Fórum témák
» Több friss téma |
Hát elég nagy a problémám van egy korg i5s szintim de ez eddig nem is lenne baj viszont az egyetlen adat beviteli lehetőségem az a floppy ami bent van. Hát most is bent van de sajnos a meghajtó ékszija megnyúlt és elcsúszik tehát nem müködik.Próbálkoztam már nagyon sok helyen persze a Korgnál is Budapesten és rengeteg müszaki boltban is de se ilyen floppyt nem kapok se ékszijat ami tulajdonképp nem is ék alakú inkább egy vékony szalaghoz hasonlit. Probáltam pc-s régi és új flopykaból kiszedni de az ujakba már nincs is. A régi meg nem olyan.Hát ez van ha valaki esetleg tudna segiteni nagyon jó lenne.
Szia!
Magyarul nem forgatja a motor a floppy-lemezt? Hát szerintem ide valami alternatív megoldás kell, pl.: szigszalag-tuning... üdv Balu
Próbáld meg magnó/videó szíjjal pótolni. Jelentős választéka van a NEDIS és a KŐNIG cégeknek, méret és kereszmetszet szerint keress náluk.
Vagy vidd el a régit ,és annál szűkebbet kérj. Másik megoldás lehet, ha a floppy szabványos egyszerűen cserélni.
A csere szerintem is lehet jó megoldás, egyébként sajnos egyik cégnek sem találtam a weboldalát... :no:
üdv Balu
Hopp a linket elszúrtam,bocs, de ha beírod akkor ok
Ez a megoldás tényleg alternatív!!!!!
Ha csuszik az ékszíj az autón akkor létezik olyan szpré amely a szijon egy ragadós réteget képez. Megszünteti a csúszást de egy idő mulva lekopik. Ami ezzel a bökkenő . Vagy túl ragadós lessz vagy ha elmész valahová zenélni és pont ott fog elkezdeni csúszni az gáz lessz!! De lehet hogy egy flopibn nincsennek olyan extrém körülmények . Lehet orvosolná egy jó darabig.
Mekkora a kapacitása egy hozzá való floppynak? 2.88-as lemez kell bele? Itthon ritkák ezek a meghajtók, de talán lehet szerezni sok utánajárással.
Még egy kis kiegészités a floppy 1.44 de nem szabvány pc floppy legaláb is ami az áram és az adat csatlakozását tekintve mert ebböl a szempontbó speciális a pc hez képest.Külömben már kicseréltem volna.
Hmm... Akkor ha nincs ékszíj, marad az, hogy a neten (esetleg eBay) keresel egy még működő példányt, de ez zsákbamacska. Vagy ha egyezik a meghajtó vezérlése a PC-s társaiéval, akkor esetleg lehetséges a csatlakozók átalakítása. (Tényleg, ha simán PC-n ráírsz valamit egy lemezre, azt el tudja olvasni? Vagy spéci programmal kell kiküldeni a lemezre az adatot?) Valahol a neten olvastam, hogy Matsushita meghajtókat építettek ezekbe a kütyükbe, ami a Panasonic álneve. Esetleg megpróbálkozhatsz beszélni a Panasonic Magyarországgal, hátha. Feltéve, hogy a Tiedben is ilyen drive van. Akár tehetnél fel pár képet a meghajtón levő feliratokról és a csatlakozóról. Jah, és a legjobb ötlet: a lemezforgató mechanikát kicserélni egy PC-s floppyéra!
Amiket én láttam, az ugyanolyan kinézetű mint az 1,44-es, de 720k-s és csak egyik oldalra ír. Mint a régi MacIntosh.
Nem kell spéci spray! Nekem gyakran bevált a az alkoholban oldott hegedű gyanta (tiszta fenyőgyanta) Ovatosan keveset felkenni - megvárni amig megszárad - megismételni. Gyakran évig is elment! Az oldat hig szörp sűrüségű legyen. Ha nagyon meleg (> 50 C)helyen működik kihüléskor megragadhat!
Természetesen ez csak végszükség esetén ajánlott!
Sziasztok, nekem is hasonló a problémám, de nem az ékszíj rossz. Azt cseréltem, s a fejet is letisztítottam, de mégsem olvassa az adatokat a matsushita által előállított floppy drive Valami elektroniki hiba lehet. Sajnos ezek nem szabványfloppy-k, tehát egy 1000 ft-os sima floppyval nem helyettesíthetők. 26 eres szalagkábellel lehet a hangszerhez csatlakoztatni. Van valami egyéb ötletetek?
Nekem sikerült egy laptop floppy meghajtót átkötni az I5s-hez és jól is működik.
Szia, a laptopból kiszerelt floppy drive-ot használtad a korg i5-ben? Milyen laptopból lett kiszerelve, vagy milyen paraméterei voltak a floppy drive-nak? Ugyanis lehet, hogy ékszíj a probléma, hanem a komplett floppy egység...
Milyen os regi floppy meghajto ez?En amelyket szetszedtem,nem talaltam ekszijat
Vagy olyan nagy fajta amelyik akkora mint egy CD meghajto?
Szia neked sikerült mert nekem is korg i5s típusom van mindegy hogy mien laptopé érlek segíts a héten fellépésem lenne a stylusok nem midik rajta vannak a lemezen de nem tudom olvastatni
Találtam náluk sok érdekes terméket...rendeltem is
https://www.mibim.hu/hajtastechnika/ekszijak_hosszbordasszijak
Hát, a fórum indítója 152 hete nem járt itt...Azóta csak megoldotta...
De mivel szalkagyurinak kellene ugyanebben a témában sürgős segitség, igy van értelme a kérdésnek és a lehetséges segitségnek.
Idézet: „érlek segíts a héten fellépésem”
2013-ban talán neki is sikerült megoldani. Vagy lehet hogy elmaradt a fellépés?
Igazad van, ráadásul ő sincsen már a fórumon már majdnem egy éve.
Én is benéztem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |