Fórum témák
» Több friss téma |
Maci van a palacsintában. A fűrészgenerátor, X erősítő tápja körül nézelődj.
Morog mert kiszáradt a mézes bödöne , cseréld ki újakkal.
ESR mérő segíthet a válogatásban. Avagy "eszetlenül" minden elkó csere az tápok környékén. Alsó hangon 30 éves szkópod van. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2022
Akkor valószínű kondi hiba lesz "csak", nem félvezető?
Még annyit, hogy amikor bekapcsolom a szkópot, akkor az "egyenes vonal" mindig más helyen van véletlenszerűen. Azután mindig a gombokat testre ( GND-re) tekerem, ekkor a "kis pont" is véletlenszerű helyre kerül.Majd kézzel állítottom be a poziciónáló potméterrel mindig középre. Nem tudom ez normális jelenségnek tekinthető?
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2022
A bemeneti diff erősító nincs kiegyenlítve. Ha azt megteszed (valószínűleg egy belső trimmerrel) akkor nem fog elmászni a tápfesz megjelenésekor.
Azért ez már a javítás topikba való.
Emlékeim szerint van benne 1 2 kurrensebb, dupla, 1 tokban lévő FET is ott a bemenet/diff erősítő körül
Oké.
Majd ott a topikban folytatjuk. Kértem már az áthelyezést, de eddig nem történt meg. Tévesen ebbe a topikba írtam, kezdtem a témát.
Akkor itt folytatjuk a témát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2022
Sziasztok
Hantek Dso2d10 oszcilloszkópon hogyan lehet bekapcsolási tranzienst visszanézni? Sikerült csinálnom, de az a bekapcsolás elött is sokat rögzít, sokat kell vízszintesen odébb mennem. Biztos van valami pontos beállítás hozzá Köszönöm
Hello! Nem ismerem a Hantek-et, de Single módba kell állítani és beállítani a trigger szintet ahol elinduljon. Ha a képernyő közepére esik a trigger pozíció, akkor az előzményt és a trigger után történteket is látni fogod.
Holnap megnézem.
Amit csináltam azt úgy hoztam össze, hogy beállítottam a mentés nagyságát azthiszem, így elindult és meg is állt a felvétele a jelnek. Csak pontosan nem tudom hogy kellett volna Köszönöm
A digitben tulajdonképpen egy kőrtároló van, amit állandóan ír, majd felülír. Ha trigger jön, akkor egy idő után leállítja az írást. Aztán lehet lesni. A trigger meg vagy középen van (middle), vagy (poszt) és az olyan mint a csöves szkóp, vagy (pre) és akkor a trigger előtti időt látod. (Persze ha van ilyen funkció) Egyszerű digitnél middle van..
Sziasztok!
Odáig jutottam hogy "csakkellegyszkóp"! Van egy öreg 100Mhz analóg, meg egy DSO játék... Ami fontos: -saját kijelző -akkus üzem -2 csatorna -meg lehessen nézni rajta egy pár10kHz-es fet meghajtást -nettó 100-150eFt közti ár, ha lehet Mit ajánlanátok?? Köszi!
Ebben az árkategóriában az Owon szkópok között vannak akkusok. Ennyit tudok. Esetleg az Owon HDS200 sorozat, kicsi kézi, itt a nyomógombos kezelés kényelmetlen, nem ismerem, Youtubon nézz véleményeket. Vagy nagyobb kijelzős asztali akkust, forgógombos kezelés sokkal jobb.
Ez inkább az oszcilloszkóp vétel témába illett volna.
Mostanában eléggé felmentek az árak, ha belefér a költségvetésbe, én ebből választanék: Bővebben: Link
Valóban!
Jó kis berendezésnek tűnnek! Az ár majd 2x annyi... a francba! Ezekből a SATO1104 Plus lenne a tökéletes, de az ára!! Auuuu!
Sziasztok! Elektroncsöves erősítőt milyen mérőzsinórral, vagy osztóval lehet lehet mérni, ha kicsi kínai LCD kijelzős szkópom van? 5 volt max méréshatár.
A mérözsinorok tudtommal minimum 600 V-ra vannak méretezve, a jobbak 1000 Voltra.
A baj az 5 voltos szkoppal lesz, annak a bemeneti osztoja egészen biztosan nem lett még 200 V-ra sem tervezve. Azaz neked valamilyen külsö oszto kellene, vagy egy komolyabb szkop.
Nekem ilyen van:
https://www.muszerhaz.hu/tthv250
Az oszcilloszkóp mérőfejek az 1:1, és 1:10 osztásúak 600 V körüli feszültséget bírnak. Közönséges csöves erősítőkben, ennél nagyobb feszültségek ritkán fordulnak elő, akkor 1:100 osztásút kell alkalmazni.
Egyenfeszültséget nem szkóppal kell mérni, hanem multiméterrel, azon csak a jeleket kell nézegetni, azt pedig AC állásban kell, és lehet. A szkópod bemenete érdekes, annak is el kell viselni 600 V körüli feszültséget. Hogy a max méréshatár csak 5 V, az ebből a szempontból érdektelen, AC állásban (ha egyáltalán van ilyen) el kell tudni viselnie a bemeneti max 600 V DC -t. Ha nincs ilyen az egyszerű szkópodon, vagy nem ismert, vagy csak egyszerűen biztos akarsz lenni a dolgodban, készíthetsz egy előtét dobozkát a szkóp bemenet, és a mérőfej közé, ami tartalmaz egy 1000 pF,1000 V -os, (lehetőleg kerámia) kondenzátort, és egy célszerűen 1:10 -es, 1 MΩ -os kompenzált osztót. Lehet más osztás arányú is de így könnyebb számolni, bár érzéketlenebb lesz a szkópod. A csöveknél úgyis nagyobb jelszintek vannak, úgyhogy nem hiszem, hogy az érzékenység csökkenés nagy probléma lenne.
Kiszámolható. 1/10 osztású mérőfej tizedére, 1/100 osztású mérőfej századára osztja csökkenti a szkóp benenetére jutó jelet. Mennyi a szkóp bemeneti maximum feszültsége, ezt kell figyelembe venni. Ezenkívül a mérőfejre annaktapintójára adható maximális feszültséget kell még alapul venni, ez még nem leosztott. Tehát pld.: alább linkelt 1/100 osztású 2500V -os lehet jó.
Utánnanéztem. A kisebb DSO- ( 128-s stb.) kategoria bemenete +/-80 Voltra van tervezve ( BNC kábel 2 csipeszben végzödik).
A valamivel profibb szkopok bemenete +/-400V-t bir ki. Ehhez már profi árnyékolt kábel jár, és rendszerint ha kitben is jön, az alaplap kalibrálva és müködöképesre van szerelve. Azaz otthon csak a dobozba kell beraknod.
Ezek szerit szükség lesz az előtét dobozkára, ha az anódfeszültségen levő jeleket is mérni szeretné.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2022
Nem tudjuk milyen szkoprol beszél. Osztos szkop zsinor lehet, hogy többe kerül mint a szkop.
Majd kiderül. Egy 1:1, 1:10 mérőfej kb. 3000 Ft, az ismeretlen szkópja ennél biztosan drágább, de ha csöves erősítőben méricskélni akar, akkor muszáj lesz beruházni, meg egy kicsit barkácsolni.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2022
Pont arra gondoltam, az osztós mérő zsinórra. Köszi!
TV MINISCOPE H04-002 szkóphoz van valakinek szervíz rajza? Sokat javult a helyzet mert a tápegység résznél kibukott 2 dióda de még mindig van 3 olyan ellenállás amin tojást lehetne sütni. Utóbbi teljesen elfüstölt. Most ki van kötve.
Majd ha lesz matricám akkor címkézek.
Szia!
Jövő hét végén írj rám, nem vagyok otthon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |