerint keress náluk.
Vagy vidd el a régit ,és annál szűkebbet kérj. Másik megoldás lehet, ha a floppy szabványos egyszerűen cserélni.
(#) Balu válasza oldman hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

A csere szerintem is lehet jó megoldás, egyébként sajnos egyik cégnek sem találtam a weboldalát... :no:
üdv Balu
(#) Balu válasza Balu hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

Bakker, közben meglett
http://www.hqnedis.hu/, de a kőnig kft-t nem találtam.
üdv Balu
(#) st3 válasza Balu hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

Ne is keresd mert megvette a Nedis
A másik nagy cég [url]http://www.sini.hu/
itt is próbálkozhatsz
(#) st3 válasza st3 hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

Hopp a linket elszúrtam,bocs, de ha beírod akkor ok
(#) Balu válasza st3 hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

lemaradt egy [/url] !!!
üdv Balu
(#) dobo hozzászólása Feb 14, 2007 / 4

Ez a megoldás tényleg alternatív!!!!!
Ha csuszik az ékszíj az autón akkor létezik olyan szpré amely a szijon egy ragadós réteget képez.
Megszünteti a csúszást de egy idő mulva lekopik.
Ami ezzel a bökkenő .
Vagy túl ragadós lessz vagy ha elmész valahová zenélni és pont ott fog elkezdeni csúszni az gáz lessz!!
De lehet hogy egy flopibn nincsennek olyan extrém körülmények .
Lehet orvosolná egy jó darabig.
(#) Stadi válasza Stecker hozzászólására (») Feb 14, 2007 /

Mekkora a kapacitása egy hozzá való floppynak? 2.88-as lemez kell bele? Itthon ritkák ezek a meghajtók, de talán lehet szerezni sok utánajárással.
(#) Stecker hozzászólása Feb 15, 2007 /

Még egy kis kiegészités a floppy 1.44 de nem szabvány pc floppy legaláb is ami az áram és az adat csatlakozását tekintve mert ebböl a szempontbó speciális a pc hez képest.Külömben már kicseréltem volna.
(#) Stadi válasza Stecker hozzászólására (») Feb 15, 2007 /

Hmm... Akkor ha nincs ékszíj, marad az, hogy a neten (esetleg eBay) keresel egy még működő példányt, de ez zsákbamacska. Vagy ha egyezik a meghajtó vezérlése a PC-s társaiéval, akkor esetleg lehetséges a csatlakozók átalakítása. (Tényleg, ha simán PC-n ráírsz valamit egy lemezre, azt el tudja olvasni? Vagy spéci programmal kell kiküldeni a lemezre az adatot?) Valahol a neten olvastam, hogy Matsushita meghajtókat építettek ezekbe a kütyükbe, ami a Panasonic álneve. Esetleg megpróbálkozhatsz beszélni a Panasonic Magyarországgal, hátha. Feltéve, hogy a Tiedben is ilyen drive van. Akár tehetnél fel pár képet a meghajtón levő feliratokról és a csatlakozóról. Jah, és a legjobb ötlet: a lemezforgató mechanikát kicserélni egy PC-s floppyéra!
(#) Sebi válasza Stadi hozzászólására (») Feb 15, 2007 /

Amiket én láttam, az ugyanolyan kinézetű mint az 1,44-es, de 720k-s és csak egyik oldalra ír. Mint a régi MacIntosh.
(#) oldman válasza dobo hozzászólására (») Feb 15, 2007 /

Nem kell spéci spray! Nekem gyakran bevált a az alkoholban oldott hegedű gyanta (tiszta fenyőgyanta) Ovatosan keveset felkenni - megvárni amig megszárad - megismételni. Gyakran évig is elment! Az oldat hig szörp sűrüségű legyen. Ha nagyon meleg (> 50 C)helyen működik kihüléskor megragadhat!
Természetesen ez csak végszükség esetén ajánlott!
(#) sonar hozzászólása Máj 13, 2007 /

Sziasztok, nekem is hasonló a problémám, de nem az ékszíj rossz. Azt cseréltem, s a fejet is letisztítottam, de mégsem olvassa az adatokat a matsushita által előállított floppy drive Valami elektroniki hiba lehet. Sajnos ezek nem szabványfloppy-k, tehát egy 1000 ft-os sima floppyval nem helyettesíthetők. 26 eres szalagkábellel lehet a hangszerhez csatlakoztatni. Van valami egyéb ötletetek?
(#) Fekete hozzászólása Jún 26, 2007 /

Nekem sikerült egy laptop floppy meghajtót átkötni az I5s-hez és jól is működik.
(#) sonar válasza Fekete hozzászólására (») Jún 27, 2007 /

Szia, a laptopból kiszerelt floppy drive-ot használtad a korg i5-ben? Milyen laptopból lett kiszerelve, vagy milyen paraméterei voltak a floppy drive-nak? Ugyanis lehet, hogy ékszíj a probléma, hanem a komplett floppy egység...
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 27, 2007 /

Milyen os regi floppy meghajto ez?En amelyket szetszedtem,nem talaltam ekszijat
Vagy olyan nagy fajta amelyik akkora mint egy CD meghajto?
(#) szalkagyuri válasza Fekete hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Szia neked sikerült mert nekem is korg i5s típusom van mindegy hogy mien laptopé érlek segíts a héten fellépésem lenne a stylusok nem midik rajta vannak a lemezen de nem tudom olvastatni
(#) Dinho hozzászólása Ápr 1, 2022 /

Találtam náluk sok érdekes terméket...rendeltem is
https://www.mibim.hu/hajtastechnika/ekszijak_hosszbordasszijak
(#) developman hozzászólása Ápr 1, 2022 /

Szia
Javaslom a floppy emulátort. Nem egy nagy összeg.
Demó itt
Floppy emulator teszt
(#) vajasll hozzászólása Ápr 4, 2022 /

Hát, a fórum indítója 152 hete nem járt itt...Azóta csak megoldotta...
(#) Gafly válasza vajasll hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /

De mivel szalkagyurinak kellene ugyanebben a témában sürgős segitség, igy van értelme a kérdésnek és a lehetséges segitségnek.
Idézet:
„érlek segíts a héten fellépésem”
(#) lokátoros válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /

2013-ban talán neki is sikerült megoldani. Vagy lehet hogy elmaradt a fellépés?
(#) Gafly válasza lokátoros hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /

Igazad van, ráadásul ő sincsen már a fórumon már majdnem egy éve.
Én is benéztem.
(#) lokátoros válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 4, 2022 /

Velem is előfordult már...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem