Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szia!
Keresd így a nevezett típusokat.
Köszönöm, akkor BD237/238, mindjárt egyszerűbb a dolgom!
Ránéztem az adatlapodra, azt hiszem munkatársak vagyunk, csak én Grácban dolgozom.
Micsoda véletlenek
Sziasztok! Valaki tudna tippet adni, hogy 2N5401 tranzisztort mivel helyettesítsek, ami SOT223 tokban van, vagy valamilyen leforrasztható fülű smd tokban? Üdv.
Hello
Ez esetleg????Bővebben: Link
Ezt néztem én is, de olyan tokban lévőt keresek, aminek jó a hő leadása, ha erősebb az nem baj. UCD erősítőbe szinteltoláshoz. Ezért gondoltam a nagyobb smd tokra, de nem igazán találok belőle.
Szia! Esetleg FZT956, DZT955 v. DZT5401?
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2021
Sziasztok!
Egy Sony STR-D665 erősítőben feltételezhetően elhalálozott a center hangszóró végfokja. A tranzisztor pár két tagja Sanken gyártmányú 2SD2439 és 2SB1588. Ha a gyártótól nem tudom megvenni (utóbbit biztos nem, előbbire halvány remény látszik), akkor mivel tudom/érdemes őket helyettesíteni? És honnan érdemes megvenni, hogy a hamisítványokat elkerüljem? Köszi a segítséget!
Szia! Fent a "Keresztreferenciák"-ba írd be a típust.
Köszönöm! És honnan érdemes rendelni? Van(nak) olyan hely(ek), ami(k)ről tudjuk, hogy eredetit küld?
HQ, HE, stb. A magyar webáruházak nem rosszak.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem,van egy 2N2646(ujt-b).Mivel tudnám helyettesíteni?Sehol nem találok hasonlót. A segítséget előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2022
Szia!
Kínából beszerezhető, de elvileg van a Kontelnél és az Árwillnél. Helyettesíteni esetleg PUT-tal lehet, például 2N6028 könnyebben elérhetőbb és olcsóbb. A helyettesítésben segíthet ez az ábra. Végül is bipoláris tranzisztorokból is felépíthető, de egyre bonyolultabb lesz az áramköröd. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2022
Ha átjössz Zuglóba, adok olcsón 2 db. bontottat. Ma 19 órától ott vagyok.
Üdv!
BDX37-es tranzisztort keresek, vagy annak a helyettesítőjét, ebből 3db van egy dc-dc konverterben aminek sajnos nincs meg a rajza.
Ezen elgondolkodnék, bár nem tudom az adott dc-dc konverterben mennyire muzsikál jól.
Hali
Kapacitásban/teljesítményben, a két tranzisztor között lehet különbség?
Hol szeretnéd a választ erre a kérdésre?
Itt, vagy a villanypásztoros topic-ban? Vagy mindkettőben, vagy felét itt, felét ott?
A Toshiba-t dobd ki, annak már olyan púpos a teteje, mint egy rossz elektrolit kondenzátornak. Csak vicc volt, ne vedd komolyan.
Nem hinném, hogy bármilyen különbség lenne a két tranzisztor között. Teljesítményben akkor szokott eltérés lenni azonos típusnál, ha más a tokozása.
Szerintem a kerek kupakosat folytatás a villanypásztor topicban,
Tudom hogy nem illik két helyen kérdezni, eléggé régi motoros vagyok már itt.
Ahogy Gafli írja, feltettem a kérdést a villanypásztornál is. Ott érveltem, mit tapasztaltam a két tranzisztor között.
Valami zavar van az erőtérben. Én nem tettem szóvá a duplikációt.
Tudom, bocs. Általánosságban írtam.
Sziasztok!
A Crescendo Millenniumban a 2SK537 helyettesíthető valahogy? Ilyen tranzisztort nem találok sehol.
Szia! Fent a "Keresztreferenciák"-ba írd be a típust.
A 3 ajánlott típus sem beszerezhető sajnos. Az erősítőben milyen kritériumoknak kell, hogy megfeleljen vajon ez a fet? Gondolom ez a 900 V Drain Source feszültség nagy túlzás? Valami elterjedtebb típussal nem tudnám esetleg kiváltani?
Milyen pozícióban volt ez az 1A-es MOSFET? Közben rákerestem. Több helyettesítő: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Én ezzel helyetesíttém. Igaz a tokozása más.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Sziasztok!
A mellékelt kapcsolási rajzon lévő BF459 tranzisztorhoz keresnék helyettesítőt. (Bal felső sarok) A lábak kiosztása nem számít, a nyák még tervezés alatt van. A kapcsolás innen származik: Bővebben: Link Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2022
Szia!
Egyébként kapható a típus, de beírtam a "Keresztreferenciák"-ba és adott is helyettesítőt. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |