Fórum témák
» Több friss téma |
Azért valami típusazonosító csak van a motorodra írva...!? Fénykép?
Honnan tudod, hogy valóban a kijelző rossz?
A motorra természetesen van... De a paraméterek alapján nem hoz eredményt a keresés.... illetve,de... a lentebb is említett, többszáz eurós javítást... illetve a komplett műszeregység cseréjét.
Az közepén már korábban eltűnt egy sor pixel.... most meg a hibás sor alatti rész tűnt el teljesen, és körben megjelent egy sötét csík, valamit az egyik sarkában egy folt...
Ez nekem nagyon LCD hibának tűnik...
Ez egy grafikus LDC.... valószínűleg 128x64-es...
De majd úgyis kiderül, ha netán mázlim lesz.... egyelőre jobban megéri próbálkozni, mint egyből cserélni horror áron. Közben persze figyelem a piacot, hátha felbukkan egy bontott darab.
Akkor írd már le végre! Köszi...meg ne írj "LDC"-t.
Elírás volt.... bocsánat...
A motor egy Moto Morini 1200 Sport.... nem hiszem, hogy ezzel beljebb leszel... de én örülnék a legjobban, ha találnál valami hasznosat.
Esetleg a mostani bekapcsolt állapotáról tudsz fotót feltenni?
"Ritka" !? A "gugli közel 5 millió találatot mutat...
Az LCD-ről is van sok kép (olasz fórumok is akadnak, de reg. kell hozzá): Bővebben: Link
Olvass vissza egy kicsit kérlek....
Ezeket természetesen én is megtaláltam...de.. Egy új műszerfal 250-300e Ft... Egy javítás Hollandiában ~150-200e Ft.... Külön LCD-t meg még sajnos nem találtam... És igen, szinte az összes külföldi fórumban regisztrálva vagyok.... mi több, a hazai közösséget én alapítottam.... A külföldiek nem "vesződnek" a javítással..... mi magyarok... meg megpróbáljuk "okosba" megoldani.... Ezért én is azt gondolom, hogy amennyiben van rá megoldás, inkább megjavítanám.....illetve csak azt a részét cserélném, ami feltétlenül szükséges.
OK...és egyetlen fórumon sem derült ki valami közelebbi infó a LCD kijelző típusáról?
Itt Mo-n is jópár helyen tudják javítani az autók LCD-inek hasonló hibáit (a levált szalagkábelt visszaragasztják az üvegre fémgőzölt vezetősávokra)...vagy már náluk is jártál?
Mint mondtam, ők cserélik ha valami elromlik....újra vagy bontottra.
Pont az imént válaszolt a Pixelfix, hogy nem tudnak segíteni.... mert csak autós cuccokat javítanak. Ehhez nincs alkatrészük...
Kis guglizás után találtam olyan fotót, ahol látszik, hogy a szalagkábelen van matrica. A rajta lévő felirat viszont olvashatatlan, mert nem az van a fókuszban véletlenül se. Ha szétszeded, akkor van esélyed rá, hogy a szalagkábelen találsz te is matricát, illetve a szalagkábelen is mintha lenne felirat...
Bővebben: Link
Holnap tudok élesebb képet csinálni.....
Le tudod olvasni és ide beírni, hogy ne képpel kelljen küzdeni?
Holnap... ezt tegnap csináltam, de ma nincs időm motort szerelni. Holnap meló után gyorsan szétkapom, és vagy csinálok élesebb képeket vagy leolvasom....
Én is erre jutottam, de nincs kedvem megerőltetni a szemem és találgatni, ha le is lehet olvasni egy normálisan készített fényképről. S magára a szalagra is van még egy felirat rápakolva, amire utána lehet még keresgélni. Ezen kívül még a hasonló kijelzők szalagkábelén fehér nyomtatott felirat is előfordul, ami megint csak kereshető...
Ha jól látom, ezen is van, pont a másik oldalán és a szalagkábel hosszában egy elég nagy felirat, valószínűleg az lesz a fő keresőpont. No persze lehet az is, hogy ezek a feliratok mind félrevezetnek és egy tök mezei LCD van oda belecsapva, amit lábszám alapján odaraksz és megy. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2022
Ezzel szerintem nem sokra megyünk.....ez csak a kábel típusa lehet....
Itt kapható LCD nélkül, tehát biztosan lehet hozza kapni LCD-t külön is.
Az egy bontott alkatrész, amit mutatsz az ebay-en. Nem jelent semmit
Igen sajnos ezzel a számmal nem sokat érünk, de egy próbát megért így látatlanban... Nekem van olyan LCD-m, aminek a szalagkábeljére írták rá a típusát ilyen fehér betűkkel, azért gondoltam, hátha. Marad az, hogy a kis matricáról a feliratokat olvashatóan lefotózod.
S ha már szétszedted, akkor a kijelző külső méreteit is mérd le és írd meg, beazonosításban segíthet az is.
Ezzel sem jutunk messzire....
Közben írtam a holland javítósoknak, és az olasz gyárnak (aki a műszerfalat gyártja), hogy esetleg tőlük tudok-e kijelzőt venni... Kiváncsi vagyok, hogy egyáltalán válaszolnak-e..... |
Bejelentkezés
Hirdetés |